קורסי בחירה

idanhaking

New member
קורסי בחירה

שלום . אני מתחיל השנה ללמוד כלכלה-מנהל עסקים ומערכת השעות מראה שאני אלמד בסמסטר א' יומיים וחצי. בגלל שהמערכת שלי ממש לא עמוסה חשבתי לקחת קורסי בחירה ולהיפטר מזה עוד השנה . השאלה שלי היא האם לדעתכם זה מומלץ כבר עכשיו ?הרבה אנשים אמרו לי לא להעמיס על עצמי כבר בהתחלה וכי השנה הראשונה נחשבת קשה. יש לקחת בחשבון שאני למעשה עובד בחצי משרה (20 שעות שבועיות). תודה!.

idanhaking

New member
לפי השנתון

אני צריך להשלים 12 נקודות מחוגים אחרים במהלך שלושת השנים(4 מתוכם מדרך הרוח). משמע אני יכול.

hilabercko

New member
זה נכון

כמעט בכל חוג יש חובת קורסי בחירה. אבל זה לא העניין. העניין הוא כמה נקודות יש לך השנה בסה"כ במערכת, אם יש לך 40 נקודות (כלומר, 20 נקודות לכלכלה ו20 נקודות למנהל עסקים), אתה לא יכול לקחת קורסי בחירה - כי עברת את מכסת הנ"ז לשנה. כנס לפורטל של אונ' חיפה --> מידע ושירותים --> תדפיס מערכת. מתחת לכל כותרת המייצגת חוג, יש רשימת קורסים, ובסופם מספר הנ"ז. תעבוד לפי זה. בהצלחה.

idanhaking

New member
31 נקודות זכות סה"כ

שזה דיי מעט.. השאלה שלי הייתה לא אם אני יכול לקחת קורסי בחירה אלא אם כדאי בשנה שנחשבת קשה כדי להקל על עצמי בשנתיים הבאות..

hilabercko

New member
נראה לי שאתה מחוייב לקחת 40 נ"ז בשנה

אני לא בטוחה במה שאני אומרת. אבל מבחינה הגיונית, נדמה לי שהתואר כולו, הרי, הוא 120 נ"ז. ונראה לי שמומלץ ורצוי למלא כל שנה, כדי שלא יהיו לך עומסים בשנים הבאות. זה רק אומר שבשנה ב' תאלץ ללמוד כ50 נ"ז.. וזה יכול ליצור סתם בלאגן והתנגשויות. אבל שוב, אני בעצמי טירונית אולי כדאי שתתייעץ עם הפקולטה שלך..

אז את טועה

אני אנסה לעשות קצת סדר. אפשר בהחלט לחלק את הנק' שווה לכל השלוש שנים- 40 בכל שנה אך ממש לא חייבים. אשפר לקחת כמה נק' שרוצים ללא הגבלה של פחות או יותר רק צריך לשים לב ש-100% שכר לימוד מחושב לפי 40 נק' בשנה. על כל נק' משלמים 2.5% מה-100% שכר לימוד (שמשתנה קצת כל שנה) ואם לוקחים יותר נק' מ-40 פשוט משלמים עוד פר נק' לפי החישוב הזה. העניין הוא שאם לוקחים פחות מ-40 נק' את צריך לשלם תקורה, כלומר עוד כמה אחוזים מתוך שכר הלימוד (לא זוכרת כמה). כלומר, אם באיזושהי שנה לקחת יותר מ- 40 נק' אז מתישהו כנראה תהיה שנה שתיקח פחות 40 נק' ויצא שכר לימוד קצת יותר גבוהה. עדיין, יש הרבה אנשים שמעדיפים בשנתיים הראשונות לקחת קצת יותר נק' ואז לשנה האחרונה להשאיר פחות ולפנות זמן לעבודה- דברים שתלויים לגמרי ברצון האישי של כל אחד. אני ממש ממליצה לקרוא את תקנון שכר לימוד שצמנא בלשונית מנהל התלמידים. ובקשר לשאלה הראשונית, יש קורסי בחירה שהם ממש שטויות ואז אם יש לך מקום במערכת שווה לקחת אותם, לעשות עוד נק' ולהעלות את הממוצע. בערך בתקופה הזו שנה שעברה היה שרשור המלצות על קורסי בחירה שאני התחלתי- חפש אותו. בכל מקרה, בהצלחה לכולם!

idanhaking

New member
לא מצאתי את השרשור של שנה שעברה

גם ככה ממה שאני רואה המלאי של הקורסי בחירה הדלדל בצורה ניכרת.

למעלה