קוקיס - שאלה למבינים

g i g o

New member
קוקיס - שאלה למבינים

שלום, למיטב הבנתי קוקיס הן תוכנות השתולות במחשב ומטרתן לאפשר לחברות השונות לאסוף עליך ועל הרגליך נתונים ולסחור בהן ו/או להעבירן לגופים אחרים למטרות דומות. הופתעתי לגלות שכאשר אני חוסם קוקיס נמנעת ממני גישה לאתרים כגון תפוז, וואלא ואחרים בטענה שתפקידן של הקוקיס לסייע בגלישה ואם אני חוסם אותן אני לא יכול לגלוש אליהן ולעשות שימוש ביישומים שונים. האם לא ניתן להפריד בין הריגול התעשייתי והאחר לבין ההפעלה ? העניין נראה לי דומה למצב שבו רשות הדואר לא תאפשר לי לשלוח מכתב באם לא אאשר לדווריה לחטט לי בבית ולהעביר לה ולעמיתיה חוות דעת על מה לדעתם ניתן למכור או לספק לי. אשמח להפרדה בין התשובה הטכנית לבין התשובה המשפטית / מוסרית / פילוסופית. אולי עוד תצא מהפורום הזה תביעה או לפחות דיון בנושא.

tulie

New member
הסבר

קוקיז הן לא בדיוק תוכנות אלא יותר כמו קבצי טקסט קטנטנים שהדפדפן משתמש בהם כדי לזהות אותך מול אתרים. כך למשל כשנכנסים לתפוז בעזרת דפדפן שיש בו קוקיה של תפוז, שם המשתמש שלך ישר יופיע ואין צורך להכניס שם וססמה. כלומר, ההזדהות שלך נעשית בעזרת קובץ על המחשב במקום בהקלדת שם וססמה. זה חיוני עבור ישומי אינטרנט. אלא אם תרצה להקליד שם משתמש בכל עמוד. ישנו גם דבר נוסף, תוכנות ריגול שמותקנות על המחשב בטעות בדרך כלל ויכולות לאסוף מידע רב עלייך. כדי להפטר מרוב התוכנות הללו אני ממליצה על AdAware. תוכנה שיתופית שמחפשת ומשמידה תוכנות ריגול למיניהן. איך קוקיז כן יכולים להזיק? הם עוקבים אחרי הגלישה שלך. כלומר, כשאתה נכנס לעמוד (לא כל עמוד) אתה מזדהה. ישנן גם חברות פרסומות ששולחות קוקי למחשב שלך וכך 'מספר המשתמש' שלך נרשם כל פעם שתצפה בפרסומת שלהן. דבר שמאפשר להם ליצור בסיסי נתונים על דפוסי גלישה באינטרנט. אבל הם לא שואבים מידע מתוך המחשב אלא אוספים נתוני גלישה. לי אישית אין ממש בעיה עם עוגיות מכל סוג..

tapuzina2001

New member
בדרך כלל נתונים עסקיים או

נתונים רגישים אחרים לא שמים במחשב שיש בו אינרנט כדי להימנע מריגול תעשייתי ודברים דומים.לכן כדאי להשתמש במחשב נפרד שיש בו אך ורק אינראנט - מעין אינטרנט פנים ארגוני שדרכו ניתן להעביר מידע ודוא"ל לכל חברי הארגון. תפוזינה

למעלה