קורס אטסי, צריך?

halelis

New member
קורס אטסי, צריך?

האם אתם חושבים שכדאי לעשות קורס/מורה פרטי, או שמיותר?
כי לפתוח את החנות זה עניין טכני, בערך.
השאלה אם בשביל טיפים לשיווק צריך, או שהפורום הזה יכול לענות גם על זה.

שאלה מעניינת

פתיחת חנות באטסי היא לא רק עניין טכני, כלומר אפשר לפתוח חנות בכמה קליקים אבל בשביל להצליח צריך יותר מזה

היום באטסי יש מיליוני חנויות וכדי להתבלט ביניהם צריך לעבוד וקשה!
אני התחלתי את החנות בלי קורס ומשתמשת במה שיש באנטרנט אבל עברה כבר יותר משנה ועדיין לא התרוממה החנות נגיד את זה ככה
בכל זאת עדיין לא לקחתי קורס... אבל אולי הייתי צריכה...

בכל מקרה זה מאוד תלוי בך ועד כמה את יכולה לספוג מהאנטרנט את המידע ולבצע, עד כמה את חייבת להתפרנס מזה כרגע, עד כמה יש לך תחרות, כמה את טובה בצילום ועריכה, בהבנת השוק ועוד ועוד

גם אם לוקחים קורס חובה לציין שזאת עבודה עבודה עבודה - אין קסם מהשמיים וכדי לצבור את הקונים ואת הרלוונטיות באתרי החיפוש צריך גם סבלנות כי זה לוקח זמן (ועבודה אם לא כתבתי עדיין :) )

שיהיה המון בהצלחה באיזה דרך שלא תבחרי

מזכירה לך לא להתחיל את התהליך בלי לינק עם ליסטים חינם כי זה כדאי:
אשמח אם תשתמשי בשלי :) כדי ששתינו נרוויח :)
http://etsy.me/2gPMV9Y

בהצלחה

halelis

New member
הי תשובה נהדרת!!

אז באמת אני ממש לא מתכוונת להתמסר לזה כל כולי, ואני גם לא רוצה למכור הרבה כי אז אצטרך לייצר הרבה וכל הכייף שביצירה יילקח ממני.
אז טוב ששאלתי כי קיבלתי תשובה ברורה מאד. לו הייתי הולכת לקורס, 30 שעות, 5 שעות כל פגישה, הייתי פשוט מתחרפנת, כי וודאי מדברים המון על שיווק - לא, ממש לא בשבילי.
תודה רבה לך !!

שיינהלה

New member
קורס באטסי

יש את תכנית מעוף לעסקים קטנים ובפרט, שיווק דיגיטלי (אטסי, אמזון, ואיביי) שזה משהו של משרד העבודה נראה לי, ויש להם סניפים בכל הארץ.
זה לרוב מסובסד באיזושהי רמה

יש לי חנות כבר שלוש שנים כמעט, וב"ה היא הולכת די טוב.
עשיתי הכל לבד, בלי קורס.
לפני כמה חודשים, הרגשתי שאני מוכנה לעבור למשהו קצת יותר רציני וחיפשתי קורסים.
את הקורס במעוף של אטסי (שאצלי היה בסיבסוד פסיכי ועלה רק 250 שח) העביר לירן וויס. והוא מעולה
ידעתי את רוב מה שהוא לימד שם, ועדיין השלושה דברים שלא ידעתי הקפיצו לי את המכירות ממש (ממש!!)
מומלץ בחום !
תחפשי את מעוף בגוגל, תתקשרי אליהם ותבררי מתי הקורס הקרוב.
לפי דעתי מאוד יעיל.
אני הייתי גם מבררת בקשר לפייסבוק עיסקי (שזה קורס שעשיתי בנפרד ולא דרכם, אז אין לי דעה )
יש לו גם קבוצה בפייסבוק:
אטסי- הפורום לייעוץ אודות ETSY של לירן וויס
תבקשי להכנס אליה - אפשר לשאול שם מלא שאלות
בהצלחה :)

halelis

New member
הי,

מתחיל שם קורס החודש. 600 שח בערך.
יש לי ידיד שמתכוון ללכת.
הוא בטוח ייתן לי טיפים חיוניים, לי גם בעיות קשב, גם לא שומעת טוב:)
אז חשבתי על מורה פרטית. אולי.
נראה לי קודם טוב לפתוח את החנות, ורק אחכ יודעים איזה יידע חסר, ואז או קורס או מורה פרטי, או חברים, או כאן:)

