קורה לכם שאנשים סביבכם אומרים עליכם

bad girl201

New member
קורה לכם שאנשים סביבכם אומרים עליכם

דברים חיוביים וקשה לכם לקבל אותם או להודות שהם נכונים? הרבה אנשים (חברות, ידידים, משפחה, אנשים חדשים שאני מכירה) אומרים לי שאני נראית פיצוץ מבחינה חיצונית אבל לא תמיד אני מרגישה ככה מבפנים...איזה הסבר יכול להיות לזה? הערכה עצמית נמוכה, חוסר ביטחון? ראוי לציין שלפני חצי שנה נפרדתי סופית מאקס שפגע בי מאוד (גם מילולית וגם בבגידה) והוא אדם חסר ביטחון עצמי ובעל הערכה עצמית בגובה הריצפה- אז יכול להיות שזה השפיע עליי (במובן של להכניס ראש בריא למיטה חולה)?...גם מאז כל הסיפור הכואב איתו אני מרגישה שאם הוא לא רצה אותי אז אולי משהו בי לא בסדר מבחינה חיצונית וכמה שאומרים לי שאני יפה וכוסית ושאר מחמאות- זה לא תמיד עוזר לי לשנות את ההרגשה שלי לגבי עצמי..מה יכולה להיות הסיבה האמיתית לכל זה?

זה בדיוק הדיון שמתנהל כאן

כבר כמה ימים - על עלבונות ומחמאות. תוכלי לראות שהרב המכריע לא יודע לקבל מחמאות, כי הבטחון הפנימי לוקה בחסר.

אופירA

New member
מנהל
אני ממליצה לכם

להחליט להאמין לדברים החיוביים שנאמרים עליכם. בתהליך ארוך אני מאמינה שהתחושה תחדור אליכם פנימה. אני מתעקשת להאמין גם כשהלב שלי אינו מרגיש בכך. חוויה מדהימה שעברתי לאחרונה: המשפחות שמארחות אותי בכל שבת כבר שנים ארוכות, תמיד מאירות אלי פנים ושמחות מאד בבואי. תמיד הערכתי אותם על המידות הטובות שלהם, ואיך שהם נותנים לי במומחיות כזו הרגשה טובה, למרות שאני סתם אורחת "טפילה" שהם עושים איתה חסד. חינכתי את עצמי שהחסד הוא הדדי (האורח גם עושה חסד עם המארח, כי יותר משהעגל רוצה לינוק, הפרה רוצה להיניק). אבל בכל זאת, יפה שכל פעם הם שמחים לקראתי מחדש. והנה, גיליתי, שזה לא שהם יודעים להתנהג כ"כ יפה. זה אני! הם פשוט רוצים אותי בגלל שאני אני, והם מאד מאד שמחים להיות בחברתי, ומרגישים זכות לארח אותי!!! קיבלתי הוכחה לכך באקראי, ופשוט הייתי בהלם כשהבנתי שזה באמת מכל הלב, לא "סתם-יפה-מצידם"! הם רוצים את חברתה של אופירה לא בגלל המצווה, לא בגלל החסד, לא בגלל שמגיע לה אחרי כל מה שהיא סבלה - אלא בגלל האישיות של אופירה! האישיות שההורים והסביבה פסלו כ"כ הרבה שנים לאורך כל הדרך... האישיות שנלחמתי בה כ"כ הרבה שנים, ובסוף קיבלתי אותה כמות שהיא.

למעלה