קורס ברמנים - עזרה!!

• פותח הנושא 7310
  • פורסם בתאריך

7310

New member
קורס ברמנים - עזרה!!

אני משתחררת בעוד חודש וחצי ובא לי לעשות קורס ברמנים- וכמובן שאחכ לעבוד בזה.... מתלבטת אם משתלם לעשות בכלל את הקורס. ?? יש לי ברמאסטר 10 דקות מהבית וזמן אמיתי וברטנדר איזה 40 דקות מהבית - בערך.... מה אתם ממליצים?? לעשות על חשבון הפיקדון או שחבל?? התחלתי לקרוא פה עניינים על זכירת הקוקטיילים וקצת נלחצתי.... יש כאלה שלא עוברים את הקורס?? בבקשה תגידו לי כל מה שאני צריכה לדעת... תודה :)

כן גם אני רוצה לדעת משו..

יש באמת אפשרות כזאת לא לעבור קורס? ונניח שלא עברתי, אני צריכה לעשות את כל הקורס מחדש ולשלם עוד פעם?

D221

New member
מה פתאום, פשוט עושים שוב את המבחן הסופי

יש 2 מבחנים במהלך הקורס - מבחן מותגים שבו נבחנים על הידע במותגי האלכוהול השונים, ומבחן סופי שבו בשיעור האחרון נכנסים לבר ויש לך זמן מוגבל להכין כמה שיותר משקאות למדריך שהוא בוחן על תקן "לקוח על הבר" שמזמין דברים. אתה נבחן על ידע, על מהירות ומיומנות, על עבודה נקייה ונכונה, על שירות (מדליקים סיגריה ומפנים מאפרה וכאלה ל"לקוחות" על הבר. מי שלא עובר את מחסום מינימום המשקאות הדרוש פשוט עושה את הבחינה הזו שוב עד שיגיע למינימום. אין שום תשלום נוסף בעניין. לגבי איפה לעשות קורס... תעשי שיעור ניסיון בשניהם, תעשי לעצמך חשבון של כסף וקירוב ואיכות של המקום וזהו. נאמר כבר כל כך הרבה בנושא בתי הספר, פשוט תדפדפי בפורום ותקראי. בהצלחה

obbb

New member
כן ולא

יש אפשרות לא לעבור, אבל אתה לא עובר הכל מההתחלה, אלא פשוט עושה שוב ושוב את המבחן שנכשלת בו עד שתצליח.

obbb

New member
תגובה

לדעתי לא כ"כ משתלם לעשות ע"ח הפקדון, מכיוון שזה הבדל של 1000~ ש"ח. וזה תכנים באמת לא חשובים לדעתי. פליירינג בעיקר - שזה נטו רק למי שזה מושך אותו ולדעתי זה תוספת כיפית וחביבה אבל זה ממש לא מה שעושה ברמן. והפקדון לא בורח לשומקום, יש עבודה מועדפת, יש לימודים אחרים שאפשר לנצל, חתונה, פתיחת עסק, קורס פסיכומטרי, וכו' וכו' וכו'. אם אין לך סנטימנטים מיוחדים לבי"ס מסויים אין סיבה שתסעי עוד חצי שעה בשביל זמן אמיתי או ברטנדר. למרות שאני לא תומך נלהב של ברמאסטר אבל לא רואה סיבה לנסוע רחוק בגלל זה... לגבי לעבור את הקורס - בעקרון כן, יש כאלה שלא עוברים את הקורס אבל לדעתי זה אחוז מאוד מאוד קטן... זה לא קורס קשה במיוחד ועם טיפה השקעה אין שום סיבה בעולם שלא תעברי.

obbb

New member
תקנו אותי אם אני טועה

אני לא בטוח... אבל חלק מהקטע בעבודה מועדפת שאתה מקבל את הפקדון אחרי משהו כמו חצי שנה שאתה עובד בה?

Symbolic

New member
אז אתה טועה.

עבודה מועדפת זה מענק שמקבלים מביטוח לאומי (אם עובדים בעבודה מועדפת זמן מסויים וימי עבודה מסויימים לא זוכר בדיוק.) זה מענק נפרד בלי קשר לפקדון האישי. הפקדון האישי הוא כבר כסף שלך בחשבון בנק שאתה מקבל אחרי 5 שנים מהשחרור, או אם אתה בוחר להשתמש בו למטרה מסויימת שמאפשרת משיכה של חלק/כל הסכום (אם אתה מתחתן, או פותח עסק, או קונה דירה וכאלה, לא זוכר מה עוד, אבל יש רשימה ותנאים)

obbb

New member
אני מניח שטעיתי בגלל...

שאני עדיין לא משוחרר
עוד 7 חודשים ארוכים... בכל מקרה תודה על התיקון.

Symbolic

New member
חייל עם זמן לקורס ברמנים...

החיים שלך יפים.. הצבא שלי היה נראה כמו 8-8 אחד גדול

Symbolic

New member
גם וגם

שנתיים ראשונות הייתי על מג"ח 6 ב', ובשנה האחרונה עשיתי הסבה לסימן 4. במילואים הספקתי גם לעשות הסבות למרכבה 1ו-2.. לך תבין את הצבא

ספיידי1

New member
WTF?!?!

מה אתה קשר למרכה 1 ו-2? מרכבה 1 לא בשימוש מזמן(ובספק אם הייתה בכלל...) מרכבה 2 זאת חטיבה 7(עתידה לעבור ל4ב) 3 זה של החטיבה שלי... איך אתה מ401 הגעת למרכבה 1-2?!?! מוזר.. מאוד...

Symbolic

New member
מילואים..

לא קשור לסדיר.. יש לי חבר'ה בפלוגה גם שהיו איתי ב-401, וגם חבר'ה מחטיבה 7 וגם מ-188. מרכבה 1 פעילה במילואים. אל תיקח סדיר כפקטור, זה לא פקטור לשום דבר. רוב המערך של צה"ל הוא המילואים.

ספיידי1

New member
מוזר, שמעתי כבר על מקרים שמרכבה 1

משמש כמטרות... ואף פעם לא יצא לי להתקל בוא חוץ מבלטרון בתצוגה...

Symbolic

New member
זה לא אומר..

מטרות יש גם מרכבות 2, אלה טנקים שעברו גריטה מלאה והם לא שמישים, ולא שווה לתקן אותם מבחינת עלויות. אז אני מבין שאתה שריונר. כל הכבוד. איזה גדוד? מה עושה ? לוחם במבצעית?

למעלה