קורס הכנה ללידה טבעית ביתית

קורס הכנה ללידה טבעית ביתית

שלום לכולן , אני בשבוע 25 בהריון ראשון , רוצה ללדת לידה טבעית ופעילה אצל אילנה שמש ואם לא יצא בשל אילוצים רפואיים אז בלניאדו או בפוריה. אני מעוניינת בקורס הכנה ללידה שיגע בעיקר בפן של לידה ביתית - על בתי חולים ועל ההתמודדות איתם קראתי מספיק ואני בהחלט מבינה את תהליך הלידה מהספר לידה פעילה , כלומר , תוכן הקורסים ה"רגילים" לא מתאים לי כל כך... אני רוצה להתמקד ב: איך לעזור לעצמי מבחינה פיזית ונפשית בזמן הלידה ולפני הלידה ואיך בעלי יוכל לעזור לי (עזרה פיזית). אולי גם על הנקה אבל לא חובה. אז השאלות שלי הן: 1. באיזה שבוע כדאי להתחיל? 2. מישהי מכירה מורה טובה לקורס כזה? (רציתי עם מורה בשם איימי אבל היא בחופשת לידה) אני באיזור הדרום אבל יוכל להגיע לאיזור זכרון יעקב - פרדס חנה לפחות פעם בשבוע 3. אני מניחה שאני אצטרך קורס פרטי עקב הדרישות שלי אז כמה זה אמור לעלות לדעתכן? אם יש מישהי שגם רוצה להתחיל קורס הכנה ללידה שכזה אני אשמח אם נעשה אותו יחד , נראה לי שבקבוצה זה יותר מעשיר ומעניין מאשר לבד. אני מאוד אשמח לעצות

צימעס

New member
אם את מוכנה לנסוע פעם בשבוע לזכרון

אולי תבואי פעם בחודש לעין אילה? לא "קורס", אבל הזדמנות לדבר בקבוצה (מונחית) על מה שאת חושבת ועל שאלות שעולות אצלך.

את מתכוונת לקבוצה של המיילדת שרלה?

אבל זה רק לבנות , נכון? אני רוצה שגם הבעל שלי יהיה פעיל... בכל אופן , מתי הפגישה הבאה שלכן? מה עושים בפגישות הללו, כלומר , על מה מדברים? כמה זה עולה? נראה לי שאני אשמח לבוא איזו פעם , ללמוד מנשים שחוו לידה ביתית ולא מזדעזעות מהרעיון הזה (כמו הסביבה שלי...)

צימעס

New member
גם בנים מוזמנים

בדיוק השבוע דנו בזה, ונראה שלא לכולן נוח עם המצאות בנים, ולבנים - לחלק נוח ולחלק פחות. טכנית: ביום חמישי הראשון בכל חודש, 18:30, 40 ש"ח. בכל פעם מוכרז נושא מראש, אבל החל מהפעם שעברה החצי השני מוקדש לנושא/בעיה/סוגיה שאחת המשתתפות מעלה, בקשר לעצמה. (ותמיד שