קורס בתיווך נדלן

קורס בתיווך נדלן

שלום רב

אני מתעניינת בתחום של תיוון נדלן מכיון שרציתי לעשות הסבת מקצוע. מבדיקה ראשונית ראיתי שיש מליון בתי ספר שמעבירים קורסים במחירים שונים ומבטיחים למצוא לי עבודה בסוף הקורס. שאלות:
1. האם אני יכולה לגשת ישירות למבחן ללא קורס ולמצוא לאחר מכן עבודה?
2. מה הסיכוי למצוא עבודה ולהרוויח משכורת טובה? כיום אני מורה והמשכורת שלי לא מגיעה ל6 אלף.
3. האם קורס בתיווך מספיק או שצריך גם קורס בשיווק? פשוט שמעתי מכל מיני קורסים שמדובר בתיווך ושיווק וזה בלבל אותי.
4. האם התעודה שאקבל לאחר המבחן היא מוכרת?

תודה מראש

elvinnox

New member
הייתי ממליץ לך לנסות תחום אחר

משום מה, כולם חושבים שלהיות מתווך זה להרוויח הון תועפות.
&nbsp
רוב המתווכים מרוויחים שכר נמוך ממינימום לשעה,
אם יש לך כישורים או השכלה אחרת, הייתי ממליץ לך לנסות על הסבה אחרת.
&nbsp

מה נדרש מאדם שרוצה להיות מתווך , עמדתי בנדון.

איני מתיימר להיות מגינם של מתווכי מדינת ישראל.
אבל, חשוב לומר :
לא כל אחד מתאים לתנאי הסף ולתכונות שיהפכו אותו למתווך שמתפרנס בכבוד מעבודתו ויותר מכך.
למי שיש סבלנות ורצון ללמוד, להפנים לקחים מעבודתם של אחרים ו...שלו,[מסוגל לנתח כשלונות] יכולת למידה, תכונות של מגשר, שפה רהוטה, יושרה , ושקיפות, יכול להצליח .
אני ממליץ על לימוד יסודי הכולל טכניקות מכירה, חוקי המקרקעין, חוק המתווכים והתקנות הנילוות, לימוד פסקי דין שונים מתחום המקרקעין ויחסי מתווך - לקוח, לשם כך יש לטלפן למס' מכללות העוסקות בתחום ולברור את המכללה שבה יש תוכנית לימודים מורחבת הכוללת גם הכנה לבחינת המתווכים [לא רק]
לאחר קבלת הרישיון - חשוב לעבוד כשנה במסגרת מחייבת של משרד מקצועי שיעזור בהבנת התחום התיאורטי והמעשי לאחר הלימודים, כולל חניכה מקצועית ואווירה מחייבת, [יצירת קהל יעד של מוכרים, החתמה על מס' בלעדויות, יצירת מעל 15 פגישות ליום עבודה...ועוד] יציאה לעצמאות תעסוקתית תבוא לאחר שהמתווך משוכנע שיש לו הרגלים ותכונות המאפשרות לו להפרד ולצאת לדרך לבד [או להקים משרד]

הערה ל- elvinnox -
איני יודע מהיכן מקורותיך והידע על תחום התיווך בכללו, מהיכן אתה שואב שמתווכים מרוויחים פחות משכר מינימום...וכו'.

ככלל לאדם שיש בו תכונות המתאימות למתווך כפי שציינתי, וגם סבלנות, יכול להשתכר שכר שהשמיים הם הגבול, הכל תלוי באישיות האדם וביכולת הלמידה שלו.

סתם לידע כללי - הבעלים של חברת "קנדה ישראל" הבורסאית והפרטית הם מתווכים בעבר והווה.
ויש מתווכי על נוספים שהפכו ליזמי נדל"נ בנוסף להיותם מתווכים.

=================================================
פרל דוד , סלולרי - 052-8964914

testnadlan

New member
קורס תיווך נדל"ן באינטרנט, באופן אישי

קורס תיווך נדל"ן באינטרנט, באופן אישי
בזמנך הפנוי, בקצב שלך ובליווי אישי
קישור למיני קורס חינם על מבחן המתווכים:http://hamichlalalenadlan.co.il/
לכל שאלה: 0504-46-36-06 איסי.
שיהיה בהצלחה ותהי בשמחה.

איש הישר בעיניו יעשה אבל ישא בתוצאות, ול"איסי" תגובה.

ל - testnadlan אין לי כל כוונה לפגוע או להעליב אותך, אבל בוא נדון בך [הממליץ] ובהמלצתך לשואלת ללמוד לבד לקראת הבחינה ובחניכה טלפונית שלך !

מבדיקה פשוטה, אתה בעצם אינסטלטור וגם מתווך במשרד תיווך בטבריה בשם irc [המרכז הישראלי לנדל"ן] מרחוב הפלמח 4 טבריה, במשרד זה אמורים לעבוד 8 מתווכים [כך עפ"י הגדרות המשרד] באתר המשרד מופיעים 11 נכסים בלבד - http://irc-home.com/search-results/...[ToFloor]_input=עד+קומה&arrFilter[ToFloor]=-1
משרד ממוחשב לא יכול לפעול עם 11 נכסים ל-8 מתווכים, זו פשוט בדיחה.
האם לדעתך לאחר מעבר רישיון התיווך, הנבחן בשל לעבודה בתיווך ?

אתה מפרסם את עצמיך גם כאינסטלטור.
מאידך...אתה מפרסם את עצמיך כאינסטלטור הפועל מטבריה וגם...בירושלים - http://hanivcharim.co.il/אינסטלעשר
קטע פרסומי שלך - אינסטלעשר - שירותי אינסטלציה בירושלים, נזקי צנרת ופתחית סתימות בירושלים

הצגתך כ"אינסטלטור" בדפי זהב - http://www.d.co.il/80038892/2550/
הצגתך כמתווך - http://mabrukey.co.il/Agent_page.asp?ID=40095

לדעתי המקצועית , מתווך בעבודה אינטנסיבית אינו יכול לעסוק בעבודה נוספת להשלמת הכנסה, מתווך חייב להשקיע את כל מרצו ומשאביו בעבודתו.

ניהול מכללה וירטואלית -
תוך כדי גלישה "נפל לי האסימון" ...עפ"י דף הפייסבוק שלך , אתה מנהל מכללה וירטואלית לנדל"נ , כהגדרתך , הכנה לקראת מבחן המתווכים - https://www.facebook.com/people/איסי-אנסקי/100014089711659

אז אני רוצה לשאול במלוא הרצינות...האם תוך כדי תיווך אתה מציע תיקוני אינסטלציה או להיפך.

אם נפגעת...אני מתנצל מראש. [אבל...זה היה חייב להאמר]

===================================================

האם כדאי להיות מתווך - https://www.youtube.com/watch?v=sMkdvjOHybM

הפניה לכתבת תחקיר בערוץ 2 על המתווכים ביולי 2011 - https://www.youtube.com/watch?v=dHjEy_quXME
איני ממליץ לחבור למשרד זה או אחר, רק המועמד יחליט מה מתאים לו מבחינת אוירה מקצועית, חניכה ולמידה, הרגלי עבודה נכונים.

h a j b i

New member
כמו בקורסים של היי טק, לא להאמין להבטחות של מציאת עבודה

אלא אם הם מתחייבים להעסיק אותך בעצמם (במשרה מוגדרת עם שכר ולא רק אחוזים מעסקאות).
&nbsp
למיטב ידיעתי כל אחד יכול ללמוד לבד ולגשת למבחן לקבלת רישיון תיווך ואם יש לך קצת ראש ותחת תוכל להסתדר לבד.
&nbsp
אבל, כפי שכתב פה מישהו שקצת יותר מכיר את התחום, כדאי להתחיל לעבוד כשכיר אצל חברה גדולה ולצבור ניסיון, בטח אם אתה בונה על זה כמקצוע עיקרי.

מר חג'בי - לא הבנת.

מתווך היא משרה לעצמאי הפותח תיק ברשויות המס וביטוח לאומי, אין שכר יסוד...כלום, המתווך עובד כעצמאי במשרד התיווך ה"מארח" וזאת בתמורה להסכם אחוזים במקרים בהם נחתמה הסכם מחייב עם הלקוח.
המתווך מנהל מערכת הנהלת חשבונות חודשית [או דו חודשית] מול רשויות המס ומוציא חשבוניות כנדרש בחוק.

נכון הוא שבתי המשפט קבעו שחל על בעלי המשרד החובה להוסיף תנאי העסקה כשכיר [ללא שכר יסוד] למתווך העצמאי העובד במשרדם באופן קבוע בתחומי הפרשות לקרנות כמוגדר בחוק , ימי חופשה ועוד.

ולכן מתווך בונה את עצמו לעתיד לבוא ולומד תחת חניכה עד שיתאפשר לו לצאת לדרך עצמאית.

אני לא מכיר מתווכים שכירים במשרד. [ואין בזה שום הגיון]

h a j b i

New member
יפה, אז אין באמת שום ערך להבטחה לעבודה

יתנו לך להירשם באיזה משרד ובתמורה יקחו לך אחוזים מהמכירות, ממש מציאה גדולה.
אז נשמע שבאמת כדאי ללמוד לבד, להוציא את ההסמכה ואז למצוא משרד שיהיה "מוכן" שתעבוד איתו, מניח שזה לא יהיה קשה (בניגוד ללהרוויח מזה).

יצירת הרגלי עבודה נכונה וחניכה חשובים בתחילת הדרך למתווך.

כל שאמרת נכון, אבל חשיבות העבודה בתחילת הדרך מתבססת על תהליך למידה מבוקרת וחניכה ןחיכוך חיובי עם מתווכים נוספים מאותו משרד,מתנהלות פגישות עדכון שבועיות, כל אחד וחוויותיו, כך לומדים את שיטות העבודה מ"למטה" ומקבלים הרגלי עבודה נכונים ובתמורה מעבירים למשרד חלק מהעמלות שנגבו [אם יהיו]
כמובן שבעלי המשרד יגנו על עצמם ע"י חתימה על הסכם עבודה שקושר את הצדדים לתקופת הזמן שיחליטו הצדדים הכולל את גובה העמלה המשולמת.

