קורס ברמנים . איפה?!?!?

Black Hawk B

New member
קורס ברמנים . איפה?!?!?

בקיצור ולעניין אני מעוניין לעשות קורס ברמנים כבר תקופה ופשוט התעצלתי קצת אז טוב שמצאתי את הפורום הזה . בעיקרון אני מעוניין לשמוע המלצות שלכם על בתי ספר לברמנים ומה כל אחד מציע (לפי מה שהבנתי הקורסים מחולקים לרמות) והייתי רוצה דווקא מכם לדעת על הקורסים ולא מהאתרים של בתי הספר (שנחרשו ע"י כבר) וכמובן המחירים שבאף אתר לא פורסמו בתודה רבה מראש עמרי
 
עמרי,

העצה הטובה ביותר שאני יכולה לתת לך היא תקבע שיעור ניסיון עם כל אחד מבתי הספר, לך תתרשם בעצמך ותבחר מה הכי מתאים לך. בהצלחה
 

Black Hawk B

New member
בעיקרון...

אני מעדיף לשמוע דבר ראשון מאנשים כאן כי בסופו של דבר שאתה נימצא במקום מנסים למכור לך ונירא לי שאנשים שהיו לפניי עברו את המקומות שבהם ניתן לעשות קורסים ובחרו מקום ספציפי.אז בגלל זה חשוב לי עוד לפניי שאני מגיע לשם אז לשמוע דעה של אנשים מפה. עמרי
 
לכל השואלים על בתי ספר וקורסים

אני הייתי במצב כמו שלכם לפני חודש-חודשיים בערך. עברתי על הבתי ספר, בעיקרון על שלושת הגדולים (ברמאסטר, זמן אמיתי, ברטנדר). כולם אומרים שיסדרו עבודה, כולם נותנים תעודות ובכולם אתה לומד להיות ברמן. ההבדלים היו שברמאסטר מתרגלים עם אלכוהול אמיתי ואחרים לא (2 אנשים שאני מכיר שעשו את הקורס אימתו לי את זה). גם הבנתי שעכשיו ברמאסטר הכי גדולים, לכן מכירים אותם יותר והם מחפשים יותר עבודה, אז הלכתי עליהם בסוף (על ברמאסטר). אני מאמין לגבי עבודה בחו"ל, לא הכי יעניין מעסיק איזה תעודה יש לך כי אחרי שיחה קצרה הוא יראה אם יש פוטנציאל או לא, במיוחד אם כבר יש לך ניסיון בתור ברמן. לגבי מציאת עבודה, הרושם שקיבלתי הוא שלרוב העבודה שיסדר הבית ספר תהיה בית קפה או אולם, ועם קצת יכולת אפשר למצוא עבודה כזאת גם לבד. אחרי זה כבר הכל תלוי בך...כך שאני אישית לא בונה על הבית ספר שיסדר לי עבודה במועדון או פאב על רמה, (אני מקווה כמובן, אבל לא בונה). אני מאמין שיסדרו עבודה סבבה, שאחרי חודשיים בה אפשר יהיה לעבור מקום. המלצתי לך ולאחרים ששאלו על הבתי ספר ולא קיבלו תשובה למשהו, היא ברמאסטר. אני התלבטתי והלכתי עליו, ומן הסתם זאת גם הצעתי לכם. דרך אגב, שבוע הבא אני מתחיל את הקורס! אז תאחלו לי בהצלחה
 

ערןGS

New member
עם כל הכבוד

זה לא המקום לפרסם מחירים. בשביל זה יש טלפון, ואתה יותר ממוזמן ליצור קשר עם נציג שלנו, או לשלוח לי מסר. דברים נוספים שלא הוזכרו, ברמסטר הינו בית הספר (בעולם!) שפיתח סימולטור לתרגול. כלומר, אתה מקבל תוכנה למחשב שהיא מעיין משחק עם תמונה אמיתית של בר, ומתבקש להכין משקאות ע"י "בחורה" שיושבת על הבר. צריך לראות כדי להבין... כמו כן, ברמסטר מתרגלים עם אלכוהול אמיתי, בניגוד למתחרים. אתה יכול להבין את ההשלכות של זה. יש עוד יתרונות רבים לברמסטר, ולא סתם הוא בית הספר הגדול ביותר בארץ. לסיכום, כל מה שיש במקומות אחרים, יש אצלינו, אבל אצלינו יש דברים שאין באף מקום אחר בארץ, ואף בעולם! לפרטים נוספים, צור קשר עם המשרד, או במסרים. 1-700-703-702 ערן. ברמסטר.
 

