קורות חיים, הכיצד

realmagic

New member
קורות חיים, הכיצד

אהלן, הלכתי והשקעתי בעצמי, וכתבתי לי קורות חיים לקראת השחרור הבא עלי לטובה ובתקווה למצוא עבודה עוד לפני השחרור (מי אמר שאני לא אופטימי?). אז ישבתי וכתבתי קורות חיים שנראים לי מדוגמים, רק שהם יצאו כמעט שני עמודים (מלאים רק במידע רלוונטי, מה שלא היה רלוונטי,
). שלחתי את זה לכמה חברים עתירי ניסיון ובעלי ידע רב (מה גם שאף אחד מהם לא חיפש עבודה מימיהם ומסתבר בדיעבד שהם גם לא ממש מפרגנים) והם אמרו שאם כבר כותבים קורות חיים, אז עדיף דף אחד ולהיות קמצן רציני במילים. לפני שאני שולח את הדף המושקע לכמה מקומות שביקשו קו"ח (ועוד ביקשו שזה יהיה בהקדם), אני מחפש מישהו שמבין ויוכל להסתכל ולראות אם עשיתי שטויות במיץ או שזה דווקא נראה בסדר. יש כאן מישהו כזה? תודה, זהר

אורך של קורות חיים לא חייב להיות

עמוד אחד בלבד, אבל כדאי (לפחות לדעתי) לתמצת ולא לנסות "למרוח". אני חייב להודות, ששאותי זה די מפתיע, שאדם שעדיין נמצא בצבא, כותב קורות חיים כאלו ארוכים. מאחר ואני לא ראיתי את קורות החיים, אני בטח לא יכול לענות על השאלה האם הם טובים או גרועים. בכל מקרה מאד כדאי להתיעץ עם בעלי נסיון. קורות החיים הם השלב הראשון בחיפוש העבודה. כיום על כל עבודה מקבלים מאות קורות חיים, ולכן זורקים כל מה שנראה כבר במבט ראשון לא תקין. מנסיון שלי אני יכול לספר לך, שלא מזמן התקשרתי לבחור ששלך לי קורות חיים (החלפתי עבודה, ועזרתי בסינון קורות החיים של המועמדים להחליף אותי), ואמרתי לו, שבצורה שקורות החיים שלו נראים, אין שום סיכוי, שהוא ימצא עבודה. הבחור החליף פונטים, החליף גדלים, חלק הודגש, חלק אחר נכתב בצורה נטויה, ופשוט היה קשה לקרוא את קורות החיים שלו. בזמנו בפורום "חיפוש עבודה" אנשים העלו את קורות החיים שלהם (לאחר שמחקו את הפרטים המזהים), וקיבלו פידבק על קורות החיים שלהם. אני מציע לך לעשות את זה או למצוא מקור אחר, שאתה סומך עליו ולתת לו לעבור על קורות החיים שלך.

realmagic

New member
לאור הבקשות, הנה הקורות חיים

אהלן, ביקשתי קצת עזרה מאנשים שמבינים (אבל הפעם באמת) והם נתנו לי קצת טיפים ועזרו לי לשנות את הקו"ח כדי שיראה יותר טוב. לבקשת האנשים אני אפרסם את מה שיש לי אבל זו עדיין טיוטה ואני לא מעוניין להעביר אותה עדיין הלאה לחברות - יש לי עוד מספיק זמן עד לשחרור. הערות: כן, בכוונה אין כתובת (כי היא נזילה לחלוטין). אין גם גיל (או שנת לידה), תעודת זהות ופרטים כאלה כי מניסיונם של האנשים שדיברתי איתם, זה מעניין להם ת'קצה של הציפורן כשהם מחפשים עובדים. ניסיתי להדגיש בעיקר את הצד הטכני-מקצועי ולא את הצד של הניהול. אני אשמח לקבל הערות,

siv30

New member
נראה מרשים ביותר../images/Emo45.gif

תראה אני לא רואה היכן אפשר לקצץ אלא אם אתה מקצץ בקטגוריה של תחומי עיסוק עיקריים ועורך את הטבלאות בסוף.

realmagic

New member
הטבלאות

הטבלאות שקופות - בהדפסה הן לא יראו ורק הטקסט יהיה מעומד כמו שצריך. תודה רבה על התגובה

נראה מצויין, אבל יש הערות מינוריות

כתובת לדעתי כן חשובה. במקום עבודה קודם שלי, בדקו את כתובת המגורים של האדם, כאיניקציה האם המקום מרוחק, ויש סיכוי שמתיחסים למקום העבודה כמקום זמני (לא נטו לקחת בן אדם, שנמצא מעל שעת נסיעה ממקום העבודה). במידה ולא ידעו איפה הבן אדם גר, פשוט לא המשיכו את התהליך. בסה"כ היו להם מאות קורות חיים. תעודת זהות לרוב לא מענין. גיל כן מענין הרבה פעמים, אבל אפשר להגיע למסקנה לגבי איזור הגיל שלך לפי השירות הצבאי שלך (כמובן, שאי אפשר לדעת מה בדיוק הגיל שלך). הערה אחרונה - אני לא הייתי מעלה לפורום את קורות החיים שלי עם אפשרות זיהוי (טלפון + שם), אבל יכול להיות שזה שגעונות שלי. בסה"כ זה נראה מצוין, ואני מאמין שיש לך סיכוי טוב מאד למצוא עבודה. יש לך נסיון טוב של מספר שנים וזה באמת לא הולך ברגל.

