קורלציה בין המדד למטבע המקומי

• פותח הנושא uvi40
  • פורסם בתאריך

uvi40

New member
קורלציה בין המדד למטבע המקומי

שלום רב לכולם

שאלה תאורטית בנוגע להבנה של דינמיקת מסחר במטבעות...

אני וסוחר חבר התווכחנו בנוגע לקורלציה בין המדד המקומי למטבע המקומי..
הוא טוען שכשהבורסה עולה בשוק המקומי, אנשים קונים ני"ע ולכן מוכרים את המטבע המקומי מה שגורם למטבע המקומי לרדת.
אני טוען שאמנם יש נטייה לקורלציה שלילית בנושא הזה, אולם ההסבר הוא אחר, כי כשיש עלייה בבורסה המקומית, עולה הביקוש בקרב תושבי חוץ לקניית המטבע, מה שגורם ללחץ על עליית ערכו של המטבע המקומי מה שמוביל להתחזקותו ולכן אם הקורלציה אכן שלילית, היא נובעת מהסבר אחר...

אני יודע שהשקל תמיד מתחזק יחד עם הבורסה (לרוב- זה כלל אצבע) אולם נראה לי שהמשק הישראלי לא משמש דוגמא טובה לנושא הזה כתוצאה מלחצים אחרים, למרות שהדוגמא הזו דווקא מחזקת את הטיעון שלי...

מישהו יחד לתת כאן הסבר רציי בנוגע לזה???

תודה רבה מראש...

rafipips

New member
השוק הישראלי זו דוגמא גרועה

והסיבה שהשוק הישראלי לא מתנהג כצפוי , וזאת עקב מסחר פעיל של בנק ישראל שלמעשה קובע את השער . (מי יודע אולי הם נמצאים בפוזיציות אישיות)

ההגיון הוא פשוט ואומר - כשיש נתונים טובים לכלכלה מסויימת הבורסה שלה מתחזקת , וגם המטבע אמור להתחזק .
אלא שבמטבעות יש המון גורמים שמשפיעים על השוק . אלו יכולים להיות גורמים פנימיים כמו בנק ישראל אצלינו , וגורמים חיצוניים ספקולנטים למיניהם שגוזרים קופון .
או לחילופין סוחרי חוץ , הבורסה בארהב מאפשרת לסוחרים מכל העולם לסחור בה .

למעשה יש צדק במה שהחבר שלך אומר , וזה ניתן לבדיקה , תפתח מדד S&P 500 ותפתח אינדקס דולר . תראה שכשזה עולה השני יורד . בעיקר בזמן שיש הודעות או תנועות חדות .
לגבי הסיבה אני לא יודע , אבל לא נראה לי מה שהחבר שלך אמר , כי כשאני קונה מניית טבע בבורסה הישראלית אני לא מוכר שקלים .
מכירה של מטבע יכולה להיות רק בהשוואה למטבע אחר ולא לסחורה .
מצד שני אפשר להבין את זה בצורה אחרת - כשאנשים קונים הרבה מניות , לאן הולך הכסף ? הוא נצבר בבנקים שבאותה מדינה .
הצבירה גורמת להצפת סחורה בשוק כשהסחורה היא אותו המטבע , וכשיש עודף סחורה או עודף היצע המחיר של הסחורה יורד , ובמקרה הזה המטבע , ולמרות ואולי בגלל שהבורסה עולה . מערכת הסליקה של הבורסה מוצפת במטבע וצריך לשחרר חלק מהסחורה .

אני לא מתיימר להיות צודק או להכריע ביניכם
תטילו מטבע וזהו

למעלה