קורס דחוף מאוד מאוד

i like the

New member
קורס דחוף מאוד מאוד

שלום רב שלום לכולם שאלתי היא 1 מה עושים בקורס קצונה האם הקורס הוא רק למתנדבים כמה זמן הקורס? 2 איפה הקורס ? 3 אחרי הקורס האם עושים השלמה חילית אם כן האם ניתן לבחור או הצבא בוחר אם לא מה עושים אחרי הקורס? תוכלו בקשה לפרט על השאלות לעיל תודה רבה המשך יום טוב שבת שלום נ.ב אם יש פטור מפעילות פיזיות או פטור מנשק אז מה עושים?

Tomak19

New member
איזה קורס??

אתה לא יכול לתת את שם הקוד "קורס", שזה משהו כללי מידי(קורס של קשח"ניקים זה לא קורס של חובשים שהוא לא קורס של אלקטרוניקה לחיל האוויר שהוא לא קורס למשקיות ת"ש), אם תגיד לאיזה קורס אתה הולך נוכל אולי לעזור לך...

אז ככה:

1. קורס קצונה (קק"צ) מכשיר אותך לפקד על חיילים. הקורס מכשיר אותך מרמת המ"מ עד רמת המ"פ (כעקרון, ההכשרה היא למ"מ - אבל ההתנסויות כוללות מ"פ). 2. הקורס התבצע עד היום בבה"ד 12 ובבה"ד 1. המחזור של אפריל-מאי כבר יהיה רק בבה"ד 1 (ליד מצפה רמון). 3. כן. אחרי הקורס יש השלמה. ההשלמה היא לפי התפקיד אותו אתה עתיד למלא. במקרים חריגים תוכל לבחור את ההשלמה שתבצע. זה ביחידות להן אין בכל מקרה השלמה - ולכן, הן יכולות לשלוח אותך להשלמות מכלל החילות היות ואתה חייב לעבור השלמה כלשהי. 4. קק"צ פועל גם במסגרת של כ"מ 3. זוהי מסגרת לחיילים מתנדבים בלבד אשר מאפשרת להם חריגות מהרובאי. החריגות יכולות להתבטא בפטורים שונים ומגוונים. נשק הוא אחד הפטורים הקיימים.

i like the

New member
קורס קצונה דחוף מאוד מאוד

שלום רב מה נשמע? אם לחייל יש פטור מנשק מטווחים מפעילות פיזית איפה הוא עושה את קורס קצונה? האם תוכלו בבקשה לפרט לעומק מה עושים בקורס כמה זמן הוא ? איך אפשר להתכונן למבדקים לקצונה? מה עושים במבדקים? שיהיה לכם המשך יום טוב להתראות

עניתי לך כבר. אענה שוב.

1. שלומי טוב, תודה. 2. הקק"צ לאנשים בעלי כושר מוגבל מאוד נעשה היום בבה"ד 12 בצריפין. בעוד כארבעה חודשים הוא עתיד לעבור לבה"ד 1 שליד מצפה רמון. 3. אורכו של הקורס כחודשיים וחצי, פלוס חודש הכנה ומספר חודשי השלמה בהתאם לחיל השולח. בקורס אתה לומד על מבנה צה"ל, תורות הלחימה, פיקוד ושליטה ועוד תכנים ציוניים, ערכיים ופיקודיים. 4. אי אפשר להתכונן למבדקי הקצונה. אין גם צורך. אלו לא מבחנים. אלו בדיקות פסיכולוגיות שמעידות על כשירות פסיכולוגית ותו לאו. 5. במבדקים תתבקש לענות על מספר שאלות בנוגע אליך. להשלים משפטים. לצייר ציורים, ולבסוף - תרואיין ע"י פסיכולוג.

המרחפת

New member
הפסיכולוג ההוא חירפן אותי

כל השיחה התעקש האם אני מכירה את ניצ"ן והאם עשיתי איבחון לקויות למידה והאם השתמשתי בשירותיהם, ואני כל הזמן אומרת בצורה מנומסת (כדי שלא ירשום שאני תוקפנית/ אגרסיבית/ אנ'לא יודעת מה) יש לי ליקוי שמיעה, לא ליקוי למידה

עוד כמה שאלות

כאשר אתה אומר קק"צ לאנשים בעלי כושר מוגבל, עד כמה מוגבל אתה מתכוון? האם זהו קק"צ שאינו דורש פעילות גופנית כלל?

הדרישות הפיזיות בקק"צ כ"מ 3

כ"מ3 (מה שהיה ידוע פעם כקק"צ כמ"מ - כושר מוגבל מאוד) זוהי מתכונת חדשה שהתחילה בקק"צ אחוד ו' (לפני כחצי שנה בערך). הוא מתקיים כרגע בבה"ד 12 בצריפין (יעבור החל ממחזור ט' לבה"ד 1). קיימות שתי דרישות פיזיות בלבד מבעלי כ"מ 3: 1. ביצוע מטווח סטאטי (כלומר, מטווח בו אתה עומד/יושב/שוכב מול מטרה ויורה). 2. ביצוע הליכה של עד 2 ק"מ בבר-אורים (צריכים לנסות ללכת - כמה שניתן. במידה ולא ניתן - אז לא. זוהי חובה בגדר לא חובה. אני ביצעתי בכל 3 הבר- אורים הליכה מלאה של 2 ק"מ. אין על זה ציון. מן הסתם זה לא מסמיך.)

