קורסים

schlomitsmile

Member
מנהל
קורסים שלום לחברי הפורום

האם מתנדבים לצה"ל יכולים לעבור קורסים?
ומה לגבי הסיווג הבטחוני, האם הוא נפגם בגלל היות החייל מתנדב?

eran544

New member
קורסים כמובן שהם יכולים ולגבי סיווג ביטחוני - אם הפטור הוא על רקע רפואי אז זה לא יפגע בסיווג

schlomitsmile

Member
מנהל
זה מעודד
הבן שלי קיבל פטור רפואי,
ושמעתי שזה עלול למנוע קורסים וסיווג.

מותר לשאול האם יש לך נסיון בעניין?
קיבלת פטור רפואי ואתה יוצא לקורס כלשהו,
או אתה מכיר אישית מישהו שזה המצב אצלו?

eran544

New member
אני בתהליכי התנדבות וכשחקרתי קצת את השטח לבדוק מה ומי נאמר לי מה שרשמתי.
אני בונה על מודיעין, ומן הסתם צריך סיווג גבוה, אז טוב שהפטור שלי רפואי.

schlomitsmile

Member
מנהל
שיהיה לך בהצלחה
מי שאמר לך את זה היה גורם מוסמך?
מישהו בתא מתנדבים/לשכת גיוס?

eran544

New member
בין השאר אמרו לי את זה גם בלשכת גיוס בנוסף אמרו לי חברים שמכירים את הנושא קצת יותר לעומק, וגם בפורום הזה אני בטוח שכולם יתמכו באמירה שלי.

schlomitsmile

Member
מנהל
אם לעוד מישהו יש נסיון בענייןקורסים וסיווג, אשמח לשמוע- אין חכם כבעל נסיון

berckovic

New member
אין קשר בין פטור רפואי לבין קורסים כל אחד יכול להיכנס לכל קורס שהוא רוצה, במידה והוא נמצא כשיר ומתאים לאופי התפקיד.
מבחינה רפואית, קמ"ט רפואי של מתנדבים צריך לאשר כניסת המתנדב/ת לקורס במידה והמגבלות הרפואיות שלו לא מזיקות.
לדוגמא, מתנדב כבד שמיעה לא יכול לעשות קורס בבסיס רועש כי זה יכול לפגוע בירידת השמיעה שלו.
ברוב המקרים מאשרים ללכת לקורסים, ממליץ לכל אחד שרוצה ללכת לקורס, לעשות את זה כדי לקבל הכשרה ישר ולעניין בתחילת השירות במקום להסתמך על חפיפה שאתה לא יודע אם היא בכלל טובה במקום השירות מהחייל שעוזב.

schlomitsmile

Member
מנהל
חבל שהצבא לא דואג ליידע את המתנדבים הפוטנציאליים, ואנחנו נאלצים ללקט מידע בעצמנו...
זה גורם להרבה בילבול.
אני הגעתי לכאן עם שאלתי, אחרי שמישהי סיפרה, ששמעה בהרצאה
שמתנדבים לא מקבלים קורסים וסיווג.

נ ו ע ה 12

New member
מתנדבים בגין בעיה נפשית לא מקבלים סיווג... בתור מתנדבת על רקע רפואי אני יכולה לספר לך שלא הייתה לי שום בעיה לקבל סיווג בטחוני.

נ ו ע ה 12

New member
אישית לא יצאתי לקורס, אני בתפקיד שלא מצריך, אבל אין איסור גורף. זה תלוי בבעיה הרפואית ועד כמה רופא תא מתנדבים (ולא את) חושב שהיא תפריע/לא תפריע לך בקורס, הן מבחינת התכנים שלו והן מבחינת המיקום, בהתאם לפטורים שלך.

schlomitsmile

Member
מנהל
אז אפשר לומר שיש מצב לצאת לקורס, ויש גם מצב למצוא תפקיד מעניין ואינטיליגנטי שלא מחייב קורס?
כלומר גם אם לא מאשרים למתנדב קורס,
זה לא אומר שכל מה שיישאר לו זה להיות עובד רס"ר
(בלי לזלזל חלילה בעובדי רס"ר), נכון?

נ ו ע ה 12

New member
יש כמה אופציות
1. לשרת בתפקיד שלא מצריך קורס - כלומר, גם מהחיילים הלא מתנדבים שמשרתים איתך בתפקיד לא עברו קורס. אני נמצאת בתפקיד כזה, ומבחינתי הוא מעניין ומאתגר - אני גרפיקאית ביחידת ההסרטה של חיל האוויר. יש מספיק תפקידים שלא מצריכים קורס והם לאו דווקא עובד רס"ר.

2. לשרת בתפקיד שמצריך קורס אבל לא לעבור אותו. במקרה זה, עם כניסתך לתפקיד, תבצע חפיפה ע"י מישהו מקצועי, ככל הנראה אחד מחיילי החובה שמשרתים גם כן בתפקיד זה. ביחידה שלי, למשל, שירתו ומשרתים כמה מפיקי מולטימדיה שלא עברו את הקורס, אבל חיילים יותר ותיקים שכן עברו אותו הדריכו אותם והם שירתו/משרתים כמפיקי מולטימדיה מקצועיים ומבינים לכל דבר.
3. לצאת לקורס, ועל זה כבר כתבתי... צריך שרופא התא יאשר.

berckovic

New member
לעולם לא לסמוך על מה שעובר ב"שיחות מסדרון" אני מסכים איתך לחלוטין שאין הרבה מידע ללקט עבור מתנדבים בכל הקשור לתהליכים שהם צריכים לעבור או הזכויות שלהם.
אנסה לסייע כמה שאפשר.
בכל מקרה, אם יש קורס ספציפי שאתה רוצה, לך על זה בכל הכוח כל עוד אתה יודע שהקורס אפשרי לך ולא יפגע במגבלה הרפואית שלך.
בהצלחה!

schlomitsmile

Member
מנהל
זהו, שהמרצה היתה בעברה סא"ל בלשכת גיוס אז לוקחים ברצינות מה שהיא אומרת...
אולי אותה מישהי ששמעה אותה הבינה אותה לא נכון,
או שהמרצה עצמה טועה ומטעה.

תודה למשיבים

אם יש כאן עוד אנשים עם נסיון אישי בעניין,
אשמח לתגובות נוספות

berckovic

New member
מניסיון אישי אין לך מה לדאוג, תילחם על מה שאתה רוצה כל עוד הבעיה הרפואית לא מגבילה אותך.
בהצלחה

הבדל מהותי בין מתנדבים לאור שני השרשורים שקראתי והנסיון האישי הבנתי מה ההבדל ולמה חוסר ההבנה:

מתנדבים על רקע רפואי גופני- מתנדבים מראש לשנה וחצי או שנתיים
מתנדבים על רקע אספרגרי- מתנדבים לשנה ולפי בחירתם מחדשים את החתימה בתום השנה לעוד שנה - אך הם לא חייבים בכך
ולכן צה"ל לא לוקח סיכון של להשקיע בקורסים שבסוף החייל ישתחרר ללא כיסוי של ההשקעה.

למעלה