קורא את השאלות והתשובות בפורום

מקשיב1

New member
קורא את השאלות והתשובות בפורום

ולא מצליח להתחבר להתמקד השאלות ארוכות לי מידי או התשובות. השאלות אישיות שאני לא מתחבר אליהן או כלליות שאני לא מתחבר אליהן. מרגיש מתוסכל.

שלום לך מקשיב - וברוך הבא

צר לי על התסכול שלך, אם הבנתי מדובר באורך התשובות שמפריע לך? אני יכולה להבין את אורך השאלות - כי בנושא של יחסים תמיד יש ניואנסים דקים ולפעמים מאוד חשובים כדי לשאול, ולגבי התשובות - נו, טוף, כנ"ל. אבל אפשר להשתדל לקצר קצת.. האם תרצה לשאול שאלה קונקרטית לענות עליה בצורה תמציתית כדי לעזור לך להבין קצת יותר? שיהיה לך סופשבוע נעים,

תמי ר

New member
למה צפית?

גיליתי שהרבה פעמים האכזבה שלנו( ואני מניחה שאתה מאוכזב) נובעת הציפיות שלנו. אולי תספר קצת מה אתה מחפש בפורום? אייך היית רוצה שיהיה?

מקשיב1

New member
ציפיתי שהפורום יהיה

חי יותר (אין פה הרבה אנשים) דיונים מענינים יותר (מענינים את מי? כנראה אותי) מקצועי יותר (הקבצים של הרגשות וצרכים היו התחלה טובה) במה לדיון בשיטות תקשורת. במה למידע כל כל מה שיש בארץ בנושא : סדנאות. מנחים. מטפלים. קבוצות. ספרים מורים רוחניים. לצערי עוד יותר ממקודם יש תחושה שהפורום גווע לאיטו. האנשים ששואלים שאלות הם אורחים חד פעמיים אין תחושה של קהילה חיה ובועטת ואני מקווה שאני יתבדה ודם חדש ישצוף בפורום. אני מעריך את ההשקעה והרצון הטוב של יעל ארבל ומקווה שהתינוק הזה יגדל ויתחזק. מעניין אייך הן רואות את המקום בו הפורום נמצא.

שלום לך מקשיב

תקשורת מקרבת היא דרך של מודעות שדורשת סבלנות רבה ואורך רוח כדי ללמוד אותה ולדבר / ללכת לפיה. אני מוצאת הרבה יופי בתהליך מסוג זה שמחלחל לו לאיטו - אלו סוג השינויים שאני באופן אישי מאוד אוהבת, כי הם בדר"כ משפיעים לטווח הארוך. כך גם דרך ההתנהלות של הפורום. הפורום הזה שלנו הוא בן שבועיים. כשהוא נפתח היתה לי הרגשה שהוא רץ מהר מדי, שאנשים צמאים לתשובות שיעזרו להם לפתור באופן מיידי עניינים שקשורים בתקשורת - אבל התשובות שיש לנו ולתקשורת מקרבת להציע הן לא תשובות אינסטנט אלא הן הרבה יותר עמוקות ותהליכיות. וכך אני רואה את התנהלות הפורום בעתיד - כפי שכתבתי באחת ההודעות שלי, אנחנו כאן כדי להישאר לטווח ארוך. וקהילה אמיתית כמו שאתה מדבר עליה, נוצרת לאט לאט. אני משוכנעת שזה יקרה גם כאן, בקצב שלו. הפורום, בראייה שלי, (הזה ואחרים) הוא מרחב, חלל שמאפשר לאנשים ממקומות שונים מפגשים מסוגים שונים - וגם מספק תכנים רלוונטים לנושא המדובר בו. לכן בראייה שלי הפורום אינו גווע וגם לא יכול לגווע כל עוד התכנים בו הם אותנטיים ומאפשרים מפגש עם תקשורת מקרבת. מקוה שנתתי לך את זווית ההסתכלות שלי על הדברים, ואשמח לשמוע את דעתך...

מקשיב1

New member
שלום ליעל

קודם כל הערכתי לעצם הקמת הפורום ותקוותי כי יהפוך לאבן שואבת לכל העוסקים בתחום. לעצם העניין הפורום הפך/נהייה פורום מומחים או למעשה מומחה שזו את ומידי פעם מצטרפים העונים לבעיות. למה שמישהוא שעוסק בתחום ירצה להשאר בפורום? מה יש לו לחפש בו? אני שואל לא כדי לדכא אלא כדי להפנות את הזרקור לכיוונים שיכולים לעזור. מדוע לוח הארועים ריק? אפילו הארועים של ארנינה קשתן לא מופעים בו. בלוחות המודעות המודעות הם ספאם לא רלוונטי. אז אולי פורום מומחים זה טוב? אולי זה החזון שאפשר להעלות בעיה ולקבל תשובה ברוח התקשורת המקרבת? אפוא בוגרי הקורסים בנושא? האם זה המקום בשבילם?

