קורדאו ג'י אורו?!!

mantega

New member
קורדאו ג'י אורו?!!

אוקיי שמעתי משהו מאוד מוזר מחבר שלי שהוא בקורדאו... שמעתי שלעידן יש תלמיד בכיתה ח' שהוא קונטרה מסטרה ילדים!?!!? תגידו לי מה קורה פהה.?@? לאן הגענו??? אנשים מתאמנים 20 שנה כדי להגיע לדרגה הזאת ופה מביאים לאיזה ילד בן 14 קונטרה מסטרה??! (הכל בגדר שמועה בלבד שמתי את ההודעה הזאת כדי שמישהו ייאשר לי את הדבר הזה) אגב אני מסול דה באיה

ailag

New member
לא נכון

שלושה קיבלו קונטרה מסטרה לא מזמן - קווקה, פרנה לונגה וסורפיסטה. למיטב ידיעתי הם הקונטרה מסטרה-ים היחידים בארץ בCDO. ממה ששמעתי (וכאן חוסר הותק שלי נכנס יחד עם חוסר המעורבות שלי בקבוצות הילדים) היה ילד (לא יודעת באיזה גיל) שקיבל בבטיזדו איזה שהוא סוג של כחול בחגורה שעד כה נתנו רק למבוגרים. פרופסור או משהו כזה. מכיוון שהוא קיבל את החגורה בבטיזדו, ואת הקונטרה מסטרה וגם את הדרגות הקצת נמוכות יותר קיבלו בפורמטורה ולא בבטיזדו - הפורמטורה היתה חצי שבוע אחרי הבטיזדו - כנראה שהילד גם לא קיבל חגורה כזאת נדירה בין המדריכים, רק חגורה מתקדמת במיוחד לגילו. ראיתי כל מיני בדיחות של הילדים בנט על מסטרה ילדים עקב זה, אולי זה מה שהתגלגל אליך. אגב, זה כנראה לא חייב להיות 20 שנה אימונים - ממה שאני יודעת עידן בקפוארה 15 שנה והוא מסטרה. מצד שני, הוא עשה הרבה בתחום וקידם הרבה, אז זה בטח פקטור בקבלת הדרגה ולא רק יכולת / פז"מ. אבל כן, קונטרה מסטרה בגיל 14 זה לא נשמע סביר :)

פרופסור ילדים ולא ק. מסטרה

ואני מסכימה שזה מוגזם. אגב גליה, גם לגבי עידן אני חושבת שזה די הזוי שמישהו יהיה מסטרה אחרי 15 שנה. רק שחלק מזה נובע מצורת הדירוג ב CDO, שדי מהר מובילה לדרגות די גבוהות (יש מעט מאוד חגורות וכבר מגיעים לפרופסורות ומסטראים).

mantega

New member
אוקיי בדקתי את העניין לעומק...

וכן מזל טוב CDO הצלחתם להוכיח עוד פעם כמה הקבוצה שלכם "שכונה" יש קונטרה מסטרה ילדים בכיתה ח בדוק... ודרך אגב aliag להיות מסטרה אחרי 15 שנה זה ממש קצת זמן...

באמת? ק. מסטרה ילדים?

הזוי

ailag

New member
בוא ספר לי מי הוא ואיפה הוא מלמד

אם אתה כ"כ מתמצא ("בדוק") כי בפורמטורה ראיתי שלושה שמקבלים קונטרה מסטרה, ושלושתם נראו קצת הרבה אחרי כתה ח'. או שילד קיבל קונטרה שנים לפני המורה של האלפקה? באותה מידה אני יכולה להגיד שיש ילד בן 8 גרנג'י מסטרה בסול דה באהיה, בדוק. ספר לנו איך בדיוק בדקת..

mantega

New member
חחחח

אוקי בסול דה באיה יש דבר כזה שנקרא חגורות ילדים שזה כמו דילגיות כאלה וזה בכלל לא דומה לקורדאו הרגיל שלנו... ויש שמונה חגורות כאלה שכל ילד מקבל כל שנה עד גיל 14 בערך ואז הוא מתחיל לקבל חגורות בוגרים ולחגורות האלה אין דרוג כלומר אין דבר כזה בכלל ילד שהוא גרדואדו או פרופסור ובטח שלא מסטרה.. קיצר לא באתי לריב אני רק אומר שכל קבוצה שמכבדת את עצמה לא תיתן סתם חגורות... אצלנו השנה פעם ראשונה ראיתי שילד בן 17 קיבל שלישית.. זה כאילו נקרא חגורה ממש מתקדמת.. אגב הקונטרה מסטרה הזה מתאמן אצל עידן

