קורס במקצועית א'

michal982

New member
קורס במקצועית א'

שלום רב, התעניינתי בקורסים לקראת הבחינה במקצועית. בכל המכללות מציעים קורסים של 150-170 ש"א. האם באמת יש צורך בכל כך הרבה שעות? כמה זמן בממוצע צריך להקדיש לבחינה בלימוד עצמי? תודה רבה!

noam4u

New member
תשובות

היי בעיקרון רוב המכללות אותו דבר, המובילות בהחלט מציעות שעות דומות. קצת יותר, קצת פחות. אפילו נתקלתי במכללה שהציעה 300 שעות ואחרי בירורים התברר שמדובר ב 120 שעות פרונטליות ועוד 180 שעות תרגול... יש צורך בהרבה שעות כי יש הרבה מאוד חומר וחייבים הרבה תרגול. בעיקרון בלימוד עצמי צריך להשקיע לא מעט בתרגול. להערכתי אם תתחיל חודשיים לפני בחינה ותשקיע כל יום שעתיים, אין שום סיבה שלא תעבור את הבחינה. תלוי גם כמה כוח יש לך להתמיד בלמידה לבד.

michal982

New member
תודה נועם, ועוד שאלה

אני מעוניינת לעשות סטאז' רק בעוד כשנתיים, האם כדאי לסיים את הבחינות המקצועיות עכשיו, או לחכות איתן לקראת המוכנות שלי לצאת להתמחות? יש מגבלת זמן להתמחות? מה לגבי פנסיוני? הרבה תודה!

noam4u

New member
עכשיו

היי הייתי ממליץ לך לסיים עם הבחינה המקצועית עכשיו כי עומדת להכנס רפורמה בבחינות והבחינה תהיה קשה יותר ויבוטלו הפטורים שניתנים לבעלי התארים. לגבי זמן התמחות - רשות ניירות ערך לא מגבילה כיום את תקופת הזמן בין הבחינות להתמחות. כרגע אין כוונה לשנות את זה, אבל בעתיד לא יודע, החוק יכול להשתנות

iogi

New member
לגבי הרפורמה..

האם יש צפי מתי הרפורמה נועם תיכנס? הבנתי ממה שכתוב באתר של הרשות שהמועד הבא של מאי-יוני לפי המתכונת הישנה אבל מה לגבי נובמבר של סוף השנה הזאת? האם יכול להיות שזה יהיה כבר לפי המתכונת החדשה? איפה הדברים עומדים? אשמח לקבל עדכון בעניין (עבור כמה חברה שמתכננים לעשות מקצועית א בנובמבר) נ.ב כמו שהצקתי לך לפני אתיקה..אז עוד מעט אני אציק יותר!! (או לך או ליבגני) נרשמתי למקצועית א אצלכם ^_^ סתם שאלת סקרנות אם אפשר..הבנתי שאחוז המעבר של מקצועית א היה במועד האחרון סביב ה40% ארצי האם אתה יכול לחשוף את אחוז המעבר אצלכםשל מקצועית א?

noam4u

New member
תשובות

היי אני מעריך שהרפורמה לא תחול בשנת 2011 אלא רק ב 2012, אבל זאת הערכה שלי מסיבות שונות. לא יכול להתחייב. אני די בטוח שכך יהיה. אחרת הרשות תחטוף בג"צים על ימין ועל שמאל. אחוז המעבר הארצי היה 43% אחרי ערעור אחד שלנו (בו התקבלה תשובה נוספת בשאלת הקרנות). אחוז המעבר שלנו היה כמעט כפול בחלק מהקבוצות ובחלק קצת פחות אבל אחוזים משמעותית גבוהים מהארצי (בעשרות אחוזים גבוהים יותר). אין לי את כל המספרים המדוייקים כי אני כבר לא עוסק בניהול שוטף של המכללה. בהצלחה!

למעלה