Symbolic

New member
ושוב ממליץ בחום

איך אפשר שלא :) הסימולטור הזה אחלה של דבר, עזר לי מאוד להתכונן למבחן בסוף הקורס (כן כן, יש אשכרה מבחן, לא סתם מחלקים תעודות לכל מי שמשלם). התרגולים, היחס, האווירה, הידע - נהינתי לאללה מהכל, אני ממליץ בחום על הקורס בבארמאסטר. המדריכים שפיצים לחלוטין, ולא סתם מעבירים בצורה יבשה את החומר - גם נותנים הרבה טיפים מניסיון אישי, דבר שמאוד מאוד בונה. שאני אסיים את העבודה המועדפת שלי במלון (בתוק קב"ט) ואני אחפש עבודה בתור ברמן, אז אני אוכל לראות את האיכות של מחלקת ההשמה - עד כמה יעזרו לי באמת למצוא עבודה בתחום (לפי חוות דעת של המדריכים כמובן).
 

maxfain

New member
עמרי וערן

אם כל הכבוד לברמאסטר, (אני עשיתי אצלהם קורס) האווירה הכיפית, האלכוהול שתורם והחבר'ה.. אני יחסית מאוכזב מהידע שהם מעבירים (וגם פירטתי הכל במשוב בסוף הקורס).. למשל, בשיעור קוניאק וברנדי לא נגענו בכלל בארמניאק ולא הזכירו אותו בכלל.. אם לא היתי יודע מהידע האישי שלי בכלל לא היתי יודע שזה קיים. קוקטלי שאט בהצפה - אומנם קיבלנו הדגמה של 3 כאלו אבל לא יצא לנו להכין בכלל כאלו וללמוד בכלל אין מה לדבר. שיעור וויסקי - למרות שRye אינו מיובא לארץ אני חושב שצריך ללמוד עליו והוא לא הוזכר בכלל.. (שוב, ידע אישי). בסך הכל לפי דעתי ברמן הוא קודם כל "איש הידע" בנושא האלכוהול, ובית ספר גדול כמו ברמאסטר לא יכול לשחרר לשוק "ברמנים" בלי ידע מסוים. ברור שיש דברים שלומדים אם הזמן, אבל אם ב"זמן אמיתי" מלמדים את זה אז גם בברמאסטר יכולים! סך הכל, מבחינתי היה אחלה כי באתי עם ידע קודם. תעשה סיבוב, תעיין בחוברות של בתי הספר וסורי על החפירה. :)
 

ערןGS

New member
קבל

תראה, עולם האלכוהול הוא עולם עצום. אם נלמד על כל מותג שקיים בעולם, הקורס יימשך שלוש שנים, ויהיה ברמה של תואר ראשון. לוויסקי לבדו מאות מותגים, ואין שום אפשרות ללמוד כל אחד ואחד מהם. נקודה. לא אצלינו, ולא באף מקום אחר אתה לא לומד את כ-ל המותגים שקיימים בעולם האלכוהול. בייחוד לא מותגים שלא מיובאים לארץ. ארמניאק אומנם סוג של ברנדי, אך הוא כלל לא נפוץ, ישנם עוד מספר סוגי ברנדי שאתה כלל לא מכיר, ואין סיבה שתכיר. אנחנו מתמקדים בקלבדוס וקוניאק כיוון שהם אלה שבסופו של דבר תמכור בבר. מתי בפעם האחרונה ראית בר סטנדרטי שהחזיק ארמניאק? לברמנים שיוצאים מברמסטר אין שום חסך בידע, להיפך הם מקבלים תכנים נוספים שאין בבתי ספר אחרים.
 

