קורס ברמנים מקוצר של חודש

DJAVI3

New member
קורס ברמנים מקוצר של חודש

שלום.. לאחרונה התחלתי להתעניין בקורס ברמנים.. והגעתי ל2 בתי ספר שיש להם סניפים בירושלים שלוקחים על קורס מזורז של חודש משו בסביבות ה2500-3000 שקלים... רציתי לדעת עם באמת יוצאים מקצועיים מהקורסים האלה? וכמה באמת נכונות כל ההבטחות שהם מפזרים? (עבודה בטוחה בברים והמועדונים הכי נחשבים עד 1000 שקל למשמרת+שכר בסיס וכ' וכ' וכ') אני לא באמת מאמין שאני יצא עם 1000 שקל בלילה אחד אז כמה באמת בממוצע אפשר לסגור במשמרת של סופ"ש? והאם כשהם אומרים עובדה בטוחה הם יכולים לתקוע אותי במקומות מעפנים כאלה שאני יצא משם רק עם 20 שקל לשעה ו10 שקל טיפ? כי אמנם אני די אוהב את תרבות השתיה אבל חלק גדול מהרצון שלי לעשות את הקורס זה השעות הנוחות(לי...) והשכר הגדול כי תאכלס הקורס הזה בשבילי הוא די השקעה לשם רווח(כלומר אני מתכוון לנסות להרוויח יפה מעבודה בסופש"ים בזמן הלימודים) אם יש כאן בוגרים של קורסים כאלה אני אשמח לשמוע מה דעכתם על הקורסים האלה? וכיצד התקדמתם בזכותם היום ואחרי כמה זמן? תודה.... תודה....
 
אז ככה...

אני עשיתי קורס של חודש ונהניתי מכל רגע. מקצועי אתה לא יוצא לא מקורס של חודש ולא מקורס של 3 חודשים, אתה יוצא מהם עם ידע בסיסי, את המקצועיות אתה רוכש בעבודה עם הזמן. להבטחות אף פעם אל תקשיב, נכונות או לא, תסתמך קודם כל על עצמך. כמו בכל עבודה אם תהיה טוב במה שאתה עושה, עם מוטיבציה ובטחון עצמי גבוה - תוכל להתקדם. אל תבנה על מקומות של 1000 שקל למשמרת. ברוב המקומות לא עושים את הסכומים האלה ובמקומות שכן לוקחים ברמנים עם הרבה נסיון במקצוע. אל תצפה לעשות קורס של חודש ולהכנס למקום הכי רווחי שיש. אחרי הקורס המקומות היחידים שיקבלו אותך בלי שום נסיון מעשי הם מסעדות, ובמסעדות לא עושים כסף, אבל צוברים נסיון שיעזור לך להתקדם למקומות עבודה יותר רווחיים. כמה בממוצע אפשר לסגור במשמרת בסופ"ש - זה תלוי בהרבה דברים... בסגנון המקום, במיקום, בקהל היעד, במזג האויר ואפילו בתאריך בחודש.... זה יכול לנוע בין 250 שקל לאלף שקל, תלוי בהרבה הרבה גורמים משתנים כמו שכבר אמרתי. אני חייבת לציין שמהגישה שלך נשמע כאילו העבודה לא ממש מענינת אותך, ואתה לא מעונין להשקיע, אתה הולך לעשות קורס מקוצר ומצפה שימצאו לך עבודה רווחית ובת'כלס הגישה שלך נשמעת כאילו אתה מחפש עבודה קלה וכסף קל, ואם זה מה שאתה מחפש אז זו לא העבודה בשבילך. אז בקיצור, כמו שכבר אמרתי, קורס כיפי, נותן לך ידע בסיסי. זה מה שהוא נתן לי. ידע בסיסי וקצת בנה לי את הבטחון בעבודה. משם זה הכל תלוי בך, אם אתה אוהב את העבודה, מוכן לעבוד קשה, מוכן להשקיע זמן כדי לצבור נסיון גם אם השכר ההתחלתי הוא לא בדיוק מה שחשבת - תוכל להתקדם למקומות טובים יותר. אם אתה הולך לעשות קורס בשביל עבודה קלה וכסף מהיר וקל - מיותר לך לבזבז את הכסף על הקורס. בהצלחה.
 

Wine Guy

New member
היי DJ אבי

קודם כל, בשביל הגילוי הנאות, שתדע שאני עובד בזמן אמיתי. דבר ראשון, עד כמה שאני יודע, הקורס הוא לפחות חודש וחצי - חודשיים. חוצמזה, יצא לי להכיר לעומק את התעשייה בירושלים, מעטים המקומות שאפשר לעשות בהם מעל 300 שקל בממוצע לערב. ברוב המקומות מרוויחים משהו בכיוון ה 30-40 ש"ח לשעה בממוצע. כך בחשבון שיש ימים חזקים ויש ימים חלשים. מקומות שעושים בהם בממוצע 1,000 ש"ח למשמרת, אין דבר כזה בירושלים! בכל מקרה, להכנס למקום שעושה יותר מ 40 ש"ח לשעה, מייד אחרי קורס, אתה חייב הרבה מאוד(!) קשרים. הבתי ספר יכולים להפנות אותך, אבל לא סביר שמקום שעובד בטירוף יקח ברמן מקורס, או עם פחות משנה\שנתיים ניסיון. ועכשיו, לחלקים הטובים: עושים יחסית לשכר סטודנט, אחלה כסף. האווירה מגניבה בהרבה מהמקומות, חוסכים בלצאת לבלות כי אתה גם בעבודה אתה בסוג של יציאה. השעות מתאימות יחסית לסטודנטים. בכל מקרה, זה בסופו של דבר עוד עבודה, אם אתה לא ממש אוהב את זה, אל תלך להיות ברמן, חבל לעבוד במשהו שאתה לא אוהב...
 

DJAVI3

New member
את האמת לא בירמנתי אף פעם....

אבל אני די חושב שאני יאהב את העבודה הזאת(אפילו מאד) אבל באמת במידה וזה יהיה באמת במקומות שאני אוהב כמו מועדונים מגה בארים וכ' כי זה באמת יהיה מעין בילוי... אבל אם באמת יציעו לי סתם איזה מקום משעמם כזה אני חושב שאני די אתבאס. כי תאכלס אני עכשיו יכול להתקבל לבתי קפה בלי קורס ובלי כלום... אבל באמת אני אשמח אם תאירו לי את הצדדים הפחות זוהרים של המקצוע... כמו נגיד שצריכים לשטוף כלים וכאלה. כי אני יודע שזה לא רק למזוג לאנשים שתייה ושוב המון תודה
 

RastaIntrusta

New member
רק רציתי לציין שקיבלת אחלה תשובות:)

אבל מסעדות זה מגניב להתמקצע על מכונת אספרסו לדעתי מוסיף לך איזשהו פן אירופאי , סוג של באריסטאוס...:)
 
למעלה