קורס הו"ד.

יפית5555

New member
קורס הו"ד.

שלום,
קיבלתי מיון לקורס הו"ד -הוראה ופיקוד החיל החינוך והנוער.
מישהו עבר ויכול לתת לי פרטים על יום המיון, על הקורס ועל התפקידים המוצעים בסיום הקורס.
תודה.

Maldini Girl

New member
אני לא מכירה את יום המיונים אבל

מש"קיות הו"ד משתבצות בסוף הכשרתן או כמשקיות האחראיות בבסיסים על השפה העיברית, עלייה וקליטה.
או כמפקדות בבסיסים של אוכלוסיות מיוחדות- מחו"ה אלון, חוות השומר וכולי, או כמפקדות בקורס נתיב.

LookingUp

New member
עברתי את המיונים אז אני יכולה לפרט

בעיקרון את מגיעה לבה''ד ושם דבר ראשון מסבירים לך על התפקידים השונים, ככה שאת הפירוט (שבעצמי אני לא כזה זוכרת) של התפקידים תדעי שם. אבל יש מסלולים שונים שחלקם הדרכה, פיקוד, הוראה על אוכלוסיות מיוחדות כגון עולים, חיילים שבאים מרקעים בעייתים ועוד.
היום של המיונים עצמו דומה ממש ליום המא''ה- מחלקים אותך לקבוצות של בנות, עושים הכרות ואז מביאים לכם פעילות שאתן צריכות לדרג לבד ואז בסוף ביחד כקבוצה. רוצים לראות בשלב הזה איך את בעבודה עם אנשים.
לאחר מכן, מביאים לך כתבה (לא יודעת אם זה בכוונה, אבל שלי הייתה מנוסחת בצורה נוראית ולא ברורה) ומבקשים ממך להעביר הרצאה בערך כמו 3 דקות על הכתבה בכל דרך שתבחרי, ותוך כדי יש לך הפרעות מצד המפקדות (כמו ביום המא''ה)
לבסוף מביאים לך שאלון למלא על עצמך ואז את נכנסת לסימולציה, ולבסוף יש לך ראיון קצרצר עם אחת הבוחנות.

בכל אופן, זה די מזכיר את יום המא''ה- חשוב שלא תלחצי ותהיי את. זה תפקיד שנחשב קשה אבל גם מאתגר ומספק.
בהצלחה!

למעלה