ושוב שלום לך מקשיב

אינני מתיימרת להיות מומחית בתקשורת מקרבת. מה שכן, אני מכירה את המודל, לומדת אותו לעומקו ומשתדלת כמיטב יכולתי לחיות ולדבר אותו. וגם להעביר אותו כמיטב יכולתי לאחרים שרוצים להבין במה מדובר. תודה על שאלותיך. הן מעידות בעיניי על אכפתיות שיש לך לגבי הנושא והפורום ולכן אני יכולה לראות את היופי שבהן. הלא כן? אשתדל לענות עליהן כמיטב יכולתי - לוח הארועים ריק כי עוד לא מצאתי ארוע מתאים לשים בו. לא נראה לי מתאים לשים את הארועים של ארנינה בלוח. אולי אחשוב על כך מחדש. לוח המודעות - תודה על שהסבת את תשומת לבי לכך. הפורום נפתח על גבי פורום שהיה בעבר הרחוק, ושמתי לב שכל המודעות בלוח הן משנת 2003. אז אני מתכננת למחוק אותן. החזון של הפורום? מוקדם כדי להתגבש לדעתי כרגע. בהחלט יש לי כיווני מחשבה - שאחד מהם הוא האפשרות להעלות בעית תקשורת מכל סוג שהוא ולקבל עליה תשובה שיכולה לפתוח אפשרות מקרבת. לכן הפורום גם מצוי בקטגוריה שנקראת "תמיכה". יחד עם זאת, אני רואה אותו כבית לקהילה שבוחרת באופציה המקרבת כדרך לניהול יחסים, והשאיפה היא שאנשים יגיעו לבית הזה ויישארו בו. לאט לאט. עשיתי זאת פעם אחת, זה לקח שנתיים עד שהקהילה שהקמתי נבנתה והתייצבה. וכאמור אנחנו באוויר רק שבועיים. ומכאן - המקום של הפורום הוא לכל האנשים שהנושא הזה נוגע אליהם, והוא מתאים לבוגרי קורסים, לאנשים שמתלבטים לגבי הנחייה ורכישת מקצוע בתחום, לאנשים שרוצים להטמיע תקשורת מקרבת בביתם, עבודתם ומשפחתם, וכמובן לכל מי שמתעניין ורוצה לשמוע על הנושא. מקווה שעניתי לך, ותודה על ההזדמנות שנתת לי

מקשיב1

New member
ליעל

עכשיו שאני יודע שהפורום נבנה על חורבותיו של אחר תני לי לנחש, הפורום שהיה קודם היה על "אחוזת הפחד"? אייך אני יודע? כי יש בדף הראשי חלק של סקרים והסקרים שם הם על אחוזת הפחד. כן זה נכון שאכפת לי מהנושא ואני מאוכזב מצורתו הנוכחית של הפורום. כן הבנתי שזו רק ההתחלה... אבל יאללה ליצור תשתית... הפורום צריך להיות (להבנתי) מרכז מידע לנושא תקשורת מקרבת: האם ארנינה היא היחידה שאת מכירה שמעבירה את זה? מי המומחים בארץ לנושא? אלו ספרים יש בנושא? את רושמת "לאנשים שמתלבטים לגבי הנחייה ורכישת מקצוע בתחום" אילו הנחיות יש? איזה מקצוע? חסר מידע ומכאן התיסכול. לכן אמרתי שזה כמו פנייה למומחים שואלים שאלה מקבלים תשובה וזהו. קיים כלי בתפוז כמו "לוחות" ו "מאמרים" שנקרא "מילון מונחים" אולי תוספי את הכלי הזה ותתחילי להוסיף מונחים? אני מבין שאת עושה הכול בהתנדבות מתוך האמונה שיש בך בנושא ורצון להפיץ ולקדם אותו והתרומה שלך ראויה לכל הערכה.

כי ההודעה זקנה מדי, ואין לה כח לטפס

וברצינות - הודעות לאחר 72 שעות כבר לא מוקפצות למעלה עם התגובות החדשות. מיכל.

שלום לך מקשיב

תודה רבה על כל הפידבקים. אני בהחלט מתכננת למצוא זמן ולעדכן את כל מה שכתבת כאן. ומקווה שתחזור לבקר אצלנו (ואולי גם לקחת חלק פעיל) ותשמח לראות את העדכונים.

למעלה