קורה לכם?

שרון123

New member
קורה לכם?

בפורום שלי (741), קבוצה של נשים מדהימות ומקסימות(גם גברים מגיעים מידי פעם, אבל לא נשארים בדרך כלל, חלק מהם פאסיבים, וכותבים הודעה פעם בכמה זמן). נוצרו במשך הזמן יחסים מאד חמים בינינו, ואנחנו מרגישות כמו חברות קרובות, היו גם שני מפגשים מוצלחים שכללו מן הסתם החלפת טלפונים. לא פעם קורה שהן מתקשרות אלי, ורוצות לדבר, קורה גם שחברות אחרות או חדשות בפורום, שולחות לי במסר מס' טלפון, ומבקשות שאתקשר אליהן. אני לא מעוניינת באופן כללי, בסוג הקשר הזה. למרות שהקשר הוא מאד יומיומי יותר מחברות טובות שלי מהחיים האמיתיים, ולמרות הקשר המאד חם ותומך, אני לא מעוניינת בטלפונים ובפגישות, מעבר לפגישות הפורום. כמובן שטלפונים להתעניינות, כשאני נעדרת מהפורום והן דואגות, או כשירדן שלי מאושפזת, לא מפריעים לי בד"כ, אבל את הדיונים ושיחות התמיכה, אני מעדיפה לעשות על גבי הפורום. דבר שגם מעשיר את הפורום, וגם הרבה יותר נוח לי משיחות של אחת על אחת. כשזה קורה, אני בד"כ אומרת שאני עסוקה כרגע ולא יכולה לדבר (מה שתמיד נכון
), ואחרי כמה פעמים כאלה, הטלפונים נפסקים. עכשיו קיבלתי מסר ממישהי חדשה שמבקשת לדבר איתי, ושלחה מספר טלפון. לא כל כך נעים לי, אבל אני לא חושבת שאתקשר. מה דעתכם? משהו אצלי לא בסדר או שזה קורה לעוד אנשים?

זה לא קורה לי,

אבל אני לא חושבת שאת לא בסדר. מותר לך לרצות בחיים פרטיים בשביל עצמך ולהשאיר את הפורום בתוך גבולות הפורום. השאלה היא איך להבהיר את זה לגולשים בלי לתת תחושה רעה...

ה מוזה

New member
הכל אצלך בסדר ../images/Emo13.gif

כמי שידועה בוירטואליות שלה אני יכולה להבין .. למרות שאני מנהלת פורום שניתן להגדירו כתמיכה ויצרתי ויוצרת קשרים מאוד חמים מאוד קרובים עם גולשות אני לא נותנת למימד הזה ולמציאות שלי להתערבב אולי אני קיצונית מדי לצד השני ( עד כדי כך שחשבו שאני תוכנה
) את יכולה בהחלט לומר בכנות מבלי "לייצר" תירוצים שאת לא יוצרת קשר טלפוני היות ואת מעדיפה להשאר חסויה ולכל גולש גם למנהל יש זכות לחיסיון .. אם הקשר הזה הטלפוני מעיק או את מעדיפה באמת שהתמיכה תתבצע מעל דפי הפורום כך גם אחרים יוכלו להפיק ממנה תאמרי זאת .. אני בכל אופן מבינה אותך והכל אצלך בסדר:)

שרון123

New member
תודה על העידוד../images/Emo39.gif

הטיעון של חיסיון לא כ"כ תופס אצלי. החיים שלי ממש פתוחים בפניהן, ואין לי שום בעיה להפגש איתן, לשלוח תמונות של כל המשפחה, ואפילו הזמנתי לסוכה שלנו בבית, בסוכות. בטיעון שאני מעדיפה שהתמיכה תתבצע על גבי הפורום, אני משתמשת מול כאלה, ששולחות לי מסרים אישיים, אבל כמובן שיש כאלה שעדיין מעדיפות לא לחשוף את עצמן בפני כולם. למרות שאני פחות אוהבת את הקשר הזה במסרים, אני כן משתפת איתן פעולה. רק נושא הטלפונים קצת מעיק עלי, באמת ניסיתי לכתוב שאני לא אוכל להתקשר היום, ושאלתי במסר על מה היא רוצה לדבר.

