קוקו!

קוקו!

שלום, שלום! מה נשמע? תגידו, כל כמה זמן כדי להחליף מכשיר שמיעה אנלוגי? (כזה שמחוץ לאוזן).

מומלץ פעם ב-3 שנים... (אבל רבים

תמיד סוחבים ל-4 שנים ואפילו יותר, מובן שבעזרת תיקונים..)

המרחפת

New member
מכשיר שמיעה

שורד בחמש שנים. במקרה של ילדים, שברוב המקרים יותר פעלתניים ושומרים עליו פחות טוב, מדובר בשלוש שנים. כל פעם שהמכשיר שלי התקלקל, אבא שלי היה מספר לי על מישהו מהעבודה שלו ששמר על המכשיר שלו כל כך טוב שאחרי עשר שנים הוא עדיין עובד.

כול פעם שהוא מתקלקל...

לי יש מכשיר כבר 3 שנים ועובד מצויין... מי אמר שצריך להחליף מכשיר באופן קבוע? למה??

עייטן

New member
בלאי טבעי של המכשיר

בתוך המכשיר יש רכיבים אלקטורנים. אחרי כמה שנים, הם מאבדים את תכונותיהם ולכן המכשיר "מתקלקל".

צריך להחליף מכשירים...

כי מן הסתם הם הולכים ומתקלקלים עם הזמן.. זה טבע הטבע :).

צלף

New member
מכשירי phonak החזיקו אצלי 9 שנים

והם עדין עובדים עד היום הסיבה העיקרית להחלפת מכשירי שמיעה היא שבכל זאת יש שיפורים עם הזמן

המרחפת

New member
אבל צלף...

אני חושבת שיש הבדל רציני בין תוחלת החיים של מכשיר אצל ילד או נער לבין תוחלת החיים של מכשיר שמיעה אצל מבוגר. אני יחסית הייתי ילדה מאד רגועה ולא פעלתנית, ובכל זאת המכשירים שלי זכו במפגש קרוב (מאד) עם חול, מים, אבק, צבע, קרמים ונפילות משונות מגבהים שונים. אני מניחה שמבוגרים כבר מסוגלים לשמור על המכשירים שלהם יותר טוב. דבר נוסף, לדעתי, הוא שככל שאדם מתבגר הוא מסוגל לתת לקלינאית התקשורת פידבק יותר טוב לבדיקות השמיעה, וכך להגיע לתוצאות יותר מדויקות שיתאימו מכשיר יותר מתאים. לא חסרות בדיקות של ילדים שנתנו תוצאות לא הכי מהימנות כיוון שבאותו יום הילד היה במצב רוח רע או שהאוזניות הכאיבו לו ולכן הוא לא שיתף פעולה. הקלינאיות גם רושמות את העובדה שהילד לא משתף פעולה, על מנת שידעו לתת לאותה אודיוגרמה את היחס הנכון.

למעלה