קורסים חובה לשנה א'-בן גוריון.

pattos

New member
קורסים חובה לשנה א'-בן גוריון.

שלום לכולם! אני בכתה יב' ויש ביכולתי לקחת קורס באוניברסיטת בן גוריון. אילו קורסים חובה לומדים במגמת רפואה (שנה א', סמסטר א')? מערכת השעות באתר משום מה לא פועלת ואני לא יכול לגשת אליה. אני עדיין לא בטוח האם לבחור בעתיד בהנדסת חשמל ומחשבים או רפואה (זה תלוי בפסיכו שאוציא) אז חשבתי על לקחת את קורס "פיסיקה1" אבל האם לומדים אותו גם במגמת רפואה?

dorin276

New member
תשובה קצרה

יש קורסים רבים בשם "פיסיקה 1". למשל: פיסיקה 1 לתלמידי פיסיקה פיסיקה 1 לתלמידי הנדסת חשמל פיסיקה 1 לתלמידי הנדסת מכונות פיסיקה 1 לתלמידי הנדסה כימית פיסיקה 1 לתלמידי כימיה פיסיקה 1 לתלמידי מדעי החיים, גיאולוגיה ומדעי המעבדה הרפואית פיסיקה 1 לתלמידי רפואה ועוד ועוד... לחלקם יש קורסי קדם חובה למי שלא עשה 5 יח"ל בפיסיקה בתיכון. קורסי פיסיקה 1 הרבים שונים מאד זה מזה ברמת הקושי ובסילבוס, כך שאם תיקח פיסיקה 1 לתלמידי הנדסת חשמל (שהוא קורס קשה מאד) - לא בטוח שיכירו בו ברפואה, משתי סיבות: 1. ייתכן שהסילבוס לא חופף, 2. בודדים הסטודנטים שמוציאים בקורס הזה ציון מספיק גבוה כדי להגיש אותו לפטור בפקולטה אחרת. וכשאני מדברת על בודדים, הכוונה היא שגם סטודנטים שהיו תלמידים מבריקים בתיכון יכולים להוציא ציון בינוני בקורס ואף להיכשל בו או לעבור בקושי, מה שלא ייתן פטור בפקולטה אחרת (למשל רפואה). הדרך ההפוכה כמובן לא תעבוד (אי אפשר לקחת קורס בפיסיקה במסגרת רפואה ואז לקבל פטור מפיסיקה 1 בהנדסת חשמל, מכיוון שהפיסיקה של רפואנים היא ברמה קלה יותר והסילבוס לא חופף - הרפואנים עוברים על חומר נרחב יותר בקורס). הידע שלי הוא מכך שלמדתי בשנה שעברה פיסיקה שנה א' באב"ג ועכשיו התחלתי רפואה. לדעתי כדאי לך לדבר עם המזכירות של רפואה (אולי הם יציעו לך לקחת קורסים יחד עם מדעי המעבדה הרפואית). בכל אופן, גם אם תיקח קורס כלשהו במסגרת הנדסת חשמל או בפקולטה למדעי הבריאות, הוא עדיין יכול לשמש כנקודות זכות של קורס בחירה בתואר (אם יכירו בו) - במידה ותבחר במסלול השני. (כוונתי: אם תיקח חדו"א 1 להנדסת חשמל, ותקבל בו ציון טוב, תוכל להשתמש בו בתור קורס בחירה ברפואה). מקווה שעזרתי, ושיהיה הרבה בהצלחה. אם תרצה טלפונים או מידע נוסף, אשמח לעזור. דורין

למעלה