קורזיץ: "התרגלתי למצב הרפואי בו אני נמצאת"

לא, מה זה?

זה משהו שחל גם על פורום אולימפיאדה לונדון 2012? בטוח יש לנו איזה פטור...

שמע לא הייתי אומר כלום אבל בגלל שהיא מדברת על זה בחופשיות ועל ההתמודדות שלה עם זה חשבתי שזה עניין ידוע.

מכל מקום שתהיה בריאה ותרגיש טוב הכי חשוב.

בראיון שלה עם אריק זאבי בONE

סיפרה שבעקבות התאונות שעברה בגלישה, באופן מעשי היא סובלת משבר בלתי ניתן לתקנה בגב(דיברה על אובייקט שאצל אדם נורמלי מחובר ואצלה אחרי התאונה "משייט") למעשה ניתן להסיק שהיא למעשה נכה. ברמה המאוד תיאורטית, מצב זה יכול להפוך אותה בעתיד חלילה לנכה לצמיתות שתתקשה בהליכה, כפי שחששו תחילה הרופאים שיהיה מצבה הקבוע מיד אחרי התאונה השניה ממנה היא התאוששה בצורה מדהימה וזינקה אל הצמרת העולמית זוללת תארים.

מה שיפה אצל קורזיץ והופך אותה לאלופה ברמה המנטלית, שהיא לא השתמשה במצבה הרפואי בשום צורה לבקש הקלות מהתקשורת, לא התחילה לבקש התחשבויות ועל הבדיקות והטיפולים שהיא עוברת כפי ששמענו לגבי ספורטאים אחרים.

אם תמשיך באותו קו גם באולימפיאדה ושוב תגיע למדליה אולימפית מוזהבת, היא תתמודד לדעתי בצורה רצינית על אחת משלושת ספורטאי ישראל הגדולים בכל הזמנים.

BentzWatchJudo

New member
מה שמעת לגבי ספורטאים אחרים שביקשו הקלות?

בהחלט מגיע ללי קורזיץ כל הכבוד ואני מאחל לה קודם כל בריאות ואם אפשר בנוסף גם מדליית זהב אבל נראה לי שההשוואה לספורטאים אחרים מיותרת לגמרי.
לי גדולה פשוט כי היא גדולה אין צורך להקטין ספורטאים אחרים.

doron62

New member
הבאת אחלה ראיון לדיון....

3 מי לדעתכם 3 הגדולים בכל הזמנים

doron62

New member
אתחיל ראשון

אם מדובר בספורט יחידני בלבד,כלאמר לא כולל ענפי כדור.השלושה שלי לאו דווקא לפי סדר.אסתר רוט שחמורוב,יעל ארד וגל פרידמן

io100

New member
עם הישגים קשה להתווכח

מקום 1- יעל ארד ( מדליה ראשונה לישראל אי פעם+ אישיות יוצאת דופן )
מקום 2- גל פרידמן ( מדלית זהב ראשונה לישראל+נשיקה מלימור לבנת )
מקום 3- אריק זאבי ( טופ עולמי לאורך יותר מעשור + מדלית ארד )

אז למה אתה מתווכח?

איך בדיוק מדליית כסף מדורגת יותר גבוה מזהב פלוס ארד? במה האישיות של יעל ארד יותר מיוחדת משל פרידמן?

io100

New member
אפקט המדליה הראשונה שובר בעיניי מחסום גדול

יותר מאשר מדליית זהב ( מה גם שיעל הייתה ראויה לזהב אבל את זה נעזוב בצד ) בנוסף התנאים שהיו בשנת 92 רחוקים שנות אור מהתנאים בשנת 2004.. האישיות שלה יצאה אליי בתוכנית עם פיני גרשון השבוע.. לראות להקליט וללמד ספורטאים וילדים צעירים מהי גישה נכונה לחיים.. לגבי גל פרידמן, פחות מדבר אליי, אולי בגלל שהוא מופנם יותר ואולי בגלל שלא נחשפתי אליו מספיק.. אחרי הכל הבחירה היא אישית וסובייקטיבית וכל אחד עם הדירוג שלו..
מקווה שקיבלת תשובה.

אתה לא יכול להגיד עם השגים אי אפשר להתווכח

ואחר כך להגיד הכל סובייקטיבי והאישיות שלה יצאה אליך וגל פחות מדבר אליך. לפני יעל ארד גם שברו הרבה מחסומים. שחמורוב הייתה הראשונה שעלתה לגמר אולימפי באתלטיקה וזה בתנאים שהיו רחוקים שנות אור מהתנאים של ארד. לפי ההגיון שלך היא צריכה להיות בראש. במה בדיוק התנאים ב2004 היו עדיפים על 1992 (אגב את המדליה הראשונה שלו פרידמן ואין לדעת מה הוא היה משיג אם היה משתתף ב2000). יש קריטריון מאוד ברור להצלחה בספורט - המטרה היא להיות מקום ראשון וגל פרידמן הוא היחיד שעשה את זה בפורום החשוב הזה והוא עשה את זה תחת לחץ כשהוא הגיע ליום האחרון במקום השני והוא הפגין יכולת ספורטיבית גבוהה ביותר בשתי אולימפיאדות (אגב גם יעל ארד מודעת לזה שמהטרה באולימפיאדה היא מקום ראשון ולכן היא הייתה מאוכזבת אחרי ההפסד בגמר). אבל טוב אולי בגלל שהוא מופנם והוא לא היה השבוע אצל פיני גרשון אז הוא לא במקום הראשון.

io100

New member
בטח שיכול, בטח תקבע לי מה אני יכול ומה לא

נתת פה אחלה טיעונים הגיוניים.. אבל עדיין, לדעתי האישית יעל ארד ספורטאית אולימפית הכי גדולה של ישראל עד היום, אחריה גל פרידמן, ואחריהם אריק זאבי.

למעלה