קורה במשפחות הכי טובות?

נועם m

New member
קורה במשפחות הכי טובות?

יש לי הרושם, שלמרות שהגבר זכה במשך שנים ארוכות לכינוי "ראש המשפחה", במשפחות רבות- אז וגם היום, ההיפך הוא הנכון. במשפחה שלי, הנשים דוממיננטיות יותר באופן מובהק. רואים את זה בכל הדורות- מסבתא רבא שלי, שעדיין מסובבת את העולם על האצבע הקטנה, ועד הדור שלנו- הנינים. זה לא שהזכרים שלנו פחות אינטיליגנטים, הם לא אנשים פחות טובים, אבל עדיין נראה שמי שמחזיקות את המשפחה הן, ללא ספק- הנשים. הדבר המוזר הוא שבאמת כבר מסתמן שזוהי איזושהי תופעה גנטית- כשאני רואה את אחותי הקטנה רודה בבני דודינו שגדולים ממנה באיזה ארבע שנים...
אז איך זה אצלכם במשפחה? התיאור דומה בכלל? האם נראה לכם שזוהי תופעה חברתית חולפת או משהו עמוק יותר?

אממממ אני חשובת שיש בזה משהו

אני רואה את זה במשפחה של חברה שלי והאמת שגם אצלינו... סבא שלי לא זז מילימטר בלי שסבתא שלי תגיד לו מה לאכול, מה ללבוש, מתי הולכים, מתי להתקלח
ואצלינו, כרגע זה לא רלוונטי, אבל אמא שלי היא הסיבה היחידה לכך שאבא שלי הרים את הקריירה שלו. כלומר, הם כן נחשבים כראש המשפחה, אבל הם בעצם יותר בובות שבלי הנשים לא היו עושות כלום אמממ, אני עוד צריכה ללמוד לזה התכוונת?

נועם m

New member
בהחלט.

המוזר הוא, שבצעירותם הם יותר עצמאיים. האם התלות/ ההתבטלות בפני מישהי באה עם הגיל? עם הנישואים? מעניין אותי איך זה בארצות אחרות. הרי ידוע שהנשים הישראליות פחות...הממ... "מעודנות" מנשים במקומות אחרים... אולי רק הגבר הישראלי מאבד מחשיבותו עם השנים? נושא למחשבה...

RVD18

New member
אצלנו

אפשר לומר שאמא מחזיקה את המשפחה. אני לא יודע איך היינו מסתדרים בלעדייה. היא חזקה ועושה כמעט הכל בבית ודואגת להרבה דברים. גם אבא עושה...אבל דברים אחרים...פשוט אמא היא...אמא...

Hipsh

New member
זה עניין של אופי

תופעה חברתית חולפת? בכל משפחה זה שונה זה בכלל לא תופעה חברתית ד"א גם אצלי במשפחה זה ככה

TheWhiteTigris

New member
את מבלבלת

בין הציווילצזיות לבין "שליטה כללית של הנשים במשפחה". ביהדות לדוגמא, האישה אכן "שולטת" במשפחה. אבל בתרבויות אחרות כמו המוסלמית - האישה כל כך מדוכאת וממוגרת - שהיא לא יכולה "לשלוט" אחרת ירצחו אותה באיזו תואנה מגוחכת.

למעלה