קורס הדרכה להורים לילדים בגני חינוך מיוחד

danaks

New member
קורס הדרכה להורים לילדים בגני חינוך מיוחד

שלום לכולם, לאחרונה יזמתי קשר עם אוניברסיטת חיפה, המרכז הקליני במטרה להקים תוכנית הדרכה והעשרה להורים לילדים עם צרכים מיוחדים בגנים. קצת רקע למה רציתי קורס- אני אמא לילד בן 4 המאובחן כסובל מאיחור התפתחותי על כל המשתמע מכך – וכולל דיספרקסיה, בעיות מוטוריקה, קושי שפתי וכן בעיות בויסות הסנסורי שמלוות את כל העניין בצורה משמעותית. אנו מטופלים זמן רב ברפ"ע וקלינאות תקשורת. לצערי האנשים אשר נאבקים בצורה היומיומית עם הקשיים הם אנחנו ההורים (וזה בפרוש מאבק) ולנו לא תמיד יש או יותר נכון בדר"כ אין לנו את הכלים להתמודד. "החוש ההורי" שבדר"כ עובד בהורות לילדים רגילים לא תמיד עובד כאן ואנו נדרשים להיות גם הורים אבל גם מטפלים (למרות שנאמר לי להפריד בין הדברים). הרי קשה להאמין למצב שקלינאית פעמיים בשבוע ורפ"ע בין פעם לפעמיים יכול לתת את כל המענה לצרכים של הילד שלי. אנו ההורים (ובעיקר אני האמא) הם הם שצריכים להתמודד. אנו כמובן מקבלים הדרכה או יותר נכון נוכחים בטיפול ולוקחים הביתה מה שאנחנו יכולים אבל עלתה בי ההרגשה והצורך שבודאי אם היו לי כלים טובים יותר, יכולתי לעשות יותר, יכולתי לגשת לבן שלי ולעבוד איתו יותר טוב. מזה מתחיל המסע שלי לחפש קורסים לימודיים/טיפוליים. אני זקוקה לכלים מעשיים לעבודה ולהתמודדות היומית. בנוסף יש עוד עניין, מכוון לאורך השנים אנו באים במגע עם מטפלים שונים, הבנתי כי מנהל הצוות הרב מקצועי צריך להיות אני, ההורה. כאשר ניתנים מספר אופציות לטיפול, או לחילופין כאשר אני חושבת שלא נתנו לי אופציות אחרות לטיפול המתבצע, אני גיליתי כי עלי מטלת האחריות למצוא טיפול אחר, או לפחות להעלות בפני אנשי המקצוע את האופציות הנוספות. כל זה הביא אותי לחשיבה מחודשת שאולי יש מקום לפתח קורסים וסדנאות להורים לילדים בעלי קשיים התפתחותיים, דבר שאינו ניתן בשום מקום שיכולתי למצוא. אני מאמינה כי בודאי אינני ההורה היחיד הנתקל בבעיה זו ומרגיש את הצורך. פניתי למרכז הקליני באוניברסיטת חיפה ושיתפתי אותם במחשבות. לשמחתי המרכז החליט להתרם ולפתוח קורס הדרכה להורים. מכוון שזה הבייבי שלי, ביקשתי להיות מעורבת. ישבתי עם הצוות הרב מקצועי כשאני שוטחת את האני מאמין שלי כהורה, עיצבנו ביחד את הפלייר להורים והשבוע התחלתי לעבור בין כל הגנים הרלוונטיים אצלנו בחיפה. אני עוברת גן גן ומדברת עם הגננת על הצורך, הקשיים, והרעיון לקורס מתוך מחשבה ליצור אצלן איזושהיא מחוייבות ורצון להתרם ולשכנע את ההורים בצורך. אני כמובן עושה הכל בהתנדבות על חשבון זמני, ומקווה שההשקעה תניב פירות. אז זהו, החזון מתחיל להתגשם הרי כל מה שאני באמת רוצה זה לקדם ולעזור לבן המקסים שלי ואלי גם לעזור להורים אחרים בדרך... אם תוכלו לעזור בכל דרך אפשרית בהפצת הפלייר אודה מאוד. תודה מראש, דנה

מעניין אותי מאוד מאוד....... מזדהה וגאה.

כל-כך מוכר.... יש לי ילד בגן שפתי בטבעון. אני מתכוונת להעביר את הפלייר שלך לגנן מחר בבוקר. אשמח לשוחח איתך: אורית - 077-5599901 אחרי השעה 21:00 בערב.

dafnaa88

New member
קלינאית תקשורת

אני מחפשת קלינאית תקשורת טובה באזור הקריות. אך לא יקרה משהומכיר דב רכזה אולי סטודנטית לקראת סיום. לפחות 2 בשבוע. מדובר בילד שאינו מאובחן עדין בן 3 אינו מדבר בכלל 100% נכות תודה דפנה

למעלה