קוקה לייעוץ בנושא לימוד שוק ההון

karin98

New member
קוקה לייעוץ בנושא לימוד שוק ההון

שלום, אני מעוניינית לעסוק בתחום שוק ההון, ניהול תיקי השקעות ואני זקוקה להכוונה בנוגע למכללות. לאיזה קורסים כדא לגשת, איזו מכללה מומלצת. חשוב לציין כי אין לי רקע בכלל בתחום.אשמח גם לדעת האם לאחר לקיחת קורס יש אפשרות להשתלב בשוק העבודה בתחום? תודה רבה קארין

noam4u

New member
תשובות

היי קודם כל, לדעתי הכל תלוי במה את רוצה להיות כשתהיי גדולה... אם את רוצה להשתלב בקריירה בשוק ההון, אז את צריך את הרישיון. אם לא, אז חבל להשקיע זמן וכסף. לגבי המכללות, יש הרבה מכללות כאשר המובילות הן מגדל,מגמות,מיטב ויש גם את המכללה לפיננסים וביטוח של לשכת סוכני ביטוח (למרות שהם לא מלמדים אתיקה...). בעיקרון, השנה החל שיתוף פעולה עם רוב המכללות והאוניברסיטאות השונות בארץ (לא ציינת האם והיכן למדת תואר ראשון), לקורסים מסובסדים לבוגרים שלהם. לדוגמא, מסלול של אתיקה, מקצועית א+ב במכללה למנהל, חיפה,ירושלים,אשקלון או בן גוריון יעלו לך כמעט חצי מחיר מכל המכללות ה"פרטיות" ואם את בוגרת של אחת מהן, לא שווה לך בכלל לבדוק מקומות אחרים. אם תצייני איפה למדת, אוכל להגיד לך אם זה בהסדר או עומד להכנס להסדר (יש עוד המון מכללות ואוניברסיטאות שמצטרפות לזה עכשיו). באופן עקרוני, כל המכללות אותו דבר, הכיתות זה שטויות והכי חשוב זה המרצים. כל מכללה תספר לך שאחוזי המעבר שלה הכי טובים (אז אל תתייחסי למה שאומרים לך), המרצים הכי טובים וכו'. את צריכה לבדוק בעצמך בשוק (גוגל, סטודנטים בסמסטרים קודמים וכו') מי המרצים. אם מכללה לא נותנת לך שמות של מרצים, זה מסריח. צריך לבדוק מה חומרי הלימוד שמחלקים, ספרים, מצגות וכו'. מכללות שאין להם חומרי לימוד מסודרים - תתרחקי מהם כי הם לא רציניים. תבדוק טוב טוב מי גודל הכיתות, אני מכיר המון מקרים שהבטיחו "כיתות קטנות" ובסוף היו בהן 50 איש... כיתה סבירה זה עד 35-40 תלמידים. יותר מזה זה עמוס. לגבי עבודה, כל המכללות יטענו ויספרו לך שהם מוצאים עבודה לבוגרים שלהם וכו'. מניסיון, כל המכללות בקשר עם חברות ובנקים וכו' ושולחים קורות חיים. יבטיחו לך הרים וגבעות כדי לרשום אותך ואחר כך, מי זוכר... שזה לא יהיה השיקול המרכזי שלך. לדעתי אפשרי ללמוד לבד, יש ספרים בנושא. אבל מסמסטר לסמסטר המבחנים יותר ויותר קשים אז מומלץ לקחת מרתונים (מפגשי הכנה מרוכזים לפני הבחינה) כדי לסגור פינות. מקווה שעשיתי לך קצת סדר בדברים.

למעלה