קורנפלקס וגזים אצל התינוק היונק

daphnar

New member
קורנפלקס וגזים אצל התינוק היונק

היי, אני אם לתינוק בן 3.5 שבועות. בבוקר אני נוהגת לאכול מולטי צ'יריוס, נוכחתי לדעת שבני סובל מגזים בשעות הלילה (החל מ02:00 בבוקר). האם זו תוצאה של הדגנים? והאם יש דגנים שאינם גורמים לגזים אצל התינוק? דגנים זו ארוחה מהירה וקלה עם נוזלים חלבונים ופחמימות במיוחד אם יש ינוקא שצורח ודורש מיידית ידיים או אוכל ואין לך זמן.. תודה.

רותירוח

New member
גזים אצל תינוקות

זה לא הקורנפלקס! זה החלב! הרבה תינוקות אלרגיים ללקטוז פרה. גם אני אכלתי קורנפלקס אחרי הלידה והתינוקת שלי צרחה בלי הפסקה מגזים וברגע שהפסקתי לאכול מוצרי חלב הגזים נעלמו לחלוטין! בחודשים הראשונים כדאי לא לאכול מוצרי חלב עם תינוקות יונקים שרגישים לגזים.

daphnar

New member
אני מניקה וגם נותנת סימילאק לסירוגין

חששתי שזה החלב.. אבל אם אני נותנת גם סימילאק לסירוגין, יש לזה גם קשר לגזים?? מה לגבי מוצרי עזים וכבשים האם גם הם גורמים לגזים. תודה

רותירוח

New member
גזים

עד כמה שאני יודעת חלב עיזים זה בסדר. זה ספציפית החלב של הפרה שבעייתי. גם אם את משלבת סימילאק את עדיין מכניסה לו לגוף את החלב שלך. תנסי לא לאכול מוצאי חלב. תהיה בשוק מהשינוי.

שלום לך ומזל טוב!../images/Emo95.gif

מרבית התינוקות בגילו של בנך סובלים מגזים בכמות זו או אחרת. זה טבעי ונורמלי והזמן יעשה את שלו. מערכת העיכול שלו תלמד להסתדר עם האוכל שנכנס לתוכה והגזים יעלמו, בסביבות גיל 3-4 חודשים. אם את מתרשמת שהבכי שלו חריג-ממושך מאד, מתפרס לאורך היום, והתינוק מראה סימני אי נוחות רבים- יתכן בהחלט שהוא אכן רגיש ללקטוז שמופיע במוצרי חלב. את יכולה להפסיק לחלוטין את צריכת מוצרי החלב שלך (לא רק חלב ניגר, גם גבינות, יוגורטים וכל מה שיש בו לקטוז) ולראות הבדל. אם הוא גם אוכל סימילאק, שווה לך להחליף לסימילאק ללא לקטוז, יש בהחלט כאלו ומחירם זהה לרגילים. אם אכן זו הבעיה את תראי שינוי די מהר. מוצרי צאן נחשבים בסדר אבל תצטרכי לעקוב ולראות על התינוק הספציפי שלך. אגב, יתכן שזה לא חלב אלא מאכלים אחרים שאת אוכלת כמו כרובית, כרוב, סלק, ועוד ועוד. בתחום הזה זה ממש ניסוי וטעיה-להוריד מהתפריט שלך ולעקוב איך זה משפיע על התינוק. בהצלחה רבה. קרן

daphnar

New member
תודה על התשובה

חן חן על תשובה מפורטת
הינוקא לא בוכה דרמטית, פשוט מ24:30 בלילה הוא סובל מגזים שמתבטאים בנפיחות קולניות בעיקר הזמן שהוא יונק או שותה סימילאק. זה לכשלעצמו לא מפריע. אך לאחר היניקה הלילית, קשה לו להירדם מכיוון שהגזים מעירים אותו, הוא מביא את רגליו לבטן על מנת לעזור לו ל"שחרר" את הגזים, וזה גם מעורר אותו לבכי. בסביבות 08:00 בבוקר, נושא הגזים "נעלם" עד ללילה. בקיצור, יש לנו לילות "שמחים". אני אנסה להוריד חלב פרה. אגב, יש לך המלצה לאתר בו אני יכולה לקרוא על תזונה לאמהות מניקות? הרי ללא חלב ומוצריו, חומוס ומיני ירקות, הדיאטה מצטמצמת להפליא... אני מחפשת מה לאכול וגם שיהיה זריז יחסית להכנה.

אני חייבת להגיד לך

שעל פניו זה דווקא לא נשמע לי כמו רגישות לחלב. במצב של רגישות ללקטוז נראה אי נוחות רבה לאורך היום כולו. אבל כדאי לך בכל מקרה לבדוק מה משפיע עליו לטובה או לרעה במזונות שאת אוכלת. את יכולה לעזור לו לשחרר גזים ע"י כיווץ של הרגלים שלו לכיוון הבטן, מאד עוזר בשחרור, ולעשות לו בערב, אחרי מקלחת, עיסוי בבטן ובאזור הישבן (ובכל הגוף כמובן. מגע הוא דבר שאי אפשר להמעיט בחשיבותו). תבדקי את האתר הזה, שנתקלתי בו בשיטוטיי ברשת. יש בו אינפורמציה חשובה והוא יכול לעזור לך

למעלה