קורסים מטעם המגזין "בנין ודיור" 1

sivanFlower

New member
התעניינתי אצלהם בקשר לקורס עיצוב,

אבל היה לי קשה להבין ממה שנאמר לי (כפי שנאמר בפרוספקט) מה בדיוק נלמד בקורס. חוץ משרטוט לא הבנתי מה בדיוק נלמד. רוב הקורסים המוצעים בשוק מחולקים לשיעורים לפי נושאים. שיעור אחד צבע, שיעור מטבחים, שיעור חדרי רחצה, שיעור פנג שווי וכו', כאן ממש קשה לי להבין מה התוכן. גם כשדיברתי עם הבחורה מבניין ודיור קיבלתי רק הסברים מעורפלים. מה דעתך?

melodynoa

New member
אני לא המלצתי על זה, רק הבאתי

לידיעת חברי הפורום. אני לא יודעת על הקורים מעבר למה שכתוב, ולא ניסיתי אותם, אבל, יכול להיות שהייתי לוקחת קורס כזה, זאת בעיה של תקציב בלבד, אגב, כמה עולה? אני לא חושבת שיש קשר בין איכות העיתון לאיכות הקורסים. מה שבטוח, שאם כן הייתי מתענינת, בוודאי שהייתי דורשת לדעת מה בדיוק נלמד. ובכ"ז? איזה מידע הצלחת להוציא?

sivanFlower

New member
בזמנו ביררתי בכל מיני מקומות לגבי

קורסים לחובבנים. מה שמצאתי היה כדלקמן: 1. building בגעש - מציאים קורס עיצוב ושיפוץ הדירה - 10 מפגשים של 3 שעות, כ- 2000 ש"ח 2. מכללת בית ברל - עיצוב הדירה - מפגשים שבועיים של 3 שעות, 3-4 חודשים, כ- 1600 ש"ח 3. קורס של בנין ודיור (הדור הקודם כנראה...) - 10 מפגשים של 3 שעות, כ- 2200 (או 1800 למנויים) 4. שנקר - עיצוב ותכנון הבית - 24 מפגשים של 4 שעות (חצי שנה), 3500 ש"ח. לפי הבנתי המרצה של שנקר מעבירה גם את הקורס של בנין ודיור. 5. המרכז הישראלי לעיצוב - 1200 ש"ח, 10 מפגשים של 3 שעות. 6. מישהי אמרה לי לבדוק באכסניית הנוער בבני דן, אבל לא בדקתי. התחושה שקיבלתי היתה שכל המקומות חוץ משנקר מעבירים 10 מפגשים שמאוד דומים בתוכן וכוללים מפגש על כל נושא: אמבטיות, צבע, תאורה, פנג שווי, ריצוף וכד'. בין כל אלה למעשה מה שצריך להכריע זה המחיר כי התוכן באמת זהה. יחד עם זאת היתה לי תחושה שהקורסים האלה זה סתם. שסך הכל הם מרכזים בקורס אינפורמציה שאפשר לקרוא בעיתון (למשל השוואה בין סוגי רצפות) או לחילופין זאת אינפורמציה שאוכל לקבל בסקר קצר בין מספר חנויות (למשל שוב, אם ריצוף מעניין אותי, אני בטוחה שאם אלך ל-3 חנויות שמתעסקות בריצוף, אוכל לקבל תמונה מהימנה וזהה למה שאלמד בקורס) ולכן בסופו של דבר ירדתי מהעניין באכזבה רבה. שנקר לעומת האחרים. שבו המרצה היא אותה מרצה של בנין ודיור, מתעמקים יותר. נכנסים לכל הנושא של שרטוט והכנת עבודות, כך שזה נראה היה לי הרבה יותר רציני. יחד עם זאת, המחיר גבוה, אז החלטתי לחכות. עכשיו בנין ודיור שינו את תוכן הקורס וכבר משלבים משהו יותר פרקטי מסתם הרצאות. לא הצלחתי לרדת לעומק התוכן מעבר לדברים העלומים שנכתבו בפרוספקט. והמחיר... בכל זאת בין היקרים. ועד שלא אבין בדיוק את התוכן, אין ספק שלא אקח אותו. אולי מישהו מהפורום יודע והיה בקורס? מה דעתך?

למעלה