קורס בחירה..לאן לפנות?

קורס בחירה..לאן לפנות?

שלום..מצאתי קורס בחירה שמתאים לי למערכת.. ורציתי לשאול לאיזה מחלקה אני צריכה להתקשר כדי לברר אם אני יכולה לקחת אותו.. מספר הקורס : 212.2196

hilapi

New member
מזכירות החוג ללימודים רב-תחומיים

לדעתי,סביר להניח שתוכלי לקחת את הקורס משום שרוב הקורסים בלימודים רב-תחומיים פתוחים לתלמידי כל החוגים באוניברסיטה. בהצלחה.

n e t a 8 6

New member
נצל"ש שאלה לגבי קורסי בחירה

האם אפשר לקחת כל קורס שיש לו חבילת אירועים לחוגים אחרים? אני חושבת לקחת את הקורס מבוא לפסיכולוגיה, כתוב שהוא פתוח לחוגים אחרים.. מישהו עשה אותו? הוא מעניין? קשה קל? ומה לגבי מבוא למיומנות בין אישית? מישהו עשה?

קראתי את

'מבוא לפסיכולוגיה' אם זה יוכל לעזור לך
(ומאנשים יודעי דבר ועניין לא שמעתי המלצות מיוחדות על הקורס, בטח לא כקורס בחירה כללי מעניין או\ו קליל...) אבל הכנימה תדע לפרט לך הרבה יותר :)

מפרטת

אבל קודם כל שואלת- "מבוא לפסיכולוגיה" מאיזה חוג? ומי המרצה? בכמה וכמה חוגים פרט לפסיכולוגיה יש קורסי מבוא בסגנון. כך או כך, בטוח שהקורס לא קשה, ובהחלט יכול להיות מעניין.

טוב, בדקתי כי אני סקרנית

ולפי הקטלוג קרן אור-חן לא מעבירה את הקורס (היא העבירה פעם לשירותי אנוש אם אני לא טועה) כך שההמלצה שלי הרבה פחות מומלצת עכשיו.

לא קשה?

ספר קורס גדול ממדים שמכיל מעל ל550 עמ' באנגלית צחה, לא נראה לעניות דעתי (ודעתי אולי באמת עניה...), כמשהו מבשר טובות. וגם לא שמעתי שהציונים בקורס עד כדי כך מרקיעי שחקים. אני טועה?

יש הרבה חומר קריאה, אבל החומר עצמו ממש לא

קשה.והאנגלית ממש קלה (אם הכוונה להילגארד). פרט לכך- תלוי באיזה חוג מדובר, אם מדובר בקורס שהוא לא קורס המבוא של פסיכולוגיה דרישות הקורס הן, סביר להניח, שונות. לגבי מי שלומד פסיכולוגיה- הספר הוא שנתי, כך שבכל שבוע יש צורך לקרוא פרק אחד לכל היותר. אמנם קשה בהתחלה להתרגל לעומס החומר, אבל זה הקורס היחיד בפסיכולוגיה עם הרבה חומר קריאה בשנה א', בניגוד לשנים מתקדמות, כך שהשד אינו כ"כ נורא.

n e t a 8 6

New member
ואני חשבתי

שזה קורס נחמד וקליל, מסתבר שטעיתי.. מה לגבי מבוא לפסיכולוגיה ופסיכולוגיה התפתחותית- ד"ר שרן גיל? או אם יש לך אולי המלצות על קורס אחר מעניין מהחוג שאפשר לקחת אותו כקורס בחירה..אין יותר מידי קורסים שאפשר לקחת מהחוג לפסיכולוגיה וחבל.. כבר חרשתי את כל הקטלוג ועדיין לא הצלחתי למצוא משהו מעניין שגם מתאים לי למערכת וגם לא מעיק מידי..

n e t a 8 6

New member
ראיתי בפורום של האוניברסיטה

באתר שלהם שמישהו שאל לגבי זה.. וזה מה שענו לו: על פי הידע שברשותי, גם אם לקורס יש חבילת אירועים לחוג אחר (ולמרבית הקורסים יש חבילות כאלה) אין הכוונה שהקורס פתוח לרישום בחוג הלימוד שלך. רק "סל קורסים" מחוגים אחרים (ב"א או מ"א) הוא האופציה המתאימה. התקשרתי לחוג כדי לוודא שזה נכון אבל לא ענו שם..

קליל זה לא

אף קורס עם תרגול, עבודות והרבה חומר קריאה לא יכול להיות קליל. בכלל, אני הייתי מציעה לקחת קורס עם הרצאה בלבד כקורס בחירה. פחות מעיק. בכלל, את בטוחה שזה אפשרי לקחת כקורס כללי את מבוא לפסיכולוגיה של שנה א' פסיכולוגיה? הייתי בטוחה שלא.יש מבואות בחוגים אחרים, אולי הם יותר קלילים, ויש גם מקבצים אם אני לא טועה. מי זה ד"ר שרן גיל? מדובר על קורס מהחוג לפסיכולוגיה?

אוקיי, הבנתי

שימי לב שאת שואלת אותי רק לגבי קורסים מפסיכולוגיה (202) אחרת אני פשוט עונה לך תשובות לא נכונות.את צריכה לברר לאיזה חוג שייך הקורס שאת מעוניינת בו, או פשוט לסנן בקטלוג פי שם החוג. לפי הקטלוג, הקורס של שרון גיל הוא מחוג 290, שזה אומר סיעוד. פסיכולוגיה זה 202 (אפשר לראות את מספרי החוגים בשנתון).

n e t a 8 6

New member
אהה הבנתי

עכשיו אני רואה שהתכוונתי לקורס מבוא לפסיכולוגיה של אלון רז, מהחוג ללימודים רב תחומיים ולא מהחוג לפסיכולוגיה..זה בלי תירגולים רק שיעור של 4 שעות.. אם זה לא מהחוג לפסיכולוגיה לא כרוך בזה ספר של 550 עמודים? וזה יותר מומלץ או שאין לך מושג?

אני לא יודעת

אני נוטה לחשוב שהקורס יהיה יותר קליל (יותר עמוס ממבוא בחוג לפסיכולוגיה- בטוח שלא), אבל ידע אמיתי אין לי.

n e t a 8 6

New member
עוד שאלה

הקורס פסיכולוגיה התפתחותית מהחוג ללימודים רב תחומיים- כתוב שהוא מתקיים בסמסטר ב.. בדרישות הקורס כתוב שיש מבחן בכל סמסטר ועבודה בסמסטר השני..מה זה אומר שזה קורס שנתי? שאי אפשר לקחת אותו כקורס בחירה? הוא לא מופיע בסמסטר א , אז זה קצת מוזר..

נצל"ש

מבוא לסוציולוגייה של הקיבוץ / שלמה גץ חוץ מהשם המעניין - כדאי או לא? (מבחינת קושי/חומר קריאה/עבודות).

למעלה