שיינהלה

New member
גם לי לקח שנתיים עד שהלכתי :)

את צודקת, זה דורש הבנה מסויימת של מה קורה שם בכלל.
ואם את מכירה מישהו שעושה את הקורס, אז בכלל אחלה

שיינהלה

New member
קצת טיפים שלמדתי - קצת ארוך..

טוב, אז אני מניחה שאת כן יודעת קצת דברים..
ושאת מבינה ששיווק עולה כסף.. פשוט השאלה על איזה שיווק כדאי להוציא כסף

מה המטרה?
שיהיה יותר Views אמיתיים (כלומר לקוחות פוטנציאלים)
יחס המרה שנחשב טוב הוא 200:1
כלומר על כל 200 Views יש מכירה אחת

להופיע תמיד בשלושת הדפים הראשונים (גם בראשון, גם בשני וגם בשלישי)
איך לעשות את זה?
דבר ראשון צריך לסדר את התגיות - בעיקר ביטויי זנב ארוך.
וזו תורה שלמה שאני לא נכנסת אליה (וגם בקורס הוא לא נכנס לזה לעומק)
מרגע שיש תגיות נכונות לחנות, אז במשך כמה זמן אנחנו בדפים הראשונים ואח"כ מתחילים להדרדר אחורה - בשלב הזה צריך/אפשר לעשות Renew לפריט.
כל כמה זמן? - זה מאוד תלוי מה התחרותיות בתחום ומה התקציב שלך

אני עושה פעם בשבוע,
יש את האתר הזה http://www.bestautorenew.com/
(7$ בחודש) שעושה לך את זה באוטומט לפי מבנה שאת מגדירה,
וגם אפשר לעשות דרכם סיילים (יש שבוע נסיון חינם).
מי שבנה את האתר הם שני ישראלים, ובמרכז התמיכה שלהם אפשר לשאול בעיברית - אז זה נחמד

הטריק הזה לבד עזר לי המון, זה כ"כ הרבה יותר יעיל מה add שלהם

חוצמזה יש את האתר הזה (בחינם) etsyrank.com
והוא נותן לך תכלס ציונים על המוצרים, בעיקר מבחינת seo
וגם את יכולה לדעת באיזה עמוד את נמצאת לפי הביטויים שבחרת ועוד כל מיני.

כללי: כל שינוי שעושים צריך לתת לו שבועייים שלושה לראות אם הוא עובד.
אם גם אז אין מכירות, תבדקי את התמונות / תאור מוצר

יש עוד מלא טיפים קטנים ויעילים (יותר או פחות)
אם יש לך רצון, אני אחלוק בשמחה

מקסימה!!!

ואו את מקסימהההההההההההה
תודה רבה רבה על שהשקעת וכתבת את כל זה!

כל הכותרות שלי הם זנב ארוך וכך בהתאם התגים
המוצרים בעמודים הראשונים שניים וכו לפי מילות החיפוש הרלוונטיות
ואני גם מקבלת צפיות בהתאם למילות חיפוש האלה
אבל לצערי מעט קונים
זה מתסכל ברמות!

התחלתי לעשות שינוי מאסיבי על כל הכותרות ביוני וסיימתי תוך איזה חודש מאז אני צופה בנעשה

למעשה אני לא מחדשת במשך החודש הזה אבל הצפיות ביום עומדות ל כ20-40 שאני מניחה שזה ממש לא מספיק...

