קוריאה

yossivin

New member
קוריאה

האם מישהו שמע פעם psych קוריאני? יש לי את san ul lim שמוכרים יחסית ולדעתי מצויינים. מזכירים בגישה את four levels of existence אולי בגלל שיוונית וקוריאנית נשמעות לי אותו דבר. he6 פעלו בשלהי שנות השישים ותחילת השבעים תחת שם זה, וגם כ-he5. בעצם היה זה אחוד של כמה להקות מאמצע שנות ה-60 למשל ה-charming guys וה-key boys. ל-he6 שהיו 6 נגנים מוכשרים יצאו ב-1971 שני תקליטים. האחד נקרא go go sound vol.1&2. מדובר בקופסה מהודרת עם שני תקליטים , חוברת בת 23 עמודים, שני פוסטרים ענקיים וכרטיסים עם תמונות של חברי הלהקה. החוברת מפרטת את תולדות הלהקה באנגלית ולמי שלא מבין אז חציה גם בקוריאנית. שלשת הצדדים הראשונים הם אינסטרומנטליים ובהחלט נופלים על המשבצת הפסיכדלית. הצד הרביעי מראה על איזה קיבעון קוריאני ל- in a gadda da vida. תקליט נוסף שלהם נקרא beautiful doll והוא מכיל 7 שירים ששלשה מהם חידושים ל-getready, color my world ו-a whiter shade of pale של- procul harum חציו בקוריאנית וחציו באנגלית. שני החידושים האחרים באנגלית וכל השאר בקוריאנית. שני התקליטים נוטים מעט לסול וביט אבל עדיין הפסיכדליה ביתרון ברור. גם הקופסה וגם ה-beautiful doll יצאו ב-limited edition של 1000 ממוספרים על וויניל ב-2003 ושני התקליטים ב-box גם על דיסק אחד לפני חודש בפחות מחצי מחיר ב-beatball records הקוריאנית. בכל אופן הוויניל מרשימים מאוד ומושקעים במיוחד. תקליט נוסף קצת שונה הוא של shin joong hyun & donkies בשם הנדיר in a Kadda da vida. יצא ב-1970 למרות התנגדותו שלshin בגלל איכות הקלטה גרועה כנראה. בצד הראשון שירים קוריאניים, השני in a gadda da vida ובסוף שיר קצר בקוריאנית. אני אוהב אותו, אבל קשה לי להמליץ עליו בגלל הסאונד . devils הוציאו חמישה תקליטים, שהיחיד שיש לי הוא השני וכולו בקוריאנית, שירים קצרים ונחמדים של סול מתובלים היטב בפסיכדליה. בקיצור, למי שמתעניין במשהו קצת חריג, שיתחיל עם he6 או san ul lim ורק אז אם יש ניצוץ שימשיך בטיפוס במעלה ההר.

modulo1000

New member
ואני חשבתי שJFLY ואני היחידים בארץ

שאוהבים פסייך קוריאני....כל הכבוד לפתיחות לשפה הנהדרת הזאת האגרסיביות כל כך מתאימה לפסיכדליה בקרוב גם אני אתרום משהו לסקירת הזאנר לאחרונה השגתי הקלטות נדירות של SUN UL LIM ואפילו צילומי וידאו מצטרף להמלצות למי שפתוח לעניין ושוב יוסי אני מתפעל ממך

למעלה