קורס אר"מ - גאמא

קורס אר"מ - גאמא

היי!

אני כרגע מתמיינת לקורס אר"מ תחת גאמ"א בחיל המודיעין. רציתי לשאול כמה שאלות:

1) מתי פחות או יותר הכנס חתימה? הבנתי שלפני שנתיים הכנס היה באוגוסט, אבל מצד שני ששנה שעברה הוא היה לקראת סוף ספטמבר?
סיפרו לי גם שבעקבות עמוד ענן יש שינויים והכל, מישהו יודע פחות או יותר מתי נגמרים המיונים?

2) עברתי כבר ראיונות אישיותיים ותחקיר בטחוני מטעם מסלול אחר ב-8200, אפילו שלחו לי אסמס שהוקפאתי למודיעין (שוב - לדעתי בעקבות ההתמיינות למסלול השני) - קיבלתי גם סטטוס מועמדות לגביו כבר. עברתי את המבחנים האישיותיים לפני כמה חודשים כבר. יש מצב שלא חוזרים אלי נפלתי וסתם מחזיקים אותי באוויר?

3) במידה ואני כן מקבלת פתאום זימון לראיון (לאר"מ באופן ספציפי, לא ראיון כללי לגאמא) שווה לחזור על המחברת באסמבלר משנה שעברה? (מסיימת י'ב כרגע, שנה שעברה הייתה לנו בגרות באסמבלר).

אשמח לשמוע מאנשים לגבי עדכונים שהיו להם על גאמא בנושא :)

תודה מראש וחג עצמאות שמח!

קצת סדר

אר"מ הוא אחד המסלולים תחת המטרייה של מיון "גאמא סייבר". לא הבנתי מה זאת אומרת שאת מתמיינת למסלול הזה - יודעים על כך במעמד הראיון עצמו. האם התראיינת? היית בשלב שלאחר הראיון?
בגלל שגאמא (כמו כל חמן) - הוא מיון התנדבותי, ניתן להתמיין במקביל למסלולים נוספים - גם בתוך חיל המודיעין.
יכול להוותר מצב (וזה גם קורה הרבה פעמים) - שילד שמתמיין למסלול גאמא - מתראיין לכמה "תתי מסלולים" בגאמא - אין שום בעיה עם זה. לאחר מכן חמ"ן מחליט לאן אותו מלשב ישתבץ בפועל.
תשובות צריכות להיות בקרוב לגביי הקבלה למסלול גאמא - ממליצה לבדוק מול כוכבית איתור.
כנס חתימה מתקיים כמה חודשים לפניי הגיוס עצמו - אם תתקבלי, יעדכנו אותך על מועד הכנס כמובן.

מריחת חמ"ן (כמו הקפאת חמ"ן)

אני יודעת שאני מתמיינת לאר"מ כי ביררתי את זה מול כוכבית איתור.
באופן כללי - אחרי המבחנים של גאמא ב' קיבלתי ראיון\מבחן לגע"ש, אחרי זה ראיונות כלליים לגע"ש ואר"מ ואחרי זה מבחנים אישיותיים.

באתר של חמ"ן התמיינתי לארבעה מסלולים בגאמ"א (אני יכולה לנחש שמדובר בגע"ש אר"מ ממ"ס וסילאן), אבל אני יודעת באופן חד משמעי רק על גע"ש ואר"מ.

כשהתקשרתי לברר, נאמר לי שעברתי את שלב המבחנים האישיותיים ושכרגע אני מתמיינת רק למסלול אחד בגאמ"א (אר"מ). בנוסף אמרו לי שאני עתידה לקבל ראיון נוסף באמצע אפריל.

פה השאלה שלי: יכול להיות שמורחים אותי? אני מכירה מישהו שקיבל מבחנים מתקדמים לאר"מ כבר לפני חודש. הוא אומנם עשה את המבחנים האישיותיים חודש לפני אבל אני מפחדת שפשוט אין יותר תאריכים למבחנים האלה.

בנוסף כשהתקשרתי לחיל המודיעין היא אמרה לי שההקפאה נעשית במאי. זה אומר שהמיונים נסגרים עד אז? בעקרון אני כבר מוקפאת לחיל המודיעין... השאלה אם הבחורה בטלפון התכוונה ל"נגמרים המיונים" או להקפאה 'פרופר' - שבאמת יש הקפאה אבל עדיין המיונים ממשיכים.

חשוב לי מאוד לדעת על הקטע של האמירה של נציגת חמ"ן - יש מצב שבאמת "נגמרו התאריכים"?

אין פה עניין של מריחה

כפי שגם אמרו בכנס הראשוני של מיוני גאמא (מיוני הדף ועיפרון) - הקפאות הן באמצע אפריל..ואז תהיינה תשובות.
(לא כ"כ רלוונטי או קריטי - אבל יש מסלולים נוספים פרט ל4 שציינת).

לא יכולה לפרט לך על העדיפויות והחלוקה בתוך חמן מבחינת מי הולך לאן - אבל יכולה להגיד לך שרובם המוחלט של המיונים הסתיים - אלא אם כן התמינת ממש לאחרונה ואז יכול להיות שתתראייני בחודשים הקרובים.
לא יודעת מתי דיברת לאחרונה עם נציגה מאיתור - ממליצה לך לנסות לבדוק מולם שוב מה הסטטוס שלך.

בהצלחה

מיונים כלליים לגאמ"א או לאר"מ ספציפית?

וברור לי שיש עוד מסלולים... פשוט אלה ה-4 היותר נפוצים...

לגבי סיום המיונים - התכוונת לכלליים שבהם? או לאר"מ?

למעלה