צר לי לאכזב אותך,אבל אין נוסח מושלם
הצורה (ולא רק התוכן) של קורות החיים צריכה להיות מושפעת ממה שהכותב רוצה להדגיש (ולפעמים לטשטש), מאורך ההסטוריה שלו, מן התוכן, למקצועות שונים יש קורות חיים עם דגשים מקובלים שונים, ועוד. אם יש לך כמה דוגמאות, תבחרי אחת שמוצאת חן בעינייך ותוסיפי לה מה שנראה לך חסר. שתי עצות כלליות (שאינן שלי, שמעתי אותן ממומחה, והן התקבלו על דעתי) אכתוב כאן: 1. כשאת כותבת קורות חיים, תחליטי איזה מסר כללי את מעוניינת להעביר, ותכתבי את קורות החיים כך שיחזקו את המסר הזה. (למשל: ניסיון מגוון, או לחילופין נסיון רב מאד בתחום צר, או לחילופין יצירתיות, או יכולת אקדמית, או יכולת ניהול וכו' וכו'.) קורא קורות החיים, לא יזכור הכל. הוא יזמן אותך לראיון על סמך רושם כללי. 2. הקריאה של קורות החיים היא מרפרפת יותר מיסודית. אנחנו שוקדים על כל מילה ותו, אבל מה שנשאר אצל הקורה הוא רושם כללי. לכן, כדאי לקצר בכלל, ומביוחד, בכל אחד מן הקטעים כדאי לכתוב משפט "כותרת" קצר, שיעביר את מה שחשוב לך באותו קטע, מתוך הנחה שרוב קוראי קורות החיים, יבחינו למעשה רק בכותרת הזו, ופחות בפירוט הנפלא והמבהיר שכתבת מתחתיו. אם תשלחי לי מסר בפרטי, אני מוכנה לשלוח לך את קורות החיים שלי, שהם כמובן הטובים ביותר למיטב שיקול הדעת שלי, ובהתאם להסטוריה הפרטית שלי. [חרגנו כאן מנושאי הפורום הייתי אומרת]