קורס אחיד

mitush7

New member
קורס אחיד

שלום רב מעוניין לדעת מהו קורס אחיד ממלכתי מי רשאי להתקבל עליו מאיזה גיל איזה רובאי איך ואיפה מגישים בקשה להתקבל אליו???????

dobhy46

New member
הקורס

הוא קורס אחיד ורשאי להגיע לקורס כל מי שנשלח מחברות אבטחה או באופן פרטי אין דרישות לרובאי אתה יכול להיות גם רובאי 20 וזה לא יעזור כי תלמד רק על אקדח מבין?בהצלחה

מוזר

מדבריך ניתן להבין שמאבטחי היחידה לאבטחת אישים (בוגרי קורס אחיד) אינם ככולם יוצאי יחידות קרביות... חבל לרשום דברים שאינם נכונים. תנאי קבלה - כושר גופני גבוה מאוד, בוגר יחידה קרבית + רובאי 05/07, מרכיב משקפיים עד למספר מסוים (שאותו אינני זוכר). כיצד ניתן להתקבל - עקוב אחרי הפרסומים בעיתונות הכתובה - רשות שדות התעופה מחפשת מועמדים לקורס, וגם חברת "ש.ב בטחון" - שמאבטחת את המעברים הקרקעיים (גשר אלבני וכו') - החסרון הוא שהמדובר בחברת אבטחה - וככזאת תסמוך עליה שהיא כבר תדע לעשוק אותך... בהצלחה

dobhy46

New member
הא זה כבר ליגה אחרת

זאת ליגת העל זה משהו אחר . אני דיברתי על קורס אבטחה שמעבירים לחברות אבטחה רגילות. ואילו הקורסים של מאבטחי אישים זה קורס של משרד הבטחון והממשלה יש הבנה?

טעות

להוציא את חברת "ש.ב - בטחון" אשר זכתה במכרז לאבטחת מעברים יבשתיים ועל כן רשות שדות התעופה מעבירה למאבטחייה של החברה את הקורס, אף חברה פרטית לא מעבירה את הקורס הזה. קורסי אבטחה שמועברים בחברות פרטיות אינם מתקרבים ולו במקצת לקורס אחיד (לרבות אבטחת תחב"צ, מוס"ח, בנקים, משרדי ממשלה למיניהם וכו'). אין לי מושג על איזה קורס אתה מדבר - הבחור שאל לגבי קורס אחיד ממלכתי...

dobhy46

New member
בקשר לקורס אחיד ממלכתי

עניתי ! אבל משרד הבטחון או כל מה שאתה אמרת זה אחר.

קרלוס6

New member
קצת סדר בבלאגן

אני בוגר קורס אחיד ורציתי לעשות לכם קצת סדר!! יש שני קורסי אחיד: קורס אחיד ממלכתי וקרוס אחד של רשות שדות התעופה, אין דבר כזה קורס אחיד פרטי...שניהם נמשכים כ 9 שבועות בערך עם אותם תכנים ההבדל היחיד הוא שקורס אחיד ממלכתי עושים דרך השב"כ והקורס השני עושים דרך רשות שדות התעופה. קורס אחיד ממלכתי עוברים: היחידה לאבטחת אישים (730), מאבטחי אל-על, מאבטחי שגרירויות, רסמ"ים ומאבטחי נתב"ג. קרוס אחיד של רשות שדות התעופה עוברים: מאבטחי מעברי גבולות ומאבטחי נמל תעופה אילת ושדה דב. עכשיו, מי שעבר אחיד ממלכתי יכול לעבוד בכל מגזר עבודה אך מי שעבר אחיד של רשות שדות התעופה לא יוכל לעבוד בעבודות של אחיד ממלכתי ויאלץ ללעבור את הקורס מחדש. אני עשיתי אחיד ממלכתי אז אני יפרט את הקבלה רק לממלכתי: מקבלים זימון מהשב"כ, עוברים ראיון ראשוני, מבחנים פיכוטכניים, תחקיר ביטחוני, ראיון סופי ובוחן כושר לפני כניסה לקורס, תהליך הקבלה אורך כ 3 חודשים לערך. בוחן כושר מדדים: ריצת 3000: 13 דקות ריצת 400: עד 70 שניות מתח: 12 מקבילים: 16 בטן: 70 כפולים דחיקה משקולות: 70 ק"ג חייב לעבור את כל המרכיבים כדי להיכנס לקורס....אין אפשרות לעשות במרכיב אחד יותר על חשבון מרכיב אחר. מקווה שעזרתי והבהרתי כמה דברים..... בהצלחה לכולם

קרלוס6

New member
משהו חשוב

תנאי קבלה: קורס אחיד ממלכתי: לוחם במשך 3 שנים + קורס פיקודי (רובאי 08) קורס אחיד רשות: לוחם במשך 3 שנים (רובאי 07)

למעלה