אני משתדלת כל יום לצרף משהו אבל לא תמיד יש מה ומה שאני מצרפת זה רק עם תמונות טובות כותרת זנב ארוך ותגיות מתאימות

צריכה את טיפ הזהב

בכל פריט אני משקיעה את כל כולי! וכל הקניות שעשו זה אנשים שהגיעו מחיפוש ופשוט קנו כך שאני ממש גאה בכל פריט
וכל פידבק הוא 5 כוכבים

אבל אין מספיק קונים כמו שאמרתי

שיינהלה

New member
אין לי טיפ זהב

שני דברים:
1. אם יש לך יחסית הרבה פריטים (לא יודעת מה נחשב הרבה) אז עושים שכפול פריט (copy) שמים תגיות קצת אחרות ובסידור אחר, ומשנים את התמונה הראשית. לפעמים תמונה שונה מושכת לקוחות אחרים.
ואז את יכולה לשים אותם גם ב Sections אחרים.
לי יש רק 24 מוצרים אז אני לא עושה את זה.
חנויות שיש להם מאות מוצרים, בד"כ זה אומר שיש להם אולי 100 והם משכפלים כל מוצר ומשנים את התמונה הראשית

2. משהו שלא ידעתי - לסדר של התגיות יש משמעות. גם בכותרת וגם ב tags לתגית הראשונה בכותרת יש הכי הרבה כח, לשניייה יש פחות כח וכו' (וגם חשוב שהם יופיעו בתאור מוצר בהתחלה - לא בהכרח הביטוי עצמו, אבל המילים)

כשאת רושמת תגיות בכותרת שימי פסיק ורווח ביניהן. אח"כ תמחקי את כל התגיות שיש לך ב tags (תשמרי אותן איפשהו בוורד בינתיים)
תעשי copy על כל הכותרת (פסיקים והכל), ואז תדביקי את זה ב- tags.
וזה ממלא את זה בבת אחת (אלא אם הביטוי ארוך מדי)
זה לא ייתן 13 תגיות, אז את שאר התגיות תשלימי ממה ששמרת.
מה שזה כן נותן, זה שהסדר של התגיות נשמר בכותרת ובתגיות - ומסתבר שזה חשוב.
חוצמזה - לעבוד עם האתר etsyrank כדי לקבל משוב

גם לי היה לפני כן בין 20-40 צפיות ביום. כרגע אני עומדת על 60-80 ויש לזה אפקט.
מה את מוכרת?

תודה לך

החנות היא לעיצוב הבית
התחלתי עם סלסילות בד, הוספתי חישוקי בד... לאחר מכן שראיתי שכל כותרת כמו שאמרת מביאה עוד חיפושים (מן הסתם) החלטתי להרחיב עוד קצת ויש לי גם הדפסים שאני מכינה
כמו שאמרת התגיות שלי מסודרות כמו בכותרת, אין ספק שמאז שעשיתי את השינוי של כל הדברים כמו שתיארת הכותרות והתגיות וכו' יש שיפור בצפיות אבל לא בקונים
זה מעט מתסכל....

AmorArt

New member
אולי זה קשור למחירים?

אני עד עכשיו מכרתי דברים יקרים יחסית (סביבות ה 100$ ) וזה באמת היה קשה להגיע למכירות רציפות, עכשיו הוספתי מוצרים זולים יותר והגדלתי כמויות של מוצרים וזה שיפר...

תודה רבה רבה

תודה רבה שאתן מנסות לחשוב איתי ולעזור לי כי אני באמת טיפ טיפה כזה בשלב שמתחילה אולי להגמר לי הסבלנות
זאת הייתה אמורה להיות תקופה עמוסה של הרבה קונים ועכשיו זה כבר קצת מאוחר לאחר מכן בינואר יש ירידה ואני ממש לא הייתי על הגל

אני חשבתי על הכיוון של המחירים ובגלל זה החודש עשיתי הורדה משמעותית של המחירים

אפילו שאני עושה מאמץ כביר לקנות את חומרי הגלם זול אנחנו עדיין גרים בישראל ואחרי החישובים יוצא שהרווחים שלי לא יהיו מדהימים אבל הורדתי כדי באמת לנסות לצבור תאוצה ולהגדיל את מספר הסיילים כדי להגדיל את רלוונטיות החנות
אבל לא נראה שהתמחור השפיע ... לצערי

חוץ מהורדת המחירים באמת גם הוספתי עוד כל מיני פריטים זולים יותר כדי שיהיה טווח מחירים מנמוך לגבוה יותר

דווקא הדברים שקנו ממני היו היקרים בחנות עם המחירים הקודמים...