ה מוזה

New member
זה עדיין לא אומר

שאין לך את הזכות לקבוע איפה הגבולות שלך (טוב גם למציאות וגם לוירטואליה
) אם זה מעיק עליך אין סיבה שזה ימשך .. ואני חושבת שאם יש לך קשר טוב ופתוח איתן על אחת כמה וכמה את יכולה להיות כנה וגלויה ולומר שלאחרונה את מוצאת את התמיכה הטלפונית מעט קשה לך והיית מעדיפה שמי שיכולה שתעשה זאת מעל דפי הפורום , תבקשי להתחשב בכך שגם את כמותן עם חיים משלך ועיסוקים ומעבר לנתינה בפורום ובמסרים ובמקרים מיוחדים תשמחי גם טלפונית ,את מבקשת שיתחשבו ויבינו לא עדיף ככה? סתם מחשבה .. בכל אופן את תמיד יכולה לשחרר קצת "קיטור" כאן
כשזה מעיק ..

neta s

New member
עניין של גבולות

כדי לתת את הכל מצד אחד, חייבים לשמור על הגבול מהצד השני. אני מאוד ממליצה להמנע ממצב של נתינה אין סופית בלי גבולות ובלי סייגים, פשוט כי יגיע הזמן שזה יהיה יותר מידי, יעיק מידי, יחנוק מידי... גם ככה אנחנו לוקחים ללב גם ככה הדברים שאנחנו מתמודדים איתם לא קלים גם ככה עמוק בפנים אין ממש התנתקות אמיתית טלפון נראה לי גבול מאוד לגיטימי...

Pure SilenCe

New member
עד כמה שזה יישמע מגעיל..

אם בחרתי להענות להצעת שיחה בפון, אני אתן את המספר שלי. בחודש הראשון בפורום קיבלתי מעל 2000 ש"ח חשבון פלאפון. מאז ניתקתי את הקו לשיחות נכנסות. זה יישמע מגעיל אולי, אבל כלכך הרבה מבקשים לדבר ואני לא יכולה ליזום שיחות. אין לי עודף כסף. אניגם לא אוהבת שיחות חולין. אני מתקשרת רק כשאני מרגישה שמישהו בצרה. אז לא אכפת לי כבר מכלום. מגעיל נכון? אבל זה בהתאם למצב הכלכלי שלי. ובכלל בהתאם לכוחות שלי לנהל שיחות חולין.

שרון123

New member
מה מגעיל בזה?../images/Emo12.gif

זה ברור שאת לא יכולה להתקשר על חשבונך לכל אחד שמבקש ממך. ובטח שלא מטלפון סלולרי. בכלל בכלל לא מגעיל!!!

מיכל@ל

New member
שרוני ../images/Emo24.gif

לפני חמש שנים כשהקמתי את פורום אימוץ באי או אל,חשבתי שאני צריכה להיות זמינה לכולם,כל הזמן. יום אחד נכנסה בחורה במצב נפשי קשה ונכנסתי למערבולת של תלות מצידה ורצון להשתחרר מהתלות-מצידי. זה לא היה פשוט אבל זה היה יופי של שיעור. אני יכולה לספר לך על קשרים מופלאים שנוצרו,חברויות שנוצרו,אכפתיות מכל הלב... אבל אני גם יודעת היום לשים את הגבולות שלי,לומר עד איפה מתאים לי והיכן הקשר הופך למעיק ולא מתאים. היו גם עלבונות,לא תמיד אפשר לעשות את זה בעדינות כמו שרוצים,אבל הפרטיות שלי היום חשובה לי מספיק כדי לעשות את זה גם כשלא נעים. יש לך לב ענק,נשמה ענקית,הנתינה שלך מדהימה ולכן את חיבת לפרגן לעצמך את המקום הפרטי שלך,את הגבול בין מנהלת פורום,לשרוני שהיא אמא ובעלת חיים נפרדים.

למעלה