קורסים תואר שני או"פ

theguyman

New member
קורסים תואר שני או"פ

הבנתי שיש פה כמה אנשים שנמצאים באו"פ במסגרת תואר שני, לכן אני אנסה להציק לכם בשם חברתי ובשמי. חברה שלי לקחה את הקורס אלגוריתמים אקראים סמסטר שעבר. הקורס היה קורס קשה. המרצה ידע את החומר והסביר אותו טוב, אבל לטענתה ומסתבר שהיא לא היתה היחידה בתרגילי הבית נשאלו בדרך כלל דברים שאינם קשורים לחומר הנלמד. המרצה לא פתר את התרגילים לפני. ולעיתים הוא לא זכר את הפתרון בעצמו. והטעה אותם בעצות שהוא נתן. למרות שציוניה היו טובים בתרגילי הבית (והיא ישבה על כל תרגיל שבועיים שלמים). היא פחדה לגשת מחשש לקלקל את הממוצע.מאחר והיא מעוניינת בתיזה. (פרט שולי, היא סיימה את התואר הראשון בטכניון בממוצע 91 ) לאחר הסיפור הארוך... מאיזה קורסים/מרצים צריך להיזהר. איזה קורסים אתם ממליצים. אם להיות יותר ספיצפים הקורסים הבאים נשמעים מעניינים מה דעתכם. אם אפשר התייחסו לפרמטרים הבאים: (רמת קושי, ענין, כמות השקעה, שונות.) 1. גיאומטריה חישובית. 2. איבוד אילוצים. 3. אלגוריתמים מבוזרים. 4. אלגוריתמים מקבילים.

DadleFish

New member
יכול להיות שאני מפספס משהו,

מרצים - או"פ? האו"פ הוא מוסד ללימוד עצמי, מה הרעיון של לימודים באו"פ אם אתה מסתמך על המרצים? לא שאני חושב שהמרצים באו"פ גרועים בהכרח, ממש לא - אבל אני לא חושב שיש בכלל מקום להסתמך עליהם... ספציפית לגבי הנושאים - אני לא לומד באו"פ אבל נדמה לי שבמקביליים יש יותר בשר מאשר במבוזרים, ואישית מצאתי את החומר הזה יותר מעניין (אם כי מאתגר מאוד מחשבתית, צריך לחשוב אחרת מהחשיבה הרגילה, שים לב).

theguyman

New member
תסתכל על הסיטואציה שהוגדרה שם.

בכל מקום, בסופו של דבר לומדים לבד. למרות שמנחה טוב יכול לקצר את הדרך. ההנחיה באונירסיטה הפתוחה , במקרה של מנחה טוב + הפורומים נותנת מענה ותמיכה שלא נופלים מזו של אוניברסיטה רגילה. הענין הוא , ההתייחסות הלא רצינית של המרצה הנ"ל אל תרגילי הבית. היא למשל עשתה את הקורס המתקדם בJAVA ולא היה לה שום תלונות לגבי תרגילי הבית. גם לקורס המתקדם באלגוריתמים לא שמעתי אותה מתלוננת. השאלה היתה איפה מקבלים משוב לגבי אופן הטיפול של מרצה/מתרגל בקורס. תודה על שאר ההמלצות.

DadleFish

New member
הבנתי את הסיטואציה,

ואין ספק שמנחה טוב יכול לעזור ולקצר - השאלה היא האם מנחה רע משפיע. תיאורטית, אם לא תלך לשום מפגש, אתה עדיין אמור להיות מסוגל ללמוד ללא כל בעיה.

theguyman

New member
מנחה שמטעה אותך...

כן. מנחה שנותן תרגילים שלא קשורים לחומר ... מנחה שלא זוכר/יודע/אכפת לו איך לפתור את התרגילים. מנחה שלא בודק אם יש שגיאות בתרגילים...וגורם לבזבוז זמן . מפריע ועוד איך מפריע. זה לדעתי אבסורד שקרו לא מעט מקרים, למעשה זה כמעט תמיד קרה. שחומר הקריאה השבועי היה על X. ובתרגילי הבית הם נצטרכו ללמוד חומר נוסף מספרים אחרים שאינם בסילבוס וליישם את הפתרונות משם ולא מ-X החומר הנלמד. בתיאוריה הכל טוב ויפה, זה בהנחה שחומר הקורס מסודר ומוסבר בצורה סבירה...חברה שלי טוענת שהיא מצאה טעויות והסברים לקויים מאוד גם בספר הלימוד. כשזה לא קורה. מפספסים פה חלק מהרעיון עליו בנו את האו"פ לדעתי. אני מסכים איתך שהרבה נושאים אפשר בסופו של דבר ללמוד לבד. זה רק פונקציה של זמן... וכמה מוכשר אתה. אני לצערי לא יכול להעיד על עצמי ש*כל* קורס אני מסוגל ללמוד לבד. לא ברמת ההבנה אלא ברמה של פתרון בעיות.