איני חסיד של משרדים כאלה ואחרים, ניתן לעבוד לבד מהבית, אבל ללא חניכה ויצירת הרגלים נכונים, הכשלון כמעט מובטח, שוב...מתווך חדש שיוצא לבד מועד לכישלון ובדר"כ מסגל לעצמו הרגלי עבודה שמכשילים אותו בהמשך דרכו. [וכמובן שיש יוצאים מהכלל]

האם משפטן בוגר אוניברסיטה וסטג' יכול להתחיל את עבודתו לבד ? בוודאי...אבל מעל 90 אחוז מתחילים את הקריירה כעו"ד במשרד כדי להתמקצע, כך שמאים, כך מהנדסים, כך אדריכלים ועוד בעלי מקצוע עצמאי, אלה שמדשדשים בשולי המקצוע הם אלה שהחלו לעבוד לבד ללא יצירת הרגלי עבודה ואיתור לקוחות.
===============================================
אגב...קצת נתונים כדי לסבר את הדעת
נכון להיום רשטמים באתר רשמת המתווכים - 22,174 מתווכים בעלי רישיון.
משנת 1997 ועד ימים אלה שבהם החלה הדרישה לרישיון ניגשו כ-160,000 נבחנים למבחן המתווכים, כ-80 אחוז מהם עברו בהצלחה, כלומר יש היום במדינת ישראל כ- 128,000 איש בעלי זכות לרישיון תיווך.
כלומר יש פער של מעל 100,000 איש שעברו את הבחינה אך לא נושאים תעודת מתווך ,כלומר לא חידשו את רישיונם.
יש מס' הסברים לתופעה :
1. אנשים עובדים בתיווך ללא רישיון.
2. מרבית האנשים כשלו בעבודה מסיבות של אי התאמה ופשוט נטשו את התיווך, ולא חידשו את הרישיון בשנה שלאחר מכן.
ב - 15 שנים האחרונות לא השתנה מס' המתווכים הפעילים[בעלי רישיון בתוקף] למרות העובדה שכל שנה מצטרפים כ- 7,000 מתווכים שעברו את הבחינה.

כלומר השחיקה ואי ההתאמה למקצוע "זועקת לשמיים".

=================================================================
פרל דוד , סלולרי - 052-8964914

h a j b i

New member
אני גם לא חושב שבעולם של היום מריך הרבה מתווכים כמו פעם

אין מה להשוות בין התקופה שהיית מחפש מודעות בעיתונים עם 5-10 מילים והיית צריך לבזבז זמן והלתקשר לכל אחד ולהבין במה מדובר.
&nbsp
האמת שאני לא מבין את רוב אלה שעדיין נעזרים במתווך, המקצוע הזה היה אמור לקטון משמעותית אבל עדיין בקניית דירות אני רואה שחלק גדול מהדירות עדיין בתיווך (קשה לדעת באמת באחוזים כמה היות ויש המון מודעות כפולות או פיקטיביות מתיווך).

תחום התיווך נמצא בתהליך של שינוי והתמקצעות.

בעבר כשהחל תחום פרסום מודעות באינטרנט לפרוח ע"ח העיתונות במודעות חינם [יד 2 ואחרים] , תחום פרסום המודעות בעיתונות ספג פגיעה אנושה החלו ללחש שהנה תם עידן התיווך, ואין יותר צורך במתווכים, ומי שטען...טעה.

אני טענתי ועדיין טוען שהתיווך הינו צורך חיוני הנדרש לגשר בין 2 צדדים בעלי אינטרסים מנוגדים שללא מעורבותו לא היו מצליחים לעולם להגיע להבנות, זה לא אומר שאין יוצאים מהכלל,אבל כשעבודה נעשית בצורה מקצועית תמיד יהיה המשך.

כמובן שאותם מתווכים "עתיקים" הפועלים עם פנקס בכיס החולצה וללא אינטרנט ומחשב נעלמו ללא שוב.

מתווך שלא הפנים את השינוי המתהווה ולמד איך לחיות את המדייה החדשה לא שרד.

אגב...דבר דומה קרה לסוכני הביטוח עם כניסת חברות הביטוח הישיר לסוגיהם, כולם ניבאו את חורבן ענף סוכני הביטוח ,הנה עברו שנים מאז ולכולם יש עבודה.

אני תקווה שבעתיד יתמקצע הענף בדומה למתרחש בענף התיווך בארה"ב ונעבוד לפי קריטריונים שונים המחייבים לימודי תעודה כמו בארה"ב, ו- 2 סוגי מתווכים - הסוכן [Realty Agent] ומנהל משרד תיווך הוא ה"ברוקר" או [Brokerage Manager] וכמובן תקופת התמחות [בדומה לעו"ד]

למעלה