realmagic

New member
כתובת

הפחד שלי הוא שבגלל שאני אכתוב שאני גר בירושלים, תהיה לי בעיה להגיש בקשות למשרות בתל אביב, הרצליה או אפילו חיפה. מעסיק שיראה קורות חיים של מישהו שגר בירושלים ידחה אותי מיידית - אבל לי אין בעיה למצוא מקום מגורים באזור גוש דן (כמו שאני עושה עכשיו, לדוגמא). כמו שציינתי, הכתובת שלי היא דבר נזיל ולכתוב את הבית של ההורים שלי הוא לא בהכרח הרעיון הכי הכי טוב. תודה רבה על התגובה,

avi972

New member
כתובת

אתה יכול להשאיר את הכתובת אבל לכתוב ליד "כתובת למכתבים" במקום סתם "כתובת"

רונאסטל

New member
נראה בסך הכל מרשים, אבל...

קצת מבורדק ועמוס- ורצוי פונט אריאל- כמפוטרת אמדוקס לשעבר,(וכקוראת קו"ח נוכחית
) ממש עברתי קורס בענין- פונט אריאל הוא הכי קריא. מצרפת דוגמא שהוצאו ממנה פרטים מזהים- בכותרת שם, כתובת, טלפונים אי-מייל ותאריך לידה, אני חטפתי הלם כמה פעמים כשבא לראיון מישהו עם CV באורך הגלות ועדיין לא התגלח ולהיפך...

dc24

New member
כמה הערות קטנות

למשל : שפות תכנות - תרשום בשורה אחת ותפריד בפסיקים. מערכות התפעלה - אין סיבה לפרט את כל סוגי החלונות - תרשום רק windows. ובכלל , אם אני הייתי מנהל כח אדם ממש לא היה לי כח לקרוא את כל הרשימה של מה שעשית במקומות העבודה הקודמים. כשתשלח את קורות החיים לחברה שעובדת למשל ב-VB תדגיש את העניין הזה. כולל למשל מסדי נתונים ומערכות הפעלה , אבל זה ממש לא מעניין אותם שאתה עבדת למשל באלקטרוניקה . הבנת את הקטע ?....

realmagic

New member
כמה עניינים אחרונים

1. לא עבדתי באלקטרוניקה, אבל מה לעשות שזה מה שלמדתי בתיכון?! 2. כל העניין בקורות החיים האלה הן התמקדות בנושא הDBA. אם אני לא אפרט על מה שעשיתי בתור DBA, לקו"ח האלה אין שום סיבה להיקרא. 3. כמו שכבר ציינתי, הדף השני הוא בעיקר ריכוז של החומר מהדף הראשון בכותרות בנאליות. אם אף אחד לא יקרא אותו, אני לא אעלב ולמעשה הדף הראשון הוא מרכז העניין. תודה רבה על ההערות

dc24

New member
הרעיון הוא

הרעיון הוא, וכך כולם מייעצים, הוא שיקראו את הקורות חיים שלך (ולא של 500 האחרים) בסופו של דבר הם לא יושבים וקוראים את כל ה-500 (או 3000) שהם קיבלו. למעשה הם אפילו לא ירפרפו על כולם. הם יקחו את שני השלישים האקראיים ויזרקו לפח (אלא אם כן זו חברת השמה ) אז מה שאתה צריך זה להתבלט בשליש שנותר. וגם זו עבודה קשה. אז אני נתתי לך טיפ, ממה שאני ראיתי בקורות החיים שלך. מה שאתה תעשה עם זה - זה זבש"ך. נשתמע DC

realmagic

New member
תודה על התגובה

אהלן, בניגוד למה שנראה לך כאילו כתבתי מה עשיתי במקומות אחרים, הדברים האלה שעשיתי במקומות אחרים הם מקור הידע לגבי היכולת והרמה שלי (בניגוד לתוכניתן לדוגמא, שעושה את אותו הדבר בכל מקום שאליו הוא יגיע). הדברים שעשיתי במקומות אחרים אלה בדיוק הנושאים שעליהם שמים את הדגש כשבאים לחפש DBA ולא סתם פירטתי אותם. אני בספק אם יהיה איזשהו מקום שבו יגישו 500 אנשים בקשה לעבודה במקצוע שלי - המקצוע, כמו שכבר אמר מישהו, הוא מאוד נדרש רק בגלל העובדה שאין רוויה בשוק - בטח לא של אנשים עם ניסיון. אני גם בספק אם מישהו יבחר שליש בצורה אקראית ויזרוק לזבל את האחרים אבל את זה רק ימים יגידו. תודה רבה על התגובה בכל מקרה, ואכן מה שאני אעשה עם זה יהיה הבעיה שלי. תסלח לי אם אני אמנע מלקבל את הדברים שאתה הצעת, רק מהסיבה ששמעתי ממספיק מקורות אחרים שמה שאני עושה הוא בסדר גמור.

למעלה