lior135

New member
../images/Emo26.gif

אתה טועה ידידי. בכל בר שמכבד את עצמו יש ארמניאק. לא אומר שמישהו מזמין את זה, אבל זה אחד הפריטים שיושבים להם שם בתצוגה וצוברים אבק (כמו גאליאנו, לדוגמה...). ואכן, כמו שאומר maxfain, בארמאסטר פשוט לא מעבירים מספיק ידע לבוגרים שלהם. כנראה שהם מעדיפים להתמקד בלשפוך כמויות אדירות של אלכוהול לביוב מאשר להעביר את הידע המינימלי המתאים לברמנים שלהם. אני לא אומר שצריך ללמוד לעומק על כל מותג וויסקי שקיים, אבל יש המון דברים, שבתי ספר אחרים כן מספיקים להעביר בקורס של חודש, שבבארמאסטר פשוט מדלגים עליהם. סתם דוגמה: עובדת איתי ברמנית בוגרת בארמאסטר, שלפני כמה ימים היא סיפרה לי שכשהיא התחילה לעבוד, יותר מחצי מהמשקאות שיש לנו בתצוגה, היא בכלל לא הכירה, והיא הלכה עם רשימה מאד ארוכה למדריך שלה שיסביר לה עליהם. ואלו לא משקאות כל כך נדירים...
 

ערןGS

New member
קבל

מבנה קורס הברמנים ברוב בתי הספר דומה, כמו גם החומר המועבר. חניכים שלנו מכירים את כל המותגים שקיימים בבר סטנדרטי, ובשום פנים ואופן לא לומדים פחות מבתי ספר אחרים, להיפך. התרגול עם אלכוהול הוא פלוס רציני, ולא בא במקום ידע תיאורטי, זה לא קשור אחד לשני. אצלינו החניך מקבל יותר. נקודה. אני יכול לספר לך בקלות על שני ברמנים שעבדתי איתם, אחד מברטנדר, ואחד מלמון, שהידע שלהם בדיספליי היה מתחת לכל ביקורת, אז דיי כבר עם ההכפשות השטויות, בית ספר מסויים עושה שטיפת מח לבוגרים שלו כנגד ברמסטר, ויש מספיק אנשים שיעידו על כך. בסופו של יום, תראו איפה הם, ואיפה אנחנו.
 

lior135

New member
אף אחד לא עושה לי שטיפות מוח

את מה שאני מספר, זה מניסיון אישי שלי, ולא מסיפורים שעוברים מפה לאוזן. אני, בניגוד אליך, לא משוחד לטובת אף אחד מבתי הספר. את הקורס שלי סיימתי לפני יותר משלוש שנים, ואין לי שום מילה רעה להגיד על בית הספר שבו למדתי. זאת בניגוד לבוגרים של בארמאסטר, שאומרים בוודאות שהם מצטערים על הבחירה שלהם. אני אומר לך בוודאות, אני למדתי בקורס על יותר מ- 90% מהמשקאות שמופיעים בדיספלי של בר סטנדרטי, ולא רק זה: גם בוגרים של בתי ספר אחרים למדו פחות או יותר את אותו הדבר. זאת לעומת בוגרי בארמאסטר, שטוענים שחסר להם ידע לגבי הרבה מהמשקאות. אני, לא מושפע מהכפשות של אף אחד פרט לסיפורים של בוגרי בית הספר שלך. אף בית ספר לא עשה לי שום שטיפת מוח. למען האמת, לא הייתי בקשר בכלל עם בית הספר שבו למדתי כבר למעלה משנתיים. לדעתי - בית הספר שלך הגיע לאן שהוא הגיע אך ורק בגלל מערכת יחסי ציבור משומנת, שאתה חלק ממנה, ובגלל שהוא פותח כל שני וחמישי סניפים חדשים במקומות שונים, ולא בגלל שהוא מעביר את הקורסים בצורה הטובה ביותר. אז אם אתה רוצה, אתה מוזמן להמשיך במסע יחסי הציבור למקום העבודה שלך, אבל לפחות אל תשמיץ בעצמך בתי ספר אחרים, ותגיד שבהם לומדים פחות.
 

