קוצר ראייה

יול6

New member
קוצר ראייה

שלום. יש לי קוצר ראיה משמעותי (8.5-, 8.75- עם צילינדרים) ועתה התבשרתי שהמספר שלי שוב השתנה,לאחר שנתיים וגדל בעוד חצי מספר. עד מתי תיתכן ירידה? מה הגבול שניתן להגיע אליו? האם הטיפול בעזרת עדשות קשות אכן עובד?

תשובה

שלום המספר במשקפיים קשור לגודל של העין ולמבנה של הקרנית(חלק חיצוני של העין) ולעדשה התוך-עינית. תהליך גדילת העין והשינויים בה יכולים להמשך עד גיל 30 לערך. לכן, שינויים במספר המשקפיים יכולים להיות עד גיל זה ולפעמים גם לאחר מכן מסיבות אחרות. אין כל דרך לעצור את התהליך הפיזיולוגי "הנורמלי" הזה. שימוש במשקפיים לא משפיע על התקדמות או משפר את המספר בעתיד. טכניקת העדשות הקשות פועלת במידה מסוימת בלבד.

יול6

New member
המשך שאלות

ניתוחי לייזר למיניהם יכולים לעזור? אני בת 25 ועם משקפיים בערך מגיל שנתיים. האם יכולות להיווצר בעיות נוספות בעיניים בגלל המספר הגדל?

המשך תשובה

קוצר ראייה גבוה יכול להגדיל את הסיכון למחלות עיניים כגון גלאוקומה, קרעים והפרדות רשתית. לכן מומלץ להיות במעקב סדיר אצל רופא עיניים. יש להוסיף עם זאת שרוב אנשים עם קוצר ראייה לא מפתחים מחלות אלו אך "אם יש ספק - אין ספק". לגבי ניתוחי הלייזר: דרושה בדיקה קלינית לדעת אם טיפול בלייזר יהיה מוצלח ובטוח. בברכה ד'ר אורן מן

blue ocean

New member
המשך שאלה..

שלום ד"ר, בהמשך לתשובתך אודה אם תוכל להרחיב בנושא "טכניקת העדשות הקשות פועלת במידה מסוימת בלבד" האם הכוונה לטיפול האורטוקרטולוגי? שכן הבנתי שהוא מסייע בהורדת המספר ולכן גם בייצובו. אודה אם תוכל לחוות דעתך על טיפול זה המתבצע בעזרת עדשות קשות ועל יעילותו (לטווח הקצר והארוך) בתודה מראש!!

ORTHOKERATOLOGY - נתי, תוסיף

שלום. התכניקה שאתה מתאר נקראת ORHTHOKERATOLOGY .- הרכבת עדשות מגע קשות במשך הלילה שלוחצות על החלק החיצוני של העין ומשנות את המבנה של הקרנית. אין מספיק מחקרים שבדקו את יעילות התכניקה אך לפי הספרות המקובלת ידוע כי חלק מהאנשים מגיבים טוב לטיפול, חלק מגיבים חלקית וחלק כלל לא מגיבים. כמו כן, במחקר שהשווה בין משקפיים, עדשות מגע רגילות והטכניקה הזאת, נמצא כי איכות הראייה עם אורטו' היתה פחות טובה ושהסיכוי להגיע לחדות ראייה טובה (6\12) ללא כל תיקון ראייה אחר היה קטן. יש לציין כי יש גם סיבוכים לטכניקה כמו זהומים של הקרנית (חמור) ובעיות חיצוניות אחרות. ייתכן והאופטומטריסט נתן פייט יוכל להוסיף מידע על פי הניסיון שלו. בברכה.

למעלה