קורלציות - בשם תותח מטח
תותח שלח לי את זה במייל לרשום בשמו בפורום
כמו שהבטחתי כמה מילים על קורולציות
אני אנסה כמה שאפשר לפשט את הדברים ולהסביר בצורה ברורה ונהירה עם דוגמאות ואני לא אכנס כאן לחישובים סטטיסטים וארביטראז או יותר נכון אי ארביטראז
ראשית קורולציה היא מתאם סדרתי בין שתי סדרות עיתיות כגון השתנות מדד הנסדק ביחס אל מדד הדאו גונס לדוגמא
כולנו ראינו שרוב המדדים עולים ויורדים יחד למעט מיקרים בודדים
אם נתמקד במטח אזי כל צימדי המטבעות מכפלתם חייבת להתכנס למספר 1
זה נקרא לסגור משולש
לדוגמא
קנית דולר מכירת אירו קנית אירו מכירת ין קניית ין מכירת דולר
התוצאה היא כמובן חשיפה אפס ושלוש פעמים עמלות לברוקר
אם כך למה אנשים מחפשים קורולציות התשובה להרוויח כסף כמובן ולא סתם כסף אלא מה שנקרא כסף סטטיסטי
היינו פעולה שאם נחזור עליה באותם תנאי סף מספר גדול מספיק של פעמים תוחלתה תהא חיובית כי היא מוטה הסתברותית לטובתנו
ובכל זאת מדוע אנשים מפסידים אל הקורולציות כל כך ברורות
שתי סיבות
1 אנשים משקרים לעצמם
2 אנשים חושבים ליניארית ביקום שהוא הכל חוץ מליניארי
נניח יש שני נכסים מאוד קורולטיבים הכי קורולטיבים שיש כמו גוגל ו. גוגל
כן כל נכס הוא הכי קורולטיבי לעצמו מעניין
מה שאני בא לומר לכם שאם הם קורולטיבים עדיין אתם צריכים להגיד לפחות על אחד מהם אם יעלה או ירד ומכאן להשליך על השני אבל עדיין אתם צריכים לקבוע לאחד אם יעלה או ירד ובמה זה שונה ממסחר רגיל
מכאן שקורולציה לבדה לא מביאה כסף אלא אם את
ם מבצעים מה שנקרא קופסא ואת זה לא תקראו בספר המהולל של אתם יודעים מי
מה הכוונה קופסא box
קניית הנכס עם המחיר הזול ומכירת הנכס עם המחיר הגבוה
למעשה ההימור שלכם הוא שהפער בינהם לכל הפחות לא יגדל ממה שהוא עכשיו ואתם מגודרים סטטיסטית כי שניהם אמורים לעלות ולרדת באותו שיעור או באותו יחס לכמות היחידות שזה לא בהכרח 1 ל 1
וכאשר הפער נסגר אתם תהיו ברווח
למעשה יש כאן ארבע פעולות שכל שתיים מהן אמורות להתבצע בו זמנית וגם זה לא פשוט בכלל וגם מאוד יקר
יש כאן קומה שלמה של ליצנים שעושה את זה בדיוק על חוזים אותו חוזה בדיוק רק תאריכי פקיעה שונים
זה נקרא בשפה המקצועית fly
לדוגמא קונים תירס דצמבר מוכרים 2 תירס ינואר וקונים תירס פברואר וגם את זה לא תמצאו בספר של @@@@ @@@@
דבר נוסף או יותר נכון שני דברים נוספים זה טרייד שנקרא lead follow מוביל מובל אבל שוב זה מחזיר אותנו לזה שצריך לקבוע גם מי המוביל וגם שהוא לצורך הדוגמא ימשיך בכיוון שבחרנו
למעשה מחפשים כאן הפרש מופע פער בעיתוי של התנועות של נכסים שאתם חושבים שהם קורולטיבים
ויש את הטרייד שהראיתי כאן והשאלתי עליו למה אני מחליף אירו דולר ב׳ סטרלינג דולר ועניתי שאני מחליף סטיות תקן כדי להרוויח יותר
זה בערך כל מה שאני מוכן לפרט על זה כמו כן כתבתי כאן ואנשים לא רוצים להפנים שהטריק הוא לא למנף אלא לפוצץ את הספר בטריידים שלא קורולטיבים או כפי שהגדרתי בלתי תלויים
ואז זה כאילו עשינו נניח חמישים טריידים אחד אחרי השני כי החשיפות שלהן בלתי קשורות