maxfain

New member
ערן היקר

נתחיל בזה שלא תעוות את מה שכתבתי, אם תקרא שוב אתה תווכח "לגלות" שאמרתי שיש דברים שצוברים עם הזמן והנסיון בתור ברמן. אבל אם לומדים על ברנדי וקוניאק אין שום סיבה לא להעביר 10 דקות על הארמניאק, למה? כי אם במקרה יושב אצל בוגר ברמאסטר לקוח על הבר וסתם במקרה הוא שמע על משהו שלא ברור לטו שנקרא ארמניאק, והוא שואל את הברמן - התוצאה ברורה לך. הברמן לא ידע על מה הוא מדבר, כי כמו שאמרת אתה בעצמך, רוב הברים הסטנדרטיים לא מחזיקים ארמניאק.. ואותו דבר לגבי וויסקי Rye.. עכשיו אני לא בא להשמיץ או לקטר, כי בסך הכל נהנתי וכן למדתי המון דברים שלא ידעתי אבל אני לעומתך מעביר ביקורת אובייטיבית לחלוטין, אין לי שום אינטרס לפרסם בית ספר כלשהו, אני פשוט יודע שבזמן אמיתי כן לומדים את זה ואצלנו לא למדו את זה. וזאת כבר עובדה. לגבי ברטנדר אני לא יודע שום דבר אז אני אפילו לא אגיד. מקווה שזה ישתנה וכן יכניסו את את החומר הזה לקורסים הבאים.
 

TheBlackRose

New member
מספיק להתווכח

למרות שאני ממש שונאת להכנס לוויכוחים של בתי ספר יש מספר דברים שחייבים להאמר. א. תרגול עם אלכוהול אמיתי, זה לא ביג דיל, ברגע שלומדים להכין דברים כל הבתי ספר משתמשים באלכוהול אמיתי, ובתירגולים אין שום צורך בזה. ב. כל הייחצנות הזאת לברמאסטר נראת לי מוגזמת. ג. אני בוגרת זמן אמיתי, והברמן שעובד איתי בוגר ברמאסטר, הידע שלו לא משתווה לשלי, והוא אומר זאת בעצמו, אבל היי... הוא תרגל באלכוהול אמיתי. כל אחד שימצא לו את הבית ספר שמתאים לו, זמן אמיתי, ברמאסטר, ברטנדר, למון וכו... ותפסיקו לייחצן ולהשמיץ בתי ספר אחרים כשאין לכם מושג על מה אתם מדברים.
 

nunimon

New member
../images/Emo45.gif חסכת לי הקלדת הודעה...../images/Emo8.gif

ובתור מנהל בר בהווה - זה ממש לא משחק לי תפקיד איפה הברמן סיים קורס - העיקר שסיים, ורצוי שיהיה קצת עם נסיון. אין לי בעיה שיהיו ויכוחים פוריים בין בתי הספר - אבל שימו
:
לא להגרר להשמצות של בית ספר כזה או אחר. כבדו את הענף, ואת עצמכם.
נא לבסס את טענותיכם על עובדות בלבד
נא לא לפרסם או לענות ולציין מחירים של קורסים בבתי הספר השונים.המחירים משתנים בהתאם ללקוח.
דיון שלא יעמוד בקריטריונים האלו - ימחק
וחוץ מזה - הסופ"ש בפתח - אז יאללה לכו לשתות
 

GHSI

New member
../images/Emo31.gifמה זההה פה ,חתונה??

תרגיעו ומהר. חזרו לדיונים על אלכוהול פרופר ואולי לבוגרי באר מסטר יהיה מה ללמוד מהפורום....(חחח סתם ערן זה היה בצחוק) זה באמת לא משנה באיזה בית ספר למדת (כל עוד הוא לא באום אל פחם) הנסיון לדעתי הוא זה שקובע. ולדעתי הרבה בתי ספר לא שמים דגש על הדבר שהכי חשוב על הבר-מ כ י ר ו ת הברמן הוא איש מכירות לכל דבר.
 

nunimon

New member
../images/Emo45.gif זה אחלה רעיון לדיון. כנסו:

למרות שחלוקות הדעות, זה יכול להיות דיון מענין : האם ברמן טוב מוכר אלכוהול בזכות ידע, ופה מפולפל כמו של איש מכירות, או בזכות נסיון מאחורי הבר ושירות מצוין
מה אתם אומרים
 

GHSI

New member
בעזרת מפולפלות אפשר למכור

וודקה שעשויה מקרחון בן 12000 שנה לאסקימוסים....
 

nunimon

New member
זה נשמע יותר אמין מאשר:

ליקר עתיק שנעשה בידי נזיר בודד שמגדל לבד 128 זנים נדירים של עישבי תיבול והוא מלקט אותם אחד אחד בקפידה, כבר למעלה מ1200 שנה, והמתכון הסודי שמור על פתק אצלו בכיס ...
 

GHSI

New member
לי דווקא נראה שהפתק שמור במקום אחר

UP HIS ASS....
 
למעלה