vinney

Well-known member
זה קצת קשה ללמוד באו"פ

סתם ככה בלי הכנה מוקדמת. אני לא עשיתי את הקורס הספציפי הזה, אבל מנסיון שלי - מנחים לא אמורים לפתור את הממנים בשיעורים. מקסימום - לתת כיוון. מנחים אמורים לפתור שאלות שקשורות לנושא הקורס, ואם זה לא כך - תמיד אפשר לפנות למרכז הקורס. חומר הלימוד זה לא מה שעובר בשיעור, זה מה שעובר בספר שקיבלת. בכל מקרה, כדאי לך לשאול גם בפורום האוניברסיטה הפתוחה.

theguyman

New member
קצת טוחנים מים...

ברור שהמנחה לא צריך לפתור והוא גם לא חייב לתת כיוון. אבל רצוי שידע לענות על שאלות הקשורות לתרגיל. במיוחד עם הן קשורות להגדרה שלו. אתם כנראה לא מקבלים את העובדה שמרצה/מתרגל ממש יכול להזיק ללמידה. אני אגב לא מסכים שיש הבדל כזה גדול בין הלימוד נניח בטכניון לזה באו"פ... הלימוד העצמי לא זר לחברתי או לי... בו נהיה קצת יותר פרודקטיביים... על איזה קורסים שעשיתם אתם ממליצים?

vinney

Well-known member
אנחנו לא ממליצים

אנחנו רק חווים דעה על או"פ מנסיון
אני לוקח קורסים בלי הגדרה מסוימת, ואני מתרכז בהנדסת תוכנה, לא אלגוריתמים, לא נראה לי שזה התחום שקוסם לחברתך. אלדד בכלל לא לומד באו"פ. תחכה עוד קצת, אולי כרובית תגיעה ותוכל לענות לך קצת יותר לעניין.

theguyman

New member
אכן התחום של אלגוריתמים קוסם לה

מאוד. גם אני יותר בקטע של תוכנה.

DadleFish

New member
בלי קשר לאו"פ,

התחום של מקביליים פשוט יותר רחב ויותר מפותח מחקרית ממבוזרים, ולי אישית נראה שהוא יותר מעניין משמעותית.

אתה יכול לא להסכים

אבל ההבדל באמת גדול, ובגלל שבתואר השני מעבר לכך שזה לא יותר מדי מתאים זה גם ממש לא מוצלח - לא כדאי לעשות תואר שני במדעי המחשב באו"פ.

theguyman

New member
תודה.

חברה שלי מוסיפה ...אלגוריתמים אקראיים. היא טוענת שזה חבל כי דווקא חלק מהדברים שהיא למדה שם ממש פתחו לה את הראש.

אותו מרכז קורס כמדומני.

מותר לשאול למה היא בחרה ללמוד באו"פ? למה היא עושה זאת לעצמה?

theguyman

New member
היא עובדת 5 ימים בשבוע

בחברה מאוד לחוצה. היא הניחה שהאונרסיטה תהיה יותר גמישה במשיכת התואר. בנוסף העובדה שההנחיה נמצאית בערבים. נשמעה לה כיתרון. משום מה נשמעת מידה של חוסר שביעות רצון במקלדתך... מדוע? היא בקשה ממני לשאול מה היה רע בגיאומריה חישובית.

שום דבר

אלא אם היא קוראת גרמנית ברמת שפת אם.... (ספר מתורגם גרוע, ומדריך הלמידה - לא חבל על יערות הגשם?! ) האוניברסיטה לא סתם תהיה יותר גמישה במשיכת התואר - משיכת התואר מחוייבת המציאות באוניברסיטה... אני מכירה מישהו שאת התואר הראשון סיים בשנתיים ועל התואר השני ויתר לאחר שבמשך 3 שנים לא עשה יותר מחצי... אין בטכניון מספיק קורסים בשעות הערב?

theguyman

New member
הספר תורגם לעברית?

אני מכיר את הגירסא האנגלית שלו. היא באמת היתה לא קלה והיה אפשר בהחלט לכתוב אותה בצורה יותר בהירה. הסתדרתי,אבל הייתי צריך את שני הפרקים הראשונים שלו בלבד. (convex hull ועוד נושא) . חבל זה דווקא נושא שנראה מאוד מעניין. רוב הקורסים בטכניון ניתנים על כל שעות היום. בעיקר בבקרים. הענין הוא שאנחנו עוברים לאיזור ת"א.

למעלה