קורס החייאה / עזרה ראשונה

gidi288

New member
קורס החייאה / עזרה ראשונה

הרבה זמן הבטחתי לעצמי שבהזדמנות הראשונה שתהיה לי אעבור קורס החייאה. זה נראה לי כמו משהו חשוב ביותר שעל-כל אחד לעבור מוקדם ככל האפשר. התקשרתי למד"א והופתעתי מאוד לגלות שבמקום לעודד את הציבור להשתתף בקורסים הללו, הפכו אותם לעסק מסחרי לכל דבר. הסבירו לי שכדי להשתתף בקורס הבסיסי ביותר (החייאה, מפגש בודד של ארבע שעות) יהיה עליי לשלם קרוב ל-200 ש"ח. האם ככה זה בישראל? האם עליי לשלם כ"כ הרבה כסף כדי ללמוד להציל חיים? יש אלטרנטיבה?

amitzahavi

New member
אדם נחמד בשם

אמנון מרגלית מעביר אותם במודיעין בהתנדבות בצורה מעולה (לפי מה ששמעתי)... אפשר ליצור איתו קשר דרך מסרים אישיים . הוא גם גולש בפורום זה.

tapuach

New member
200 ש"ח ? זה מה שמפריע לך ?

אתה רוצה ללמוד החייאה ועזרה ראשונה, ו200 שקל זה מה שמפריע לך ? אני חושב שאתה לא צודק, אני מסכים שזה מאוד חשוב לדעת לעשות החייאה ולהגיש עזרה ראשונה לפחות בסיסית, ו200 ש"ח שאמרו לך (אני אישית לא יודע מה הסכום המדוייק) הם עבור השתתפותך בקורס. המדריכים שלי הדריכו את הקורס כולו בהתנדבות מלאה, אך בכל זאת כל אחד מהמתנדבים שילם 180 ש"ח (שזה עבור מדים, ספרים וביטוח לשנה - אבל לא משנה) לדעתי, תשקיע את ה200 ש"ח האלה, הקורס שווה הרבה הרבה יותר מזה, אם תוכל להציל מי מחבריך או משפחתך בעת הצורך, אתה תשכח את ה200 ש"ח האלה מהר מאוד. לילה טוב.

gidi288

New member
אתה מתבלבל

מדובר ב-180 ש"ח עבור מפגש בודד של ארבע שעות - בלי מדים, בלי ספרים, בלי ביטוח... ו...כן, לדעי קורס בסיסי מסוג זה צריך להיות פתוח לציבור הרחב בחינם וצריך לעודד כל אחד לעבור אותו, או להעבירו במסגרות מסודרות - בתי ספר, מרכזים קהילתיים וכו' בחינם. אני לא יודע מאיפה את הבא, אבל יש אנשים הישראל ש-200 ש"ח לא באים להם בקלות כזאת, והם עשויים לחשוב פעמיים לפני שישקיעו אותם בארבע השעות הללו. חבל.

אגב

בבתי הספר בכיתה י עוברים קורסי 10 שעות בחינם מעבר לכך: בקופות חולים יש פרוייקט שיעורי החייאה להורים חדשים - כן ניחשת, הם משלמים על כך כסף. כל אדם שפונה לחברה פרטית שמתמחה בכך ורוצה לעבור קורס בנושא - כן נכון, משלם כסף. בניגוד לקורסי מתנדבים בו המדריכים לרוב הם מתנדבים, במקרה הזה מדובר במדריכים עובדי מד"א. בניגוד לקורס מתנדבים אתה "לא מחזיר את ההשקעה" בך על ידי התנדבות ועזרה לקהילה, הציוד ושעות ההדרכה הן דבר שלא בא בזול. החייאה ועזרה ראשונה הם דברים חשובים לידיעה. ב-4 שעות אי אפשר ללמוד אותם אפילו על קצה המזלג והשיעור הבסיסי הזה הוא לא זה שיגרום לך לדעת עזרה ראשונה והחייאה באמת. אם ע"ר כל כך חשוב לך עבור קורס מתנדבים בסיסי, בוא להתנדב, רק אז תדע באמת להתמודד עם מצבי החירום (גם תוכל לצאת להדרכה ולהדריך את הקורסים הללו בחינם).

gidi288

New member
אוי ואבוי, אוי ואבוי...

