קצת סדר בבלאגן
אני בוגר קורס אחיד ורציתי לעשות לכם קצת סדר!! יש שני קורסי אחיד: קורס אחיד ממלכתי וקרוס אחד של רשות שדות התעופה, אין דבר כזה קורס אחיד פרטי...שניהם נמשכים כ 9 שבועות בערך עם אותם תכנים ההבדל היחיד הוא שקורס אחיד ממלכתי עושים דרך השב"כ והקורס השני עושים דרך רשות שדות התעופה. קורס אחיד ממלכתי עוברים: היחידה לאבטחת אישים (730), מאבטחי אל-על, מאבטחי שגרירויות, רסמ"ים ומאבטחי נתב"ג. קרוס אחיד של רשות שדות התעופה עוברים: מאבטחי מעברי גבולות ומאבטחי נמל תעופה אילת ושדה דב. עכשיו, מי שעבר אחיד ממלכתי יכול לעבוד בכל מגזר עבודה אך מי שעבר אחיד של רשות שדות התעופה לא יוכל לעבוד בעבודות של אחיד ממלכתי ויאלץ ללעבור את הקורס מחדש. אני עשיתי אחיד ממלכתי אז אני יפרט את הקבלה רק לממלכתי: מקבלים זימון מהשב"כ, עוברים ראיון ראשוני, מבחנים פיכוטכניים, תחקיר ביטחוני, ראיון סופי ובוחן כושר לפני כניסה לקורס, תהליך הקבלה אורך כ 3 חודשים לערך. בוחן כושר מדדים: ריצת 3000: 13 דקות ריצת 400: עד 70 שניות מתח: 12 מקבילים: 16 בטן: 70 כפולים דחיקה משקולות: 70 ק"ג חייב לעבור את כל המרכיבים כדי להיכנס לקורס....אין אפשרות לעשות במרכיב אחד יותר על חשבון מרכיב אחר. מקווה שעזרתי והבהרתי כמה דברים..... בהצלחה לכולם