קורבן אופנה

קורבן אופנה

איה ברזני נלחמת באנורקסיה כבר 16 שנה. עכשיו, כשמשקלה הידרדר ל־29 ק"ג, היא פונה במכתב קורע לב לראשי תעשיית האופנה הישראלית: "אל תייצרו עוד קורבנות כמוני. הפסיקו להציג את הרזון החולני הזה כמודל אידיאלי לחיקוי

קורבן אופנה

Woking

New member
זה קצת יותר מורכב מזה

בבריטניה הוויקטוריאנית מודל היופי היו נשים עגלגלות עם עור לבן. כיום מודל היופי הוא נשים רזות עם עור שזוף. מה השתנה? במאה ה-19 להמונים לא היה מה לאכול והם עבדו עבודות כפיים. לכן הם היו רזים ושזופים, ולכן מי שלא היה כנראה מהמעמדות העליונים. היום המצב השתנה ולכולם יש מספיק אוכל, אלא שהמעמדות העליונים הפנימו את המסר של אכילה בריאה ולכן לרוב הם רזים יותר. גם יש להם יותר הכנסה פנויה לחופשה בסיישל (או מכון שיזוף) ולכן הם יכולים להשוויץ בעור שזוף גם בחורף. בקיצור, זאת לא תעשיית האופנה השהחליטה שרזון = יופי. תעשיית האופנה רק משקפת מגמות קיימות. אנורקסיה היא מחלת נפש עם גורמים מורכבים, ולהטיל את האחריות על תעשיית האופנה היא משל חיפוש אחר המטבע מתחת לפנס.

אני מסכימה איתך יחד עם זאת

לתעשיית האופנה ולמדיה יש חלק נכבד ואין להמעיט בהשפעת המדיה על הנערות הצעירות כולם סוגדים לרזון זה קיים בכל פינה ואם את לא מספיק רזה את לא נחשבת , בתור אחת שכל החיים שלה בדיאטה גם לי היו ועדיין כל מיני עניינים עם המשקל כנערה וכאשה תמיד התעסקתי בזה ועדיין ! אומנם חלילה לא הגעתי לרמה כזאת חולנית ולא אגיע אבל בכל זאת .
הסביבה מעודדת רזון, רזית זו המחמאה שהכי אשמח לקבל ! אני חרדה למשקלי מתעסקת בזה וזה חלק ממני ותמיד היה ויהיה

המדיה שולטת בכל

נוהגים לדבר על אופנה ועל לוק ולפעמים מדברים -שהלב והנשמה יותר חשובים מההופעה חיצונית:

אז למה אנו רואים את אותם מתבטאים מתעסקים עם עצמם מול המראה המון זמן?

האופנה המעוצבת שנותנת רושם לחברות ביגוד נשלטת ע''י הכוח הגברי (במרביתה) וגם הנשי (פחות).
מכאן הדרך להשפעה היא גדולה מאוד. כוחות אלה שולטים כמו בובה בהופעת נשים בעירום מלא , חילקי, מיני וכד'.

הטלויזיה, המגזינים והסרטים מעבירים מסר שהפך להיות מקובל ואף "הנכון" בחברה. הם כבר הפיצו את הרעיון :איך להתלבש ולהיראות מושכת. ובעיניי זוהי לא רק שליטה המונית בקהל הנערות והנשים, אלא גם שליטה בשווקים השונים בצורה כזו או אחרת.

מעצבי המגזינים והשעריםמעבירים מסר "שכדאי לך להיות רזה ומושכת"...כמו מי?

בדיוק כמו אותה דוגמנית ברונטית, בלונדינית עם בגד ים הורס שמופיעה על השער.

שלא נדבר על

שגם אם המשקל מתאים לגובה....זה גם לא מספק אותם.
את עדיין תראי "מלאה".

כך שבריאות זה הדבר האחרון שחושבים עליו. כמה נערות התחילו עם דיאטה כדי להיות מודל חיקוי ל....ואז נפלו בין הכיסאות ולא מצאו מענה וגם לא שלטו בעצמן.

גם אם רצו להפסיק , לא הצליחו.

תראי כמה עושים עניין מדוגמנית ידועה שהופיע לה קצת צלוליט בירכיים =ולא השתמשו בפוטושופ בכמה תמונות! וזה היה בכוונה של - לפרסם תמונה טיבעית לגמרי. (נראה לי שזה היה על אסתי גינזבורג).

לא צריכים להתייחס לתגובות של אותם צלמים, מגזין, או מפיקים. הדרך הכי טובה לראות כאן את השפעת המדיה על החברה היא כמות התגובות שקיבלה דוגמנית שפירסמו לה תמונות טבעיות לחלוטין ללא כל שימוש בפוטושופ:
"יא סופגנייה, יא כדורגל, איכס יא סנטר כפול"

ותאמיני לי, היא היתה מהממת בתמונות האלה.

שמנמונת עם פנים חמודות? לא מתקבל.

שלא רק לא החמיאו לה. אלא שפטו אותה

נפלאות השפעת המדינה שלעיתים יכולה לשלוט בדוגמניות אשכרה כמו סחורה, ועל הדרך עוד כמה תמימות שמתחילות עם הגשמת חלום וגומרות במקום אחר לגמרי. בשעה שכזו- זה לא מענין אף אחד מהם.

למעלה