קוריטיבה, רבותיי

Itzik200

New member
קוריטיבה, רבותיי

אני מניח שאין צורך לפרט יותר מדי על קוריטיבה,
בתור פורום לפיתוח אורבני אני מנחש שאת אותה עיר ברזילאית אתם מכירים.

שמעתי עליה לאחרונה, ביררתי, קראתי ונהנתי לראות שיש מי שיודע לפתח עיר בצורה שכזו.

חיפשתי בהיסטוריה של הפורום ולא מצאתי דיונים על העיר.

מעניין אותי לשמוע מה אתם יודעים על התכנון בעיר ועד כמה הדיבורים תואמים את המציאות.

jeshu

New member
צפית בפרק 3 של "המחר" עם ניתן הורביץ? אם לא - צפה. עשוי היטב. ניתן למצוא באתר של ערוץ 10.

Itzik200

New member
תודה רבה לשניכם. צפיתי ואכן היה מרתק

יש מישהו שיכול להוסיף עוד פרטים?

jeshu

New member
חפש ביוטיוב סרטונים על BRT bus rapid transport/ למיטב ידיעתי זה הוצא בבוגוטה, קולומביה.

ש מים

New member
קבל סמכות

אני מניח שכולנו נשמח אם תוכל לשתף בתובנות.

Itzik200

New member
קטונתי מלהגיע לתובנות כל כך מעמיקות

אני בדיוק בתקופת התלבטות לגבי בחירת מקצוע לימוד
וכל הסיפורים והסרטונים האלו ממש עושים לי חשק ללכת על הנדסת תחבורה.
להגשים את החזון הזה בתל אביב, ואחר כך בכל המדינה הגרועה תחבורתית הזאת.

אני סטודנט להנדסת תחבורה

אם יש לך שאלות בעניין, אתה מוזמן לשלוח לי הודעה פרטית.

jeshu

New member
איפה אתה רוצה ללמוד? ברר לעצמך - מהם הכישורים הנדרשים על מנת לתכנן תחבורה ביעילות - כישור תכנות מחשבים? כישורים גיאוגרפיים? וכו' האם אתה יכול כבר למצוא עבודה זוטרה בתחום ולצבור ניסיון?

Itzik200

New member
המוסד היחידי בארץ שמלמד הנדסת תחבורה הוא

הטכניון.

למרות שהייתי מעדיף ללמוד הנדסת בניין בכדי שתהיה לי את האופציה הזאת במידה ובתחום התחבורה יהיה קשה למצוא עבודה.

הבנתי שבהנדסת תחבורה עובדים גם אנשים בלי רקע תחבורתי אלא גם מהנדסים אזרחיים כללים. ולהפך לא.

jeshu

New member
תכנית הלימודים בפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית גמישה במידה מסויימת - יש מספר מסלולים ואפשר לקחת "שרשראות" ממסלולים מקבילים. אני כן ממליץ לך לדבר עם האנשים בתחום ולברר מראש מה יכול להיות ייתרון. בפועל, בימינו מתמחים. אגב, גם בתחבורה יש תכן מסעות - שזה למהנדסי קונסטרוקציה ויש אתצ תכנון התחבורה עצמה (ולא התשתית שלה).

מתי אתה מתכנן להתחיל ללמוד?

Itzik200

New member
רוצה להתחיל בשנת הלימודים הקרובה

העניין הוא ששני התחומים מעניינים אותי.
אולי לתכנון תחבורה אני נמשך טיפה יותר,
אבל אני לא רוצה ללמוד משהו שאהיה כבול רק אליו
מעדיף לדעת את שני התחומים או ללמוד משהו שאוכל לעבוד בשני התחומים.

jeshu

New member
אז לך וברר לך את האפשרויות ללימודים בפקולטה ותנסה להחליט על כיוון. מעבר לכך, שנה א' אין הרבה הבדל אם בכלל בין תחבורה, קונסטרוקציות, מים וניהול הבנייה. אז אל תטרח לדאוג ותחליט עוד שנה. אין בעיה לעבור מסלול אם יש לך ציונים סבירים ורצוי טובים.

המלצה: תתחיל ללמוד עכשיו. יש קורסים מצולמים עם תרגולים והרצאות. את רוב המתימטיקה תמצאה ביוטיוב באתר הטכניון בימינו. יש עוד כמה זמינים. העומס בלימודים הוא גדול וזה לא קל, אז אם תגיע כשאתה כבר יודע זה רק יעזור לך. אם אתה גר בחיפה או קרוב אתה יכול גם לבוא לקורסי קיץ, לסכם בהרצאות ובתרגולים ולעשות ש"ב (גם אם לא להגיש).

jeshu

New member
אני לומד ומסיים בקרוב מאוד במסלול להנדסת מים אם תרצה, אני יכול קצת לכוון אותך מה לעשות עכשיו כדי שיהיה לך קל בשנה הקרובה.

איפה אתה גר? מה למדת בתיכון?

jeshu

New member
ובהקשר הזה של קוריטיבה - ראש העיר היה ארכיטקט ומתכנן ערים - כלומר איש מקצוע בתחומו. לא כמו ראשי הערים שאנחנו בוחרים כאן - פוליטיקאים וגנרלים בדימוס שאם כל הכבוד לפועלם, הם לא בהכרח המתאימים ביותר למשרות ראשי הערים. זה חלק ממחיר הדמוקרטיה אני מנילח. אבל זו הסיבה שאני חושב שצריך לשים לב ולעקוב אחרי המתמודדת עינת קאליש-רותם בחיפה. אני חושב שעם הרקע שלה תהיה לה הבנה טובה יותר איך לנהל את העיר, לפתח והכי חשוב לשקם אותה. בשאיפה לפתור את בעיות התחבורה ועוד - אולי להיות הז'ימה (חיים) לרנר של חיפה. ומי שגר בחיפה - אפשר למצוא בפייסבוק את המקומות והמועדים בהם היא מרצה ומסבירה בחוגי בית.

היה עוד פעם אריכטקט \מתכנן ערים שהתמודד על משרת ראש עיר (ועוד של עיר מרכזית) בישראל?

יונתן, אולי תוכל לעזור לי...

אני מחפש עבודה לקיץ... כמה קליש-רותם משלמת לשעה?

jeshu

New member
אין לי מושג, אני לא עובד אצלה אתה יכול לשאול במטה הבחירות שלה - מה שכן, אני חושב שבטח ירצו להעסיק אנשים שחשוב להם יותר לתרוםמאשר להרוויח - מדברים פה על שינוי תפיסה.

/docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dFpnbS1YN20taHVpNjhxMTJLV3FPMnc6MQ" target="_blank" rel="nofollow">https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dFpnbS1YN20taHVpNjhxMTJLV3FPMnc6MQ" rel="nofollow" target="blank">נסה לפנות אליהם כאן - זה מה שמצאתי.

היה את צילקר באשדוד

צבי צילקר, בעל תואר ראשון בהנדסה אזרחית ותואר שני עם התמחות במערכות תכנון מהטכניון, התמודד וגם כיהן 7 קדנציות - 33 שנה (!!) כראש עיריית אשדוד.
ועכשיו בחדשות הוא חושב להתמודד שוב, בגיל 80...

jeshu

New member
נשמע טוב ואולי נדמה לי, אבל מערכת הבחירות המקומיות הזאת מעט שונה.

למעלה