קורסי בחירה חופשיים

עתודון

New member
קורסי בחירה חופשיים

אני מחפש בעיקר קורסים קלים, וכמובן שעדיף שיהיו גם מעניינים. למישהו יש הצעות?

עתודון

New member
מה, כולם פה שנה א'?

טוב, אז לא משנה. אבל מישהו לפחות יודע מה ההבדל בין קורס, סמינר, סמינריון וסדנה? ע"פ מה נקבע הציון בכל אחד מהם?

Josette

New member
תנסה אולי

לשאול אחרת את השאלה על הקורסי בחירה. ראיתי שאנשים פה בד"כ שואלים על קורסים ספציפיים - האם הם קלים/מעניינים/שווה לקחת אותם. השאלה שלך היא כללית מדי לדעתי. חוץ מזה תנסה אולי לדפדף פה בפורום ולקבל מידע על קורסים שאנשים כבר שאלו עליהם... בהצלחה!

היקף ההשקעה והמטלות

אני לא סגורה על עניין הסדנה אבל בקורס בד"כ יש בסוף מבחן או עבודה לא סופר גדולה (למרות שמרצים יכולים לפעמים להתלהב ולהוסיף כל מיני מטלות במהלך הקורס), בסמינריון יש השקעה יותר גדולה מבקורס בהיקף הקריאה, השתתפות גדולה יותר של דיונים בכיתה ועבודה בסוף. לדעתי בהיקף של 20 עמודים בערך אבל זה משתנה, הפואנטה היא שזה יותר גדול מאשר בקורס. בסמינר העבודה יותר גדולה ויכולה להיות 30 עמודים בערך. בפסיכולוגיה יכולים לדרוש סמינר מחקרי ואז היקף העמודים הוא לא העיקר אלא המבנה, התוכן, המניפולציה כללי הכתיבה של ה-APA ושאר ירקות. כמו שאמרתי, לא יודעת כלום על סדנה אבל על פניו זה נשמע כמו משהו שעיקר הפעילות היא במהלך הסמסטר/שנה והדגש היא על העבודה לאורך הסדנה ופחות על עבודה בסוף. זה כנראה יותר התנסותי.

כבשה200

New member
ממש לא שנה א.. אז ככה:

קורסים - יש קורסים ב3 רמות. בעיקרון רמה 1 זה בדר"כ קורסי מבוא של שנה א, שלרוב זה אומר קורסים גדולים עם הרבה חומר ודרישות. הקורסים האלו הם חובה לתלמידי החוג. רמה 2 - מדובר על קורסי בחירה קטנים יותר מבחינת מס' הסטודנטים הלומדים בהם, ולרוב קורסים של התעמקות בנושאים ספציפיים יותר בתוך תחום הלימוד שלך. רמה 3 אלו בדרך כלל סמינריונים , שאותם תוכל ותצטרך לקחת רק בשנה השלישית שלך, מדובר בקורס שבסופו אתה בוחר נושא ומגיש עבודה של 25 עמודים בערך.... סמינר - בדר"כ כמו סמינריון רק בהיקף של עבודה מחקרית יותר וגדולה יותר גם. סדנה - אני לא בטוחה כל כך , אבל כדאי לשאול סטודנטים שיש להם סדנאות כמו תקשורת לדוג', שבדרך כלל כוללים גם עבודה מעשית כלשהי מקווה שעזרתי

tutiris

New member
בסדנא אכן עיקר הפעילות במהלך השנה

לא בכל הסדנאות יש ציון (לפעמים זה רק עובר/ לא עובר). בעיקרון הדגש (ואם יש אז גם הציון) הוא על העבודה בזמן השיעור. לדוגמא סדנא של ריפוי בעיסוק- "טכנולוגיה של חומרים" בה יוצרים עבודות שונות שניתן לשלב עם אוכלוסיות מיוחדות. הציון היה על מידת התכנון כך שיתאים לעבודה בשטח, על איכות התוצר וכו'... אבל כל הסדנאות בריפוי בעיסוק סגורות לתלמידי החוג בלבד. לא יודעת איך זה בחוגים אחרים.

סקרנית7

New member
היי..ריפוי בעיסוק

למי מה שאני מבינה את לומדת ריפוי בעיסוק.. אני מתחילה השנה... ורציתי לשמוע איך השנה הראשונה...מבחינת עומס וקושי.... וגם..אם כבר התחלת לדבר על הסדנאות...מה זה אומר בדיוק? אם את יכולה קצ יותר לפרט.. תודה

tutiris

New member
ברכות לתחילת הלימודים בחוג!

