קורסים בתשלום לתלמידים!!- חוקי??

amera

New member
קורסים בתשלום לתלמידים!!- חוקי??

יש לנו חדר מחשבים לתפארת בבית הספר שהוכן לאחרונה. אין שום אחראי שם ואין תקציב למנות טכנאי לא על ידי בית הספר ולא על ידי המועצה. יש כמה מורים בבית הספר שיש להם ידע בהרבה תחומים במחשבים. יש לי מחשבה אבל לא בטוח שהיא לגמרי חוקית: להציע לתלמידים קורסים בתחום המחשבים במחיר סביר. חלק מהכסף יישמש שכר למורים המלמדים והשאר יישאר לפיתוח חדר המחשבים והעסקת טכנאי!! מה דעתכם ואנא להוסיף רעיונות איך להשיג את המטרה בדרכים שיהיו מקובלים על משרד החינוך!!
 

taminoi

New member
ניצול חדרי מחשבים בבתי"ס

אני לא בטוחה שביה"ס יכול להציע חוגים בתשלום ע"י המורים - הם בטח יצטרכו אישור ממשרד החינוך וזה דומה למתן שיעורים פרטיים לתלמידים ע"י מוריהם שלהם, דבר שאסור רשמית עד כמה שידוע לי. עם זאת, מקובל מאוד בבתי"ס רבים שמאפשרים לקיים חוגי מחשבים בביה"ס אחר הצהריים ובערב ע"י מפעיל חיצוני, והוא גם מקבל אחריות על תחזוקת המערכת. בזמנו זה היה סידור מקובל עם "סיון - קהילה"\ וכיום ביישוב שלי המועצה מאפשרת חוגים בחדרי המחשבים בבתיה"ס כדי לממן את אחזקתם. כדאי שתנסי להתייעץ עם מחלקת החינוך או המתנ"ס המקומי לגבי שיתוף פעולה כזה - ולא לפסול גם חוגים למבוגרים, או הורים+ילדים: זו אופציה פופולארית. בהצלחה!
 

amera

New member
איך ועד הורים יכול

איך ועד הורים יכול לעזור בתחום זה
 

taminoi

New member
הכל תלוי בטיב היחסים

אם לועד ולמנהל/ת ביה"ס יש יחסים טובים ואינטרסים דומים, זה כבר מצב טוב - הפנייה ל"רשויות" תיעשה במשותף וזה עושה רושם טוב, מה גם שוועד או הנהגה בית-ספרית יכולים להשתתף במשאבים הנחוצים (תשלום סמלי מכל תלמיד על שימוש במחשבים/מדפסות/דיו/ניירות וכו' למשל) ולסייע במציאת מפעיל חוגים חיצוני, ארגון אנשים לחוגים וכו'. יש עוד הרבה פעילויות שניתן לארגן - אם יש לך נתונים ספציפיים צרי עמי קשר במייל ואוכל לברר פרטים נוספים או לקשר אותך עם בעלי ניסיון בתחום.
 

adventureboy

New member
לא ע"י מורים

לפי דעתי אם זה נעשה ע"י גורם חיצוני בשימוש חדר המחשבים של בית הספר זה אפשרי. אני זוכר שהיו עושים את זה ביסודי שלי. אבל אז יש את העניין עם תשלום למישהו שיבוא ויעביר את השיעורים.
 
למעלה