קורה לי דבר מוזר לאחרונה

קורה לי דבר מוזר לאחרונה

ביתי בת 3 חודשים וקצת יונקת מלא, בלי בעיות מיוחדות. לאחרונה, בכמה מקרים - אני מתיישבת להניק אותה, מכינה את הכל, שולפת שד, מכוונת אותה לכיוום הפיטמה ופתאום היא מתחילה לבכות בכי היסטרי. אפילו הפיטמה עוד לא נכנסה לה לפה, והיא מתחילה להתמתח ולהתכווץ. ניסיתי להרגיע אותה והיא לא נרגעת. ניסיתי להציעה לה שוב - לא רוצה. ניסיתי צד שני - לא רוצה. כבר נבהלתי שהיא אולי רוצה לגמול את עצמה ולא בא לה על הציצים שלי יותר. ואז ניסיתי לתת לה קצת גליכל כי חשבתי שאולי זה כאב בטן חזק. איך שנתתי לה את הגליכול - הופ - היא השתתקה וינקה בתיאבון למישהי זה מוכר? מה זה יכול להיות? לא יכול להיות שזה כאב בטן וככה תוך שנייה אחרי שהגליכול בפה שלה היא נרגעת אודה לכן על עזרתכן

תופעה ידועה

אני שומעת על סירוב הנקה לעיתים קרובות. לפעמים זה בשעה קבועה של היום ולפעמים לא. תינוקות שגם מקבלים בקבוקים לפעמים לומדים להעדיף את הבקבוק, וצריך לעזור להם להבין שאימא מניקה ומטפלת נותנת בקבוק. אבל תופעת הסירוב קיימת גם אצל תינוקות שלא מקבלים בכלל בקבוקים. תינוק לא יכול לגמול את עצמו, כי מבחינתו ההנקה זה התזונה היחידה. לכן, הוא כנראה פשוט אומר לאימא שלו משהו. שמשהו מציק לו, או שהוא עייף מדי לינוק, או משהו אחר. כאשר אימא דואגת אפשר לעקוב על כמות השתן. אם הוא מרטיב 5-6 טיטולים ביום עם שתן בהיר, סימן שהוא מקבל את הנוזלים שהוא צריך. שלב זה גם יעבור, ואני מקווה שבמהירות! חג שמח, אורית מדריכת לה ל'צה

אבל...

זה ממש קורה איך שאני מכניסה אותה לתנוחת הנקה אולי התנוחה גומרת לה לכאבי בטן? איך את מסבירה את זה שהגליכול מעביר לה את הבכי תוך שנייה? זה ממש מוזר לי

סירוב הנקה

לצערינו לפעמים אנחנו לא יודעים בדיוק מה עובר בראש של התינוקת! אפשר רק לנחש. אולי הגליכול הסיח את דעתה ממה שהציק לה? אולי שנתה את דעתה? אורית

למעלה