קורות חיים ללא ניסיון תעסוקתי

קורות חיים ללא ניסיון תעסוקתי

שלום, סיימתי תואר ראשון ועכשיו מתחילה לחפש עבודה...

הבעיה- אין לי ניסיון תעסוקתי רלוונטי לעבודה סוציאלית.. לא עבדתי תוך כדי הלימודים, ולפני הלימודים עבדתי במשרות פחות רלוונטיות למקצוע (מלצרות, סייעת בגן ילדים וכו).
אז רשמתי בקו"ח את הניסיון מההכשרה המעשית תחת "השכלה", ורשמתי התנדבויות תחת "שונות".
אבל השאלה היא האם לא למלא בכלל את החלק של ניסיון תעסוקתי (כי מה ארשום שם?), או לכתוב בכל זאת בידיעה שזה לא ממש רלוונטי לתפקידים שאפנה אליהם.

תודה על הייעוץ :)

אמאלי

New member
מציאת עבודה ללא ניסיון

הי
אני מציעה לך לכתוב את הנסיון שלך בהכשרה ובהתנדבות, כנסיון תעסוקתי.
ובסוגריים ליד כל ניסיון כזה לכתוב הכשרה מעשית או התנדבות).

כך אני עשיתי וחוץ מפעם אחת שמראיינת התפלאה על כך שרשמתי הכשרה כניסיון,
לכל שאר המראיינים זה נראה הגיוני לגמרי.
ובסופו של דבר, מצאתי עבודה .

בהצלחה!
-

ספטימה

New member
אני כתבתי את ההכשרה המעשית תחת כותרת של

הכשרה מעשית...

לדעתי, מה שחשוב זה פחות הכותרות ומה את מכניסה איפה, כי הרי ברור שההכשרה המעשית היא כזאת. את לא יכולה לטשטש את זה.
מה שאת צריכה להדגיש זה מה את עשית שם בפועל - איזה ניסיון צברת: מטפלת פרטנית התנסות בעבודת אגף רווחה, הנחיית קבוצה...

עבודות אחרות שעבדת ויש להן זיקה את יכולה לכתוב - כמו סייעת בגן ילדים לדעתי. זה מראה על יכולת ליצירת קשר, נתינה וכו'.

ההכשרה המעשית היא לא השכלה. השכלה זה תוכנית הלימודים האקדמאית. והכשרה מעשית זאת הכשרה מעשית.

זה לא פשוט למצוא עבודה, אני יודעת. אבל בסוף כן מגיעים לאותו מעסיק שנוצר איתו 'קליק' והוא מעסיק אותך גם ללא ניסיון, ומשם מתקדמים. תחרשי על אתר שתיל והאיגוד. בשתיל יש המוני משרות שמתאימות לחסרי ניסיון.

ומעבר לזה, הרבה גם נקבע ממה שאת משדרת בריאיון - אם את משדרת ביטחון ומוטיבציה סיכוייך להתקבל גדולים מאשר אם תתנצלי על חוסר הניסיון...

בהצלחה!

eyfoefi

New member
תגובה...

היי מאיולינה,
גם אני סיימתי השנה את התואר הראשון. אני יכולה לייעץ לך מהדרך בה אני חיפשתי עבודה וכתבתי קו"ח: את ההכשרה המעשית רשמתי תחת "השכלה",
היות וזה חלק מתוכנית הלימודים.
ורשמתי רובריקה נוספת של "ניסיון תעסוקתי והתנדבויות" שם רשמתי על עבודה כסייעת בגן ילדים (גם אני עבדתי בכך..) והתנדבויות שונות שהיו לי.

אני יכולה לומר לך להיעזר בסבלנות , הרבה סבלנות!!! ו"לשבת" יום יום על האתרים של חיפוש עבודה.

בהצלחה !!

למעלה