כנראה שאנחנו פשוט רואים את הדברים באופן שונה. הכל מתמצה במשפט שכתבת: "אם ע"ר כ"כ חשוב לך..." (הטעות במקור). לדעתי, עזרה ראשונה לא צריכה להיות "כל-כך חשובה" כדי לזכות בהכשרה בסיסת בה. אני חושב שכל אדם בוגר חובה עליו לדעת להגיש עזרה רפואית בסיסית בעת מצוקה. נראה שאת מתייחסת להכשרה במתן עזרה ראשונה כפריבלגיה, משהו כמו שיעור פילאטיס או חוג ג'ודו. אני, לעומת זאת, חושב שצריך לעודד את האוכלוסייה לעבור הכשרות מסוג זה - לטובתו האישית של כל אחד ובעיקר לטובת הכלל. מי יודע כמה חחי אדם היו ניצלים לו יותר אנשים בישראל היו יודעים לבצע החייאה. אני חושב שמד"א צריכה לשאוף לכך שכל אדם בישראל ידע לפחות את הפעולות הבסיסיות ביותר שיש לבצע במצבי חירום רפואיים. לשמחתי, אנחנו עדיין לא מדינה קפיטליסטית לחלוטין, ולא כל דבר צריך להיות תמורת תשלום (גם אם הוא בצורה של "התנדבות"). אני מכבד מאוד את מתנדבי מד"א ומעריך את עבודתם, ואני בעצמי מתנדב במסגרות אחרות שאינן קשורות למד"א, אבל אני לא חושב שיש לדרוש "תשלום" ממי שבסך-הכל מעוניין ללמוד את ה-א"ב הבסיסיים של הצלת חיים. אגב, אם בארבע שעות אי-אפשר ללמוד כלום, כפי שאת טוענת, מד"א לא צריכה להציע קורסים כאלה לציבור. לסיכום - חבל. במקום לעודד אנשים לעבור הכשרות מסוג זה, מד"א מרחיקה אותם. זה בוודאי לא לטובתו של אף אחד מאיתנו.

כפי שכבר אמרתי

היום כל תלמיד בכיתה י צריך לעבור קורס של 10 שעות במסגרת לימודיו בתיכון. כל חייל בצהל גם הוא עובר שיעור עזרה ראשונה במסגרת הטירונות. ישנן מסגרות בהן שיעורי הע"ר מוצעים בחינם וכל אדם שלומד בתיכון בכיתה י כיום או מתגייס לשירות צבאי, עובר שיעורי עזרה ראשונה את קורס נאמני החייאה (אותן 4 שעות) אפשר למצות בשלוש מילים "קודם call 101". וזו מטרת הקורס - ללמד אותך מתי צריך להזמין אמבולנס ומתי אין צורך ואפשר להגיע לקופת חולים או לבית חולים בצורה עצמאית. אתה רוצה לדעת ע"ר בצורה שתשמש אותך אתה מוזמן לעבור קורס מתקדם יותר. אני באמת חושבת ש-200 שח לא יעצרו אדם שבאמת רוצה לדעת. אני יכולה להבטיח לך שרוב האוכלוסיה בין אם תעבור קורס ע"ר בסיסי (של 4 שעות או יותר) ובין אם לאו, לא ידעו להתמודד עם אדם מחוסר הכרה או כל מצב חירום בסיסי, גורמים של לחץ ומצוקה נכנסים כאן ומשפיעים הרבה יותר מאשר הלמידה המוקדמת. אגב לדעת ע"ר זו באמת פריבילגיה, ההזדמנות לעזור לאדם אחר במצוקה גם היא פריבילגיה.

gidi288

New member
איו עם מי לדבר

המשפט האחרון שלך שוב אומר הכל. עצוב ומרגיז, אבל כנראה שמד"א איתך. כל טוב.