שיינהלה

New member
שמעת על Polyvore ?

אני מוסיפה קישור
https://tal.mcgroup.co.il/מדריך-polyvore-פוליוור/

מקווה שזה עובד, נתקלתי בזה לאחרונה, אולי שווה לך לבדוק.

אם את מורידה מחירים, הייתי מציעה לעשות את זה בסייל (שוב, דרך http://www.bestautorenew.com/login.php )
יש לך שבוע חינם באתר אז תנצלי את זה.
זה כולל באנר על המוצר, מחיר קודם ומחיר עכשווי.
את יכולה לעשות מין 72 שעות סייל (יש להם אופציה כזו)
וכדאי לרשום גם בפירוט מוצר שזה סייל שמסתיים ב 8 לדצמבר.
אז יש לך עדיין זמן לשלוח, גם אם טיפה לחוץ.
אני שולחת דרך פליינג קרגו והמשלוחים שלהם לרוב מגיעים מהר. הם עולים כמו אקו פוסט פחות או יותר.

דבר אחר: תחשבי על הרגלי הקניייה שלי האנשים, לוקח זמן מרגע שאתה רואה מוצר עד לרגע שאתה מחליט לקנות.. ככה זה.

טווח נשימה :)

את פשוט מקסימה!

אני מודה לך מאוד!
אבדוק את העניין עם הסייל

ערכתי סייל לפני כמה זמן עם קופון 50% ואפילו בשבוע הזה לא קנו

מישהי עם חנות מאוד מצליחה כתבה לי שאסטרטגיית המכירה שלה היא לא להציג לאנשים חדשים את החנות עם קופונים ומבצעים אלא ההפך
אנשים חדשים להביא רק למחיר מלא שיהיו מוכנים לשלם

בדקתי פעם את פוליבור
בגלל שאני בפייס, אנסטגרם ופנטרסט זה היה נראה לי מיותר להוסיף עוד רשת חברתית אבל וואלה אולי אנסה ואז אוריד רשת חברתית אחרת שלא מועילה לי

תודה תודה תודה

אעשה לך לייק לחנות! היא מתוקה!

AmorArt

New member
אחלה מידע!

אני אשמור את השרשור הזה בהודעות נבחרות ואת האתר שהמלצת בקישורים.
&nbsp
אם למשהו יש להוסיף מידע בנושא זה יהיה מבורך גם עבור מי שיקרא עכשיו וגם לאלו שיקראו בעתיד.
&nbsp
&nbsp

halelis

New member
אולי זה יכול לעזור ואולי לא:)

יש לי דוכן בנחלת בנימין, ואני רואה שהתהיות די דומות.
מניסיוני עד היום, אחרי שנתיים שאני שם, כדאי כל הזמן להמציא את עצמך מחדש. לשפר ולפתח את המוצר, כל הזמן.
יש גם את העניין של "לרדת לזנות". כלומר, להיות מוכן ליצור דברים שאת לא אוהבת אבל יודעת שהאחרים יאהבו. למשל לא מדברים אלי חמסה ולב. בכל זאת אני עושה את זה, אבל בסגנון שלי אז פחות נורא. (מעניין שדווקא לא קונים כמעט את אלו בסופו של דבר). אז מה זה אומר?
לגבי המחירים, יש בנחלה אנשים שאם מוצר מסויים שלהם לא נמכר, הם דווקא מעלים את המחיר ולא הפוך.
וגם אם עלית על איזו מגמה, זה לא אומר שאפשר לנוח על זרי הדפנה. כי זה משתנה כל הזמן.
וגם לתצוגה יש חשיבות, לדעתי פחותה ובכל זאת.
אני עושה תכשיטים מקרמיקה שמזכירים אבנים או אפריקה או חפצים שהוצאו בחפירות ארכיאולוגיות - אני צריכה לחשוב תחת איזו קטגוריה הכי טוב לשים אותם. אולי גם לך כדאי למצוא שיוך, קטגוריה מדוייקת כמה שאפשר, שונה, ייחודית.
שימי כאן קישור לחנות שלך אם בא לך:) וננסה לשבור תראש:)

למעלה