קורסים והשתלמויות- השנה

בקשר לקורסים והשתלמויות

אני מעוניינת השנה להרחיב את הידע שלי בכל הקשור באוטיזם ושיטות טיפול. עם מי אני צריכה להיות בקשר כדי לקבל מידע? והאם יש דרישות מיוחדות של השכלה? האם בתור אמא אני יכולה לעבור השתלמות של ABA למשל?

עידן 3

New member
הרצאה בנושא תקשורת אצל ילדים PDD

מחר בשעה 20:00 תיערך הרצאה בנושא "תקשורת, שפה ודיבור אצל ילדים עם PDD" ההרצאה מיועדת להורים לילדים בגיל הרך ותעסוק בתחומי התקשורת, השפה והדיבור, מאפינים, אבחון ומטרות טיפוליות. מרצה : מיכל שטיימן, קלינאית תקשורת MA, מאבחנת ומטפלת. יש להרשם מראש בבית לורן בטלפון : 03-6703077

קורסים והשתלמויות

שיריתה שלום ישנם מספר ערוצים (הידועים לי, אולי ישנם עוד) שבהם תוכלי להיעזר על - מנת להרחיב את יריעת הידע שלך בנושא. המרכז למשפחה - בית לורן, מקיים הרצאות והשתלנויות להורים בנושאים שונים ומגוונים, ובמחירים סימליים, ידוע לי על מספר כנסים המתעתדים להתקיים בחודשי החורף, תוכלי לנסות ולהצטרף אליהם כשומעת, שם ודראי תיחשפי לעשייה חדשה בתחום הקליני, ו/או מידע חדש בתחומי המחקר. לגבי AB A באוניברסיטת תל-ראביב, בית הספר לחינוך מתקיים קורס רכזים וידוע לי על הורים שלקחו גם הם חלק בקורס. דומני שתוכלי לקבל מידע נוסף דרך אלו"ט. בהצלחה.

beezi

New member
השתלמות בנושא ABA

גם אני ניסיתי להרשם לקורס ABA דרך אלו"ט.זה קורס של ארבעה ימים בלבד. ומסתבר שהם ערכו קורס כזה באוניברסיטת ת"א , עבור סייעות ואחרים המעוניינים והוא הסתיים ואין להם מושג מתי יפתח קורס נוסף. חבל מאד שאלו"ט לא פותחת עוד קורסים כאלה. אני יודעת על הרבה הורים שרוצים לעבוד עם ילדיהם בשיטה. אני פניתי לקרן שמטפלת בנושא באלו"ט וביקשתי להרשם לקורס הבא - טל. 03-6126120 שלוחה 236 .

תודה לביזי וסיגל - ותלמה, אני אשמח

אם תוכלי להוסיף עוד מידע, אני יודעת שאת הולכת להשתלמויות והרצאות. תודה

קורסים והשתלמויות- השנה

שלום לכם, בעקבות פנייתה של שיריתה, ובמקביל, בקשתה של דורית, המידענית של בית לורן, אני מפרסמת פה מידע לגבי הכשרות הקשורות לילדי הספקטרום התקשורתי. קודם כל, מחר יש הרצאה חשובה של בית לורן, המיועדת להורים לילדים בגיל הרך- קרי עד ביה"ס. ההרצאה היא בנושא תקשורת, שפה ודיבור והיא תעסוק בתחומים השונים של השפה והתקשורת, מאפיינים, אבחון ומטרות טיפוליות. מחר- יום ב' בשעה 20:00 והמרצה היא מיכל שטיימן, קלינאית תקשורת, MA, מאבחנת ומטפלת בילדים מהספקטרום. אני ממליצה בחום על ההרצאה, אך לצערי ביטלתי את השתתפותי כיון שמחר קבעו לי את הישיבה של פתיחת השנה בגן. (אשמח אם אחד ההורים שיגיע יוכל לכתוב את הנאמר ולפקסס אלי או להכניס לפורום) ההרצאה הבאה של מיכל שטיימן היא ביום ד' 8.9.03 בשעה 20:00 וזהו ערב של שאלות ותשובות בנושא "תקשורת , שפה ודיבור" מעבר להרצאות קיימת השתלמות שנתית בנושא האספקטים השונים של ילדים מהספקטרום התקשורתי. ההשתלמות מועברת בר"ג במרכז לבריאות הנפש ברמת-חן והיא תכלול 30 מפגשים בני שלוש שעות כ"א בימי א' החל מתאריך 26.10.03. הקורס השנתי הוא בן 90 שעות ועלותו היא 3000 שח+ 100 שח דמי הרשמה. (יקר..). ההרצאות תתקיימנה בשעות 20:00- 17:00 . ימי א' כאמור. אני אשתתף בקורס הזה והוא פתוח לכלל אנשי המקצוע וגם להורים לילדים. דיברתי הבוקר עם אודי ריגאי והוא אישר לי שגם הורים המעוניינים יכולים להצטרף. את תוכנית הקורס אקבל בעוד מספר ימים ואוכל לעדכן. הרשמה אצל גל במרכז בטלפון 03-5730130. מרכזת הקורס היא הגב' ציפי אדלשטיין. לגבי הקורסים הנוספים שמתבצעים דרך אלו"ט, אשתדל לבדוק ולעדכן בהקדם. בפורום היה מידע גם על הקורס השנתי בנושא ABA שיתקיים ברמת הגולן השנה, דרך מכללת אוהלו ואשמח אם יש לכם מידע נוסף לעדכן.
בברכת שנה טובה מאושרת ומקדמת
תלמה.

למעלה