קוריאן או אבן קיסר ?

שחם3

New member
הואבעל מראה טבעי

ולא פלסטי, מבריק יותר, עמיד בפני כל חומרי הניקוי, קל לניקוי ונראה טוב לאורך שנים רבות יותר. גרניט זה כמו בגדי מעצבים, אין הרבה, כל גוש שונה, לעומת הקיסר והקוריאן מס' דגם הוא אצל כ..ו..ל..ם אותו דבר אין יחודיות.

סיגלי41

New member
הגרניט עמיד יותר לחום ?

יש גרניט אחיד בצבעו? יש צבעים בהירים? האם יש בעיה עם החיבורים, שצוברים לכלוך? (בעיה שאין בקוריאן). אני מודה לך.

שחם3

New member
לא !

הגרניט לא עמיד בחום כמו שהקיסר לא עמיד בחום. אך הם רגישים לחום פחות מהקוריאן כן יש גרניטים אחידים במראה ויש גרניטים בהירים, (לא כמו בקיסר או בקוריאן). אין בעיה בחיבורים אם עושים את העבודה כיאות והם לא צוברים לכלוך. החיסרון בחיבורים הוא שהם ניראים. נכון בקוריאן אין בעיה של חיבורים אך הוא רגיש מאד לשריטות. גרניטים בשימוש האדם לאורך מאות שנים הרומאים עשו שימוש רב בגרניט ועד היום אפשר לראותם באיטליה ללא שינוי.

../images/Emo13.gifאצל ההורים שלי יש גרניט כבר שנים

ואצלם מניחים סירים ישירות מן הכיריים- על השייש, ומנקים בכל חומר ניקוי שמתחשק. והוא מרגיש מצויין

fireman

New member
את יודעת מה אומרים על זה?

זה עובד ועובד עד שזה מפסיק לעבוד.

דלילה

New member
נצל"ש - הקבלן נותן לנו כחלק

מהסטנדרט שיש קיסר דגם 3200 (ללא בחירה) האם יש הבדל בדגנים חוץ מהצבע (שזה כבר לפי הטעם....) האם גם על שיש קיסר אמיתי - בהיר יראו סימנים של כלים חמים שהונחו עליו (ישאר ככתם)?

fireman

New member
אמממ...

את תכונות החומר עצמו אני לא מכיר אבל אני משער שלא מדובר בפיגמנט שמוסיפים לחומר אלא בסוגים שונים של אגרגטים שמגיעים בצבעים שונים בהתאם לסוג הדגם. מבחינת תכונות כולם פחות או יותר אותו דבר וההמלצות של היצרן הן זהות ונוגעות לכל הדגמים וכל הצבעים. בכל מקרה מן הסתם שעל גוון כהה לא יראו כתמים שעלולים להיראות בבירור על גוון בהיר. סירים חמים אסור להניח על משטח של אבן קיסר בכל מקרה וללא שום קשר לצבעו או מספר הדגם, הסיכון כאן הוא סדיקה של המשטח ולא כתמים.

שחם3

New member
בגדול אין

הבדל בין הגוונים השונים. לא , לא ישאר כתם מסיר חם ,הסכנה בהנחת סיר חם על משטח קיסר "אמיתי" או תחליפי או גרניט- הוא סדק !! המלצה ! אם חייבים לקבל את סטנדרט הקבלן ואין ברצונך לשנות תוודאי עם היצרן האם המשטח הוא אבן קיסר אמיתי? האם המשטח הוא סוג "א" או "א" מופחת (סוג "ב")?. האם את מקבלת תעודת אחריות? במידה ואחת התשובות שלילית לא לקחת!

בינא

Member
אסור להניח סירים חמים על שיש כלשהו

לא טבעי ולא מכל סוג אחר. כל הסוגים אינם בנויים לחום פתאומי הנובע מסיר או תבנית שיצאו מהתנור, מהמיקרו או מעל הגז/כיריים. אל תנסו כי תמיד יקרה משהו. יש להניח כלים חמים על מפריים הבנויים לכך.

יש לי קוריאן בבית

ככה קניתי את הדירה - עם משטח קוריאן, צבע קרם. יש משהו מאוד יפה בעיניי במראה האחיד שלהקוריאן, אבל מצד שני יש לו בהחלט מראה פלסטיקי. אני לא מניחה דברים חמים כי אמרו לנו שהוא מאוד רגיש ככה שאין אצלי כתמים של חום, מה שכן זה שאצלינו לא תמיד שוטפים כלים באותו רגע - וכלים יכולים לשכב כמה זמן בכיור. הרבה פעמים זה משאיר כתם. אומנם הכתמים נעלמים עם הזמן (עם שיפשוף של סקוטשברייט) אבל אם את כמונו - ומשאירה לפעמים כלים ליותר מיום (לא מדברת על שבוע ) אז לא הייתי מאוד ממליצה

למעלה