גידי - אתה צודק!

אתה צודק בחשיבות הרבה שיש ללימוד ההחיאה! אתה צודק גם באומרך שמחיר של 200 ש"ח זה מופרז! לכן... אני מסכים עם מרבית דבריך! אינני יודע בן כמה אתה, אבל בטוחני שאם תארגן קבוצת אנשים משהו כמו 10-15 איש רציניים ללימוד הנושא, ותפנה בצורה מושכלת ונכונה למד"א - תקבל קורס בעלות נמוכה במיוחד או אף בחינם, אם תשכנע בכנות מניעיך! לגבי חברות פרטיות, רובן הגדול והמכריע לא מגיעים לאיכויות ההדרכה של מד"א, על כן בחירתך במד"א - גם היא נכונה ומוצדקת! אל תוותר! אל תיכנע! גבש קבוצת אנשים - פנה ונסייע לך! איציק כהן - מדריך ע"ר במד"א.

עד כאן ידידי!!!

תגובתה של מתנדבת זו או אחרת אינה תגובתה של מד"א !!! אני אישית מדריך עשרות מפגשי "נאמני החייאה" בשנה ללא שום תמורה. צור איתי קשר דרך המסרים ו/או דרך האימייל המוצמד לשם שלי בפורום ותקבל הדרכת החייאה .

tapuach

New member
לא התבלבלתי. ואני בא מאשדוד ../images/Emo13.gif

לא התבלבלתי, אולי לא ציינתי במפורש שאני מתנדב, בכל אופן, אני מסכים איתך בהחלט ש200 ש"ח לא באים בקלות, מצד שני אני חושב שאם יש לך את הרצון ללמוד החייאה ועזרה ראשונה, והאפשרות להשקיע את ה200 ש"ח האלה, זה מאוד כדאי. וכמו שאתה בטח יכול לנחש, אני לא מקבל שום אחוזים ממד"א, אפילו לא שקל
אתה יודע מה, אני גם לא רוצה כסף ממד"א, במשך השנה שאני מתנדב, יצא לי לעזור לכל כך הרבה אנשים שזה שווה הרבה יותר מכל הכסף שמד"א יכולים לשלם לי. מאוד קשה להעביר את קורס בחינם, אך כפי שנכתב ישנן מסגרות שעושות זאת (בתי ספר, צה"ל) חשוב להדגיש שהעלות של כל ציוד רפואי מאוד גבוה, וכך גם העסקת מדריכי מוסמכים. לסיום אוכל להציע לך לנסות לדבר עם הסגן מנהל אזור או המנהל אזור מד"א איפה שאתה גר, ולבקש ממנו אם ניתן לעשות לך הנחה כלשהי על עלות הקורס.

תשובה

תראה אתה צודק 180 או 200 שקל לא שוכבים ברחוב ואולי אתה אפילו צריך לעבוד קשה בישבילם אבל וזה אבל גדול מאוד תראה מצד אחד אתה תלמד החייאה אבל מצד שני 4 שעות של קורס לא יתנו לך הרבה ורוב הידע והניסיון אתה צובר רק מעבודה. עד שאתה לא תיגע באדם חולה אתה לא תדע לעשות החייאה תזכור שבמצב החייאה אתה נכנס ללחץ ואפילו שיש לך את הידע אין לך את הניסיון אז מה שאני מציע לך אם אתה כבר מסיים קורס אז תתנדב ואם אתה לא רוצה להיתנדב קח ספר תקרא תבין לעצמך ושלא תזדקק לזה.

למעלה