בהצלחה לכולם
תותח שלח לי את זה במייל לרשום בשמו בפורום
כמו שהבטחתי כמה מילים על קורולציות
אני אנסה כמה שאפשר לפשט את הדברים ולהסביר בצורה ברורה ונהירה עם דוגמאות ואני לא אכנס כאן לחישובים סטטיסטים וארביטראז או יותר נכון אי ארביטראז
ראשית קורולציה היא מתאם סדרתי בין שתי סדרות עיתיות כגון השתנות מדד הנסדק ביחס אל מדד הדאו גונס לדוגמא
כולנו ראינו שרוב המדדים עולים ויורדים יחד למעט מיקרים בודדים
אם נתמקד במטח אזי כל צימדי המטבעות מכפלתם חייבת להתכנס למספר 1
זה נקרא לסגור משולש
לדוגמא
קנית דולר מכירת אירו קנית אירו מכירת ין קניית ין מכירת דולר
התוצאה היא כמובן חשיפה אפס ושלוש פעמים עמלות לברוקר
אם כך למה אנשים מחפשים קורולציות התשובה להרוויח כסף כמובן ולא סתם כסף אלא מה שנקרא כסף סטטיסטי
היינו פעולה שאם נחזור עליה באותם תנאי סף מספר גדול מספיק של פעמים תוחלתה תהא חיובית כי היא מוטה הסתברותית לטובתנו
ובכל זאת מדוע אנשים מפסידים אל הקורולציות כל כך ברורות
שתי סיבות
1 אנשים משקרים לעצמם
2 אנשים חושבים ליניארית ביקום שהוא הכל חוץ מליניארי
נניח יש שני נכסים מאוד קורולטיבים הכי קורולטיבים שיש כמו גוגל ו. גוגל
כן כל נכס הוא הכי קורולטיבי לעצמו מעניין
מה שאני בא לומר לכם שאם הם קורולטיבים עדיין אתם צריכים להגיד לפחות על אחד מהם אם יעלה או ירד ומכאן להשליך על השני אבל עדיין אתם צריכים לקבוע לאחד אם יעלה או ירד ובמה זה שונה ממסחר רגיל
מכאן שקורולציה לבדה לא מביאה כסף אלא אם את
ם מבצעים מה שנקרא קופסא ואת זה לא תקראו בספר המהולל של אתם יודעים מי
מה הכוונה קופסא box
קניית הנכס עם המחיר הזול ומכירת הנכס עם המחיר הגבוה
למעשה ההימור שלכם הוא שהפער בינהם לכל הפחות לא יגדל ממה שהוא עכשיו ואתם מגודרים סטטיסטית כי שניהם אמורים לעלות ולרדת באותו שיעור או באותו יחס לכמות היחידות שזה לא בהכרח 1 ל 1
וכאשר הפער נסגר אתם תהיו ברווח
למעשה יש כאן ארבע פעולות שכל שתיים מהן אמורות להתבצע בו זמנית וגם זה לא פשוט בכלל וגם מאוד יקר
יש כאן קומה שלמה של ליצנים שעושה את זה בדיוק על חוזים אותו חוזה בדיוק רק תאריכי פקיעה שונים
זה נקרא בשפה המקצועית fly
לדוגמא קונים תירס דצמבר מוכרים 2 תירס ינואר וקונים תירס פברואר וגם את זה לא תמצאו בספר של @@@@ @@@@
דבר נוסף או יותר נכון שני דברים נוספים זה טרייד שנקרא lead follow מוביל מובל אבל שוב זה מחזיר אותנו לזה שצריך לקבוע גם מי המוביל וגם שהוא לצורך הדוגמא ימשיך בכיוון שבחרנו
למעשה מחפשים כאן הפרש מופע פער בעיתוי של התנועות של נכסים שאתם חושבים שהם קורולטיבים
ויש את הטרייד שהראיתי כאן והשאלתי עליו למה אני מחליף אירו דולר ב׳ סטרלינג דולר ועניתי שאני מחליף סטיות תקן כדי להרוויח יותר
זה בערך כל מה שאני מוכן לפרט על זה כמו כן כתבתי כאן ואנשים לא רוצים להפנים שהטריק הוא לא למנף אלא לפוצץ את הספר בטריידים שלא קורולטיבים או כפי שהגדרתי בלתי תלויים
ואז זה כאילו עשינו נניח חמישים טריידים אחד אחרי השני כי החשיפות שלהן בלתי קשורות
בהצלחה לכולם