קוצר ראייה (המשך) - עבור רונן

איתי 241

New member
קוצר ראייה (המשך) - עבור רונן

רונן שלום,
בבדיקה אצל רופא עיניים נאמר לי כי יש לי אלרגיה קלה ויובש בעיניים. המליץ לי על טירס נטורל ופ.מ.ל ליקויפילם לטיפול במשך כשלושה שבועות עד חודש. כמו כן ביצע לי בדיקת עיניים והוציא לי תדפיס ובו פענוח בדיקת העיניים (מצ'ב קובץ - מטושטש וחלקי אך אולי ניתן להבין מעט). בהקשר זה אמר לי שיש לי הבדלים בראייה בין עין אחת לשניה. כעת, שאלתי היא: האם יתכן שהיובש והאלרגיה עשויים היו לשבש את מהלך בדיקת העיניים וקריאת המספרים בצורה מיטבית ובכך לגרום אולי למספר וצילינדר שגויים? האם נכון יהיה לפנות לאופטומטריסט (לשם הרכבת משקפיים) כעת או בגמר הטיפול בתמיסות שקיבלתי ואולי אף לבצע בדיקה נוספת?
תודה רבה.

קוצר ראיה

בוא נעשה קצת סדר..
1.שינויים בשכבת הדמעות,כמו היובש,יכולים לשנות/לשבש את תוצאת בדיקת הראיה.אם כי באופן לא ניכר ומופיע באופן די נדיר.
2.כדאי לפנות לאופטומטריסט,רק במידה ויש לך תלונות לגבי ראייתך.לפי התוצאות המודפסות,כנראה שאין צורך.
3.תוצאות הבדיקה של המכשיר האוטומטי,אינן בהכרח מדוייקות.הן משקפות תוצאה אובייקיטבית ולא סובייקטיבית ואין בהן כדי לרשום מרשם.
לסיכום: הקפד על ביצוע הטיפול הרפואי לפי הנחיית רופא העיניים בהקשר ליובש ואלרגיה. אל תראה בתדפיס ששלחת כמשהו לקוי או מחייב משקפיים.בדיקה לגילוי ליקוי אופטי,מדוייקת יותר,על ידי אופטומטריסט,כדאי לבצע רק אם יש לך תלונות לגבי ראייתך וללא קשר עם היובש והאלרגיה.

למעלה