קורבנות חיסון הפפילומה: התיחסות רצינית ראשונה?

קורבנות חיסון הפפילומה: התיחסות רצינית ראשונה?

נפגעות החיסון נגד וירוס הפפילומה, גרדסיל וסרווריקס: כתבה בטלוויזיה היפנית (כתוביות באנגלית).

דנמרק ויפן אינן מסתירות את הנתונים על שיעור קורבנות החיסון הזה, מה שהביא לעניין בקרב כמה מומחים בשתי המדינות, שהחליטו להפסיק להתכחש לנתונים המדאיגים ותלונות הקורבנות.
זאת, כאשר בשתי המדינות, הממסד הרפואי ומרבית המומחים טוענים שאין קשר בין החיסונים לתופעות הלוואי וכי החיסון בטוח.

בצד סיפורה של שרה, אחת הנפגעות, מתוארת גישה אחראית בקרב מדענים משתי המדינות המשתפים פעולה על מנת לבצע מחקר לבדיקת תופעות הלוואי החמורות כתוצאה מחיסון זה.
נזכיר כי רשויות הבריאות ביפן משכו את המלצתם לנערות להתחסן בחיסון זה לאחר חודשיים בלבד, לאור כמות הנפגעות החריגה.

בישראל הוחלט לאחרונה להרחיב את ההמלצה לחסן נערות בחיסונים אלו בבתי הספר, ועתה נערכים לחיסון הבנים גם כן.
ישראל, פברואר 2013, פרופ' רון דגן: "יש כאן מתן זריקות לבנות בגיל העשרה שחלק נותנים ב-3 מנות. צפויות תופעות לוואי רבות. בשבוע אחרי קבלת החיסונים צפוי שיקרו בלי קשר לחיסון הרבה ארועים רציניים: התעלפויות, פטירות ופירכוסים. צריך להביא זאת בחשבון. גם אם זה לא רציונלי, הרי אם הדבר יקרה בכתה זה עלול לפגוע במעמד החיסונים . הדבר קורה בכל העולם כל הזמן... לגבי תופעות הלוואי, אנו צריכים להיות מוכנים מראש ולא לפעול אחרי שיקרו. מציע להוועץ בנציגים מאנגליה איך עשו זאת. יש להערך למתן החיסון החדש".
(מתוך ישיבת הועדה המייעצת למחלות זיהומיות וחיסונים, 11 בפברואר, 2013, דיון על הכנסת חיסון וירוס הפפילומה (גרדסיל) לכיתות ז'-ח').
 
ד"ר סין האנג לי - לעצור השימוש בחיסון HPV ולחקור הפגיעות

לדברי ד"ר לי, פתולוג, דיירקטור המעבדה לרפואה במכון מילפורד, ארה"ב, הסכנה אותה הוא מצא בחיסון נגד וירוס פפילומה נתונה בשילוב של ה די.אנ.איי. של וירוס הפפילומה עם מלחי האלומיניום. לדבריו, מלחי האלומיניום מונעים מהפרשת חלקי הדי.אנ.איי, ואלו עשויים להגיע גם למוח.
ד"ר לי קורא להפסיק להשתמש בחיסון זה ולהמשיך לחקור קשר זה.
 

rainbow i

New member
ובינתיים אצלנו? עסקים כרגיל...

חשיבותו המכרעת של החיסון - עפ"י משנתו של הפרופ' אוסלנדר - מתבססת על כך ש-8 מתוך 10 אנשים בארה"ב יחשפו לנגיף עד העשור החמישי לחייהם... כשמרבית הזנים אינם פוגעים בבריאות...
עוד הוא מוסיף כי יש חיסונים יותר מסוכנים ממנו, ושיעור תופעות הלוואי מהחיסון אינו עולה על שיעור תופעות הלוואי מחיסונים אחרים.
הד"ר אפרים סיגלר - שלפחות בציטוט הזה לא מכניס "גילוי נאות" - מחזק את דבריו.
לכאן אני מכניסה ציטוט החלקי: ו..."כמו כן על פי הערכות גם ל-3% בערך מכל סוגי הסרטן. כאמור, החיסון ימנע את רוב התחלואות הללו"....(הדברים במלואם בקישור המצורף).
ומתוך חלקיות הציטוט הזה אני מתייחסת לטרמינולוגיה.
מתוך הכרה וידיעה ש"יד ראשונה מרופא", או מלה של רופא הופכת להיות ה"עובדה המדעית" של מחר - את המשפט הזה אפשר לפרש בטעות שלווירוס הפפילומה יש יד בכל סוגי הסרטן. זוהי דרך מאוד לא מכובדת לנסות לסלול את הדרך גם להפחדת ציבור, וגם ניסיון להמריץ ציבור להשתוקק לחיסון כי אולי החיסון יציל אותנו מכל סוג של סרטן.
התנסחות לא מוצלחת? ייתכן. בשביל זה יש כתב, יש עורך, ויש הרופא המכובד עצמו שיעבור על האופן שבו מצוטטים דבריו ויבקש לתקן את "אי-הבהירות".
 
זוהי כתבה לקידום החיסון על ידי מי שנגוע בניגודי עניינים

אני לא הכי אוהב את השליח הזה, בהיותו אנונימי, אבל יש שם רפרנסים טובים לביסוס ניגודי העניינים של ד"ר סיגלר.
 
למעלה