יש מה שנקרא חגורות ילדים

כי ילד, גם אם התאמן X שנים ו/או הגיע לרמה מסוימת, לא יכול ליהנות מאותן פריבילגיות שמעניקה החגורה המקבילה לאדם בוגר שהתאמן אותו מספר שנים ו/או הגיע (פחות או יותר) לאותה רמה. ולכן לרוב הקבוצות יש חגורות ילדים. בדרך כלל הן נראות שונה מחגורות הבוגרים (ב CDO הצבעים בהירים יותר, באבדה יש צביעה רק של הקצוות של החגורה במקום של כולה, וכן הלאה). ולתת לילד חגורה שמקבילה לק. מסטרה (וגם חגורה שמקבילה לפרופסור, לדעתי, וגם חגורה שמקבילה לאינסטרוטור) זה פשוט מגוחך. אלה דרגות שמקבלים אחרי הרבה מאוד שנים, כשאתה כבר תורם חזרה לעולם הקפוארה, ולא רק מקבל (=תלמיד). קונטרה מסטרה זו דרגה באמת מאוד גבוהה, ואני אישית בכלל לא מצליחה להבין מה המשמעות של קונטרה מסטרה אם נותנים את זה לילד.

Bodinho

New member
אלוהים אדירים, תקשיבו למה שאומרים לכם!

קודם כל, הוא קיבל פרופסור, יש הבדל מאאאאווווווווווווווווווווד גדול בין פרופסור לקונטרה מסטרה... דבר שני, ה"ילד" הזה מתאמן המון זמן, 7 שנים או קצת יותר, אם אני לא טועה... יש לנו המון חגורות ילדים, שנכנסו לשימוש בארץ רק לפני שלוש שנים בערך... בכיוון שהוא מתאמן יותר זמן מזה, הוא והילדה השנייה שקיבלה איתו את אותה חגורה (ומתאמנת אותם מס' שנים) אז היו חייבים לתת לו חגורה, למה אתם שואלים? כי יש מגמה מאוד מאוד ברורה שאם ילד קטן יחסית (בדרך כלל פחות מ15-16) לא מקבל כל שנה קורדאו, הוא פורש! כי וואלה, ילדים אוהבים לראות שיש להם התקדמות במה שהם עושים, ואם הם לא מקבלים, אז הם מתבעסים ופורשים... כמו שאמרתי, זה מקרה בודד, כי החגורות נכנסו לשימוש לפני ארבע שנים בערך, ולא יהיו ילדים ברמות כאלו... עוד דבר, החגורה שהוא קיבל היא חגורה שבבירור לא חגורה רגילה, אלא חגורת ילדים, זה שקוראים לה פרופסור זה רק מטעמי נוחות למאמן ולא לתלמיד... (מטעמי התלהבות לתלמיד אולי...) אם אתם ממש רוצים לדעת, יש עכשיו חגורות פעוטות, ילדים ונוער שבאות לפני ה"קורדאויים" הרגילים... לא יקרה יותר מקרים כאלו, ככה ששנה הבאה לא יהיה מצב שילד יתחיל מגיל 0 ויקבל גרנג'י מסטרה עוללים בגיל 4... תודה על ההקשבה והמשך יום נעים... תיש

ToryMaster

New member
אני חושבת שזה חכם דווקא

מבינה את ההסתייגויות שפורטו כאן, אבל אני חושבת שיש בזה יותר תועלת והגיון, כי זה נכון, ילד צריך להרגיש שהוא טוב ומתקדם במה שהוא עושה, אחרת רובם פשוט יפרשו.

ailag

New member
לא לא, אתה לא מבין.. זה "בדוק"!!

מי צריך עובדות והסברים כשאפשר לזרוק משפטים ריקים לאוויר כמו "יש קונטרה מסטרה ילדים בכיתה ח בדוק"?

יחסית לילד שמתחיל בגיל קטן,

ואני לא מדברת על גילאי העשרה, זה הרבה זמן. מעטות לדוגמא הבנות שמתחילות בגיל 4 בלט או התעמלות קרקע כמו שההורים דוחפים וממשיכות עם זה. (תאר לך איזו רקדנית בלט מעולה הייתי או כמה חבל שאין לי קורדינאציה להתמעלות קרקע כמו שפעם הייתה לי)

למעלה