ועוד דבר

הבנתי שמתנדבים לא עוברים הכשרה לנשק, לשם כך עליהם להגיש בקשה למש"קית ת"ש שזאת בתורה תפנה לתת-אלוף וכו... האם חייבים את אותה הכשרה לשם קורס הקצינים? כלומר האם כל קצין חייב להיות מוכשר לשימוש בנשק? סליחה על השאלות הטורדניות :)

הממ...

1. מתנדבים לא עוברים הכשרה לנשק. הכשרה לנשק = מטווח. תא"ל יכול לאשר למתנדב או לכל מי שיש לו פטור מנשיאת נשק - לבצע מטווח. לא חושב שזה צריך להעשות דרך מש"קית ת"ש היות וזה לא קשור לתנאי הפרט. זו בקשה שהייתי מסווג אולי בתור שלישותית. 2. בקק"צ אתה עובר מטווחים - קרי הכשרה לנשק. אתה לא צריך קודם לכן את ההכשרה. ההכשרה בכל מקרה אצל כלל החיילים תקפה לחצי שנה למטווח רגיל וארבעה חודשים למטווח סימולטיבי. כך שישנם הרבה אנשים ללא הכשרה שמגיעים לקק"צ. בקורס מיישרים קו - בין אם במטווח האיפוס בשבוע הראשון שבא ע"מ שתוכל לצאת עם הנשק מהבסיס, ובין אם בשבוע השטח בו אתה מתמקצע בנשק בשלל סוגי מטווחים ותרגילים (פרט וחוליה - בהתאם לפטורים שלך). 3. כל קצין צריך לדעת להשתמש בנשק. 4. לגבי לא מסמיך - הכוונה היא שאתה לא מקבל על זה ציון שמשוכלל בציון סוף שלך. אתה עושה את הבר-אור, אבל במחשב יהיה רשום שקיבלת בבר-אור ציון 0, וזה לא יחושב עם שאר הציונים שלך. אתה לא מטריד אותי. אני כאן בשביל לענות על שאלות. תרגיש חופשי להמשיך
.

תודה רבה :)

שאתה אומר שההכשרה תקפה לזמן מה זה אומר שאחרי חצי שנה שחייל לא עבר מטווח אסור לו לשאת יותר נשק? זה אומר שכל חייל חייב לעבור מטווח מחדש כל חצי שנה? אוקיי אז במחשב כתוב שקבלתי 0 בבר-אור. זה משנה משהו? משכללים לך ציון בקק"צ שקובע אם עברת לכך הכוונה? (זה רמז שאני בעצם צריך אז להשקיע יותר משאר האנשים במבחנים תיאורתים וכו?) ואממ.. אם אפשר לשאול, מאיפה הידע הרב על כל הנושאים הנ"ל?

אכן...

חייל שלא ביצע מטווח בחצי השנה האחרונה - אסור לו לשאת נשק. חייל שהמטווח האחרון שביצע היה וירטואלי - אם לא ביצע מטווח נוסף בארבעת החודשים האחרונים - אסור לו לשאת נשק. ציון הבר-אור לא משנה. בשביל צוערים עם כ"מ1 וכ"ק, ציון הבר-אור משוכלל וניתן לסלק מהקורס אם הציון לא מספיק גבוה - אצל כ"מ2 וכ"מ 3 - הציון לא משוכלל ואין כל התייחסות אליו. אתה לא צריך להשקיע יותר מהאחרים. אתה בכל מקרה צריך לתת כל מה שאתה יכול. אתה לא בתחרות מול אנשים אחרים. מקק"צ מעיפים רק על דברים מאוד בולטים. ציונים זו בד"כ תומך-סיבה ולא סיבה להעפה. אני בקיא בנושאים היות וסיימתי קק"צ במתכונת כ"מ 3 בדיוק ביום חמישי האחרון.

לא ברורה לי חשיבות הציון...

יש חשיבות כלשהי לציון הסופי של הקק"צ? מה הכוונה ב"תומך-סיבה"? שאתה אומר דברים בולטים הכוונה לעשיית מעשים קיצוניים כמו השחטת משהו? מזל טוב וכל הכבוד על סיום הקק"צ!!!

המרחפת

New member
ציונים

מה הכוונה תומך סיבה? אם ישבו ויחשבו את מי להשאיר ואת מי להדיח, לא יגידו "נדיח אותו כי הציונים שלו נמוכים". יגידו "הוא לא מספיק פיקודי ובנוסף|סדגש הציונים שלו נמוכים, אז נדיח אותו". דברים בולטים: התנהגות לא נאותה, הפרת אמינות, מעשים שלא תואמים את רוח צה"ל/ מודל הקצין, אירועים כמו הפקרות נשק... ציונים- הציונים משפיעים יותר על מי שמקבל אותו (היחידה הקולטת). לדוגמה, אל הבסיס שלי הגיעו שתי מש"קיות חדשות, אחת אל המשרד שלי והשניה למשרד מקביל. הקצינה שלי קראה את התיקים האישיים של שתיהן, השוותה חוות דעת וציונים ולפי זה בחרה אחת מהן. לחניכים עם ציונים גבוהים יותר יתנו שיבוצים "נחשקים" יותר, מתוך הנחה שהם דורשים יותר כישורים, והכישורים מתגלמים לכאורה בציון. החניך עצמו לא יודע מה הציון עד לסיום הקורס, אז בדרך כלל כבר נקבעו השיבוצים. כל זה לא רלבנטי למקרה של דורון

סיונתו

New member
ואתה לא מספר אפילו../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

נהיית קצין אז שכחת לספר
סתתאאאאאאאאאאאאאאאם........ חחח

למעלה