קורסים מתקדמים בתואר הראשון.

Witchcrafts

New member
קורסים מתקדמים בתואר הראשון.

אהלן,

אני יסמין, סטודנטית לפסיכולוגיה ולמדמ"ח באו"פ.
קפצתי לכאן מהפורום השכן לאחר שהגעתי למסקנה שהכי טוב להתייעץ (גם) עם בעלי הניסיון (שזה אתם, כבוד). P=

* בהנחה שאני מזילה ריר על המגמה הקלינית (ובעדיפות שנייה – קוגניציה, מדעי המוח, בינה מלאכותית, מחקר. דברים כאלה) זה משנה איזה קורסים אבחר ובאיזה מהם אכין עבודה סמינריונית אמפירית? מישהו יעניק לזה חשיבות כלשהי בתהליך הקבלה לתואר השני?
אם התשובה לשאלות הללו שלילית ולמעשה הדגש היחיד הוא עניין אישי שאני מוצאת בקורסים, הייתי שמחה אם תכוונו אותי לשניים שהכי מתחברים לתחומים שציינתי מתוך הרשימה הבאה, כי נורא קשה לי להכריע: "הפסיכולוגיה של השיפוט האינטואטיבי", "קשב חזותי", "נוירופסיכולוגיה קוגניטיבית" או "מוח וקוגניציה", "עמדות ושכנוע".

* באתר של העברית נרשם כי סטודנטים שלא למדו בתואר הראשון את הקורס "יסודות הנוירופסיכולוגיה" (51404) יצטרכו ללמוד אותו בשנה א' של התואר השני בחלק מהמגמות ושתיבדק האפשרות להעניק פטור מהקורס למי שלמד קורס מקביל.
אז, תהיתי: מישהו מכם יודע אם קיים קורס מקביל לזה בפתוחה או שאין מנוס אלא לצלצל אליהם?
גם באת"א יש דרישה לקורס מסתורי שכזה, אגב?

תודה!

Columbina

New member
יש השפעה אם את רוצה מסלול מחקרי

הולכים לשאול אותך על ניסיון מחקרי והעניין במחקר. קודם כל רצוי שתוודאי שמחקר מהסוג הזה מעניין אותך וגם רצוי שיהיה איזשהו ניסיון בתחומים האלה.
סמנריונים אמפיריים בתחומים שאת שוקלת ללמוד הם פלוס גדול. אם הכיוון הוא קוגניטיבי הייתי ממליצה על נוירופסיכולוגיה או קוגניציה ומוח. את קוגניציה ומוח לא לקחתי אבל אני מכירה את הצוות המקסים והקורס עושה רושם של מאוד מעמיק וקצת יותר אינפורמטיבי מנוירופסיכולוגיה. הוא גם עוסק יותר בסוגים שונים של הדמיות מוחיות וכד'.
אבל גם בנוירו יש אפשרות לקבל ניסיון אם עושים עבודה סמנריונית. הדגש הוא יותר על פגיעות מוחיות והדרך בה הם יכולים ללמד משהו על תהליכים קוגניטביים (או לא. תלוי ברמת הביקורתיות
)

Witchcrafts

New member
אז רק במסלול מחקרי הקורסים המתקדמים משנים?

אני לא כ"כ יודעת מה זה "מחקר מהסוג הזה", למען האמת. עד כמה אהיה מוגבלת במדעי המוח או במחקר אם אני לא מעוניינת לבצע ניסויים בבע"ח?

וניסיון מחקרי בתחום אין לי, עבודה הסמינריונית (אמפירית) לא תספיק?

כדי לוודא שהבנתי אותך טוב: קוגניציה ומוח מקיף גם בלי להגיש בו עבודה, נוירופסיכולוגיה לא.
אם כך, למה רוב הסטודנטים בפתוחה לוקחים את נוירופסיכולוגיה ולא את קוגניציה ומוח? חשבתי שזה אולי כי הקורס השני חדש יחסית, אבל עברו מאז כמה סמסטרים ואני עדיין נתקלת ברוב מוחץ לטובת הראשון.

Columbina

New member
אני לא מומחית בנושא של קלינית

אז קח/י את מה שאני אומרת בזהירות. הראיונות הקליניים ממה שאני שמעתי יותר מתמקדים באישיות/התנדבות מאשר מחקר, למרות שזה אף פעם לא מזיק. לא חושבת שישנה להם יותר מדי מה הקורסים שהחלטת לקחת בתואר ראשון.

מדעי המוח זה תחום מאוד רחב ומגוון, חלק גדול ממנו לא נוגע כלל לבע"ח (שזה יותר פסיכוביולוגיה בדר"כ, אם כי לא רק).

עבודות סמנריוניות הן בדר"כ הניסיון המחקרי שסטודנטים מגיעים איתו, ולכן חשוב לבחור לעשות כאלה שמאפשרות לך לעשות מחקר כמה שיותר טוב וקרוב למה שאת רוצה לעשות בעתיד. כמובן שאפשר לעבוד כעזורי מחקר וזה מוסיף המון (לא רק מבחינת הקבלה).

שניהם מקיפים. קוגניציה ומוח לדעתי יותר. לא יהיה שוני בעבודה סמנריונית בשני הקורסים, קרוב לוודאי שגם תעשי אותו אצל אותם מנחים בין אם את למדת נוירו או קוגניציה ומוח. ההבדל הוא בתוכן הקורס.

קוגניציה ומוח הוא חדש והציעו אותו רק סמסטר שעבר (אם אני לא טועה). המרכזת כרגע בחופשת לידה, אני לא יודעת מתי הוא חוזר שוב.

Witchcrafts

New member
מסתבר שבקוגניציה אפשר להגיש רק עבודה עיונית.

ככה שאו שארשם לקוגניציה בסמסטר כלשהו אבל את האמפירית אגיש בקורס מתקדם אחר או שאגיש אותה במסגרת נוירופסיכולוגיה (או שאוותר על נוירופסיכולוגיה ועל קוגניציה).
לא בטוחה מה עדיף. כלומר, אין לי מושג מה הכיוון שלי במדעי המוח או במחקר. אני רק יודעת שזה מה שמעניין אותי מלבד קלינית (ומדמ"ח).

הסמסטר אני לומדת את קוגניטיבית ועד כה הקורס לא מלהיב אותי כמו פיזיולוגית, למשל. אז כיוון קוגניטיבי זה לא משאת נפשי?

תודה רבה לך על התשובות המקיפות!

Columbina

New member
מוזר,

דיברת עם המרכזת?

בכל מקרה, גם אם היה אפשר אמפירית לא היה הבדל בנושאים או במדריכים ככה שזה לא קריטי. אגב, אפשר לקחת או נוירופסיכולוגיה או קוגניציה ומוח, אי אפשר את שניהם. אולי אפשר אחד במסגרת קורס בחירה, אבל צריך לברר.

קורסים לא נותנים אינדיקציה מספיק טובה לגבי התחום לצערי. תקראי מאמרים, גם בקוגניטיבית וגם בפסיכוביולוגיה ותראי אם זה ניראה לך כמו משהו שתרצי לעשות יום אחד. העבודה הסמנריונית האמפירית משקפת טיפה יותר את אופי התחום מקורס כזה או אחר.

ואין בעד מה, בכיף

למעלה