קוצר

tlingit

New member
קוצר ../images/Emo121.gif

קורה לכם לפעמים שאתם נעשים קצרי רוח כלפי המתאמנים שלכם? אני שואלת בעיקר כשאתם מתארגנים לקראת האימון, או חושבים עליו בימים שבין פגישה לפגישה המתאמנים נמצאים בשלבים שלהם ופוגשים את הקשיים שלהם, אבל מהצד לפעמים אפשר לראות נקודות של תקיעות שהן ממש בחירה להיות בהן מנקודת מבט חיצונית, לתלמידים ומתאמנים יש משהו משותף והוא שהם יכולים להתקע מול נקודות שאינן בהכרח מסובכות (גם ריצ'ארד באך התייחס לזה בספר "תעתועים") אז חוץ מהתשובה הממלכתית שצריך להיות עם המתאמן במקום שלו ולעבוד מנקודת המבט שלו, לא קורה לכם לפעמים שאתם חשים קוצר רוח? "נו, שיסכים כבר לראות ש XY או Z הם סתם נקודת השקפה שתוקעת אותו מלהתקדם?"

kashke

New member
אם מאמן מגיע

למצב של קוצר רוח כלפי המתאמן שלו, לדעתי זה מעיד על כמה סמני אזהרה: 1. שהמאמן אינו מגיע למפגשי האימון נטול אג'נדות ונקי. 2. שהמאמן לוקח על עצמו את משימות המתאמן ומערבב את התחומים. 3. שהמאמן אינו עושה תהליך של קלירינג עם עצמו או שלחילופין אינו לוקח סופרוויז'ן. 4. שהגיע הזמן לעצור. לעשות סיכום ביניים ולהחליט - מה הלאה מפה ואילך. ואולי אפילו לסיים את סדרת האימון הנוכחית. סה"כ תפקיד המאמן על פי אמונתי והדרך בה אני עובדת הוא להיות פנס מאיר את הדרך. להיות הזרקור המציג את ההרגלים, הקשיים, הפעמים שבם השיעורים חזרו על עצמם ועדין לא חל תהליך למידה. המאמן חייב להגיע נקי למפגשים וגם בזמן שביניהם - יש לבדוק את טבלת הנקיון הפנימית.

tlingit

New member
מסכימה...

אבל האם אנחנו תמיד כל כך ממושמעים וכל כך מתודיים?
באמת לא קורה לפעמים שהאדם מבפנים מציץ לו מתחת לאצטלת המאמן, רק לשניה או שתיים?

kashke

New member
כן. נכון. אנחנו אנשים

אם בחרנו כמקצוע להיות מאמנים - זה אומר שאנו, עצמנו, חייבים להיות נקיים. לבוא ב-ממקום נקי. מקום מעצים. מקום נובע ושופע. מקום של "יש". אחזק משפט קודם שלי - אם מאמן חש שהוא עיף, שחוק, מרוט = אנושי - זה הזמן לניקיון. אהה?

למעלה