קוצר ראייה הולך וגודל

bcarmel1

New member
קוצר ראייה הולך וגודל

אני בת 23. התחלתי להרכיב משקפיים עקב קוצר ראייה בגיל 15. אז היה המספר שלי בסביבות ה-(1-). מאז גדל קוצר הראייה כמידי שנה בכחצי מספר והיום הוא עומד על ככמעט 4- בשתי העיניים. בחודשים האחרונים נוסף לי גם צילינדר. עד כה ייחסתי את העלייה במספר לעבודה מרובה מול מחשב אולם מתשובה קודמת שענית הבנתי שאין קשר בין המחשב להדרדרות הראיה. בנוסף, סדר היום שלי הוא די עמוס ולחוץ ב-4-5 השנים האחרונות. האם יש קשר בין עומס ועייפות להדרדרות הראיה? שנה לאחר החלפת זוג המשקפיים האחרון אני שוב מרגישה הדרדרות בראייה. מה יכול להוביל לכך? מתי אמורה להפסיק ההדרדרות? תודה, כרמל.

קוצר ראיה...

שלום כרמל, 1. אני כן משייך את עליית המספר לפעמים עם עבודה מאומצת מקרוב כמו קריאה מרובה או עבודה מרובה מול המחשב. לפי דעתי באותה תשובה של פרופ´ לבנשטיין היא ציינה כי המחשב לא גורם נזק ולא כי אין הוא יכול להשפיע על עליית קוצר ראייה. ישנם מחקרים שמשייכים עבודה מאומצת מקרוב עם עליית המספר, אך אף-פעם אי-אפשר לדעת מה הגורם הספציפי בכל אדם, אם קוצר הראיה הוא תורשתי, מגורם סביבתי או שינויים טבעיים בעין. 2. אני לא מאמין שיש קשר בין עייפות ולחץ לגדילת קוצר הראייה. 3. יכול להיות ששוב השתנה לך המספר. 4. אל חשש ! המספר לא גדל וגדל וגדל...זה לא עובד כך... כנראה שבשנים הקרובות המספר שלך יתייצב ! בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

מספר שגדל

שלום רב, המספר גדל ומשתנה עקב שינויים בגודל העין, קמירות העדשה והקרנית. אין שום קשר לעבודה מול מחשב או לעומס בעבודה, ואין שום טיפול שהוכח כיעיל במניעת הגדילה של המספר. בברכה פרופ´ ענת לבנשטיין

לפרופ´ לבנשטיין - התפתחות קוצר ראיה

שלום פרופ´ לבנשטיין, מוכרים לי מחקרים שמשייכים עליית קוצר ראיה לעבודה רבה מקרוב. מחקר ראשון למשל נערך על לוחמים בצוללות בצבא ארה"ב, הלוחמים נבדקו לפני תחילת הגיוס לעומת קבוצת בקורת, ולאחר שירות ממושך בתוך הצוללות ( שם לא היתה להם ראיה למרחק) נבדקו שוב ונמצא כי בקבוצת הבקורת כמעט ולא השתנה המספר ואילו בקבוצת הניסוי עלה קוצר הראיה ב כ 1.2 דיאופטר מינוס. מחקר שני נערך במזרח הרחוק על השפעת קריאה מרובה על התפתחות קוצר ראיה ונמצאו שם תוצאות דומות. למה לנו ללכת רחוק ? אחוז קצרי הרואי בקרב הדתיים גבוה יותר מאשר בכלל האוכלוסיה. אנו האופטומטריסטים קוראים לקוצר ראיה שנגרם כתוצאה סביבתית. מה דעתך ? בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

עבודה מקרוב

שלום רב, כן, קרוב לוודאי (אם כי לא הוכח באופן ברור) שעבודה לקרוב בקבוצות גדולות של אנשים בגיל ההתבגרות מגדילה, כקבוצה את סיכוייהם להפתחות של קוצר ראייה.יחד עם זאת, אין פרוש הדבר שאצל אדם ספיציפי גדילת המספר תפסיק אם יפסיק לעשות עבודה לקרוב. בברכה ענת לבנשטיין

למעלה