מבחינת עומס וקושי השנה הראשונה בסדר. יש הרבה מבואות (מבוא לפסיכולוגיה, מבוא לסוציולוגיה, מבוא לריפוי בעיסוק...). בעיקרון, הלימודים בחוג די קשים, אבל לא נוראיים. העומס בשנה השנייה הוא די גדול (אבל לגבי זה יש לך עוד זמן לדאוג...
) הסדנאות זה די כיף- מכניס למערכת משהו קצת "אחר". למשל- סדנאת קרמיקה. מישהו שגם כן מתחיל עכשיו שאל אותי "ומה, מכינים מאפרות?" אז אה... פחות או יותר כן. מלמדים טכניקות של עבודה (הכנת עיגול וממנו צורה וכו'...)- זה יותר עשייה וחוויה. אין ציון אבל יש חובת נוכחות. או- טכנולוגיה של חומרים שהזכרתי קודם (עם ציון), אני הכנתי למשל דגם של מסוק על גלגלים לילדים עשוי מעץ. חברים שלי באגודה צחקו עליי "בשביל להכין מטוס אתם צריכים פסיכומטרי 700?!" (בשנה שלי דרישות הקבלה לחוג היו סכם של 690). אבל זה משהו אחר שמוסיף קצת כיף לעומת הקורסים של הטכניון למשל.... (וגם הם לא נוראיים. אני יודעת שיש לכם קורס לפני תחילת הלימודים של "מבוא למדעים". הלימודים עצמם במהלך השנה פחות קשים מקורס המבוא!) בכל מקרה, אם תצטרכי עזרה או עצה, תוכלי לפנות אליי! (בינתיים במסר דרך תפוז. אחר כך כבר יהיה לך את המספר שלי) איריס- נציגת החוג באגודה

אליהו ד

New member
משהו דפוק בחברה

שבמקצוע שבו דרושה כל כך הרבה השקעה ויכולת מקבלים משכורת שאני בתור מתדלק בחצי משרה עלובה מרוויח יותר אחותי גמרה תואר בהצטיינות יתרה במקצוע הזה

סקרנית7

New member
תודה רבה איריס!

ויש לי עוד שאלה... יש לנו די הרבה מקצועות... ורציתי לדעת אם בכולם בסוף יש מבחן...מה שאומר שיהיו די הרבה מבחנים.... ועוד משהו,בנוגע לקרמיקה... אמרת שבאמת מה שעושים זה להכין דברים..רציתי לדעת, אם זה משהו שמתלכלכים בו.. כלומר.. האם כדאי להביא איזה חולצה נוספת או משהו...כי..יש לי את זה ביום ראשון בשעה הראשונה...ואין לי מושג מה להביא.. תודה מראש

tutiris

New member
תשובות

ברוב המקצועות יש מבחן: מבוא למדעים 1 (ביולוגיה / כימיה) מבוא למדעים 2 (מתמטיקה / פיסיקה) מבוא להסטולוגיה ואנטומיה מבוא לסוציולוגיה מבוא לריפוי בעיסוק א' פיזיולוגיה אנטומיה הומנית נוירואנטומיה ונוירופיזיולוגיה פסיכולוגיה התפתחותית מבוא לשיטות מחקר וסטטיסטיקה (מיומנויות מחשב- מבחן פטור) מקצועות בהם אין מבחן: קרמיקה - פעילות יצירתית אדם-עיסוק-סביבה- עבודות (לפי מה שתעשו בשטח- בימי למידה) לא מבחן. הכשרה מעשית - ימי למידה א' + ב' טכנולוגיה של חמרים א'- לא מבחן. ציון על הנעשה בכיתה. וקצת בבית. פעילויות טיפוליות- עבודה ושיעור שמעבירים לשאר הכיתה. מקצועות שאני לא זוכרת (לא בטוחה): מסגרות ותחומי טיפול בריפוי בעיסוק- אני לא בטוחה. לא זוכרת מה זה. מבוא לריפוי בעיסוק ב' - נדמה לי שלא היה מבחן. אני לא בטוחה. בהצלחה!

סקרנית7

New member
הבנתי.....

תודה רבה!!! אבל זה נראה לי עדיין הרבה מבחנים..
שיהיה המשך שבוע נעים וחג שמח!!!

tutiris

New member
../images/Emo92.gif!

כל מה שרשמתי בכל זאת מתחלק בין הסמסטרים... זה בהחלט סביר. בהצלחה! סופ"ש נעים וחג שמח גם לך!

tutiris

New member
ולגבי קרמיקה

בעיקרון בשיעור הראשון המרצה אמרה לנו שנדאג להביא משהו כדי לא להתלכלך. בתכלס, זה לא ממש מלכלך (רק את הידיים), אבל אם את רוצה ללכת על בטוח, תביאי איתך איזה חולצה ישנה בתיק. תהני!

סקרנית7

New member
ספורט,פוליטיקה ולאומיות???

מישהו עבר או שמע על הקורס הזה?? האם זה קשה? קל? יש הרבה שיעורים ומטלות?? אני אשמח לדעת מה שישי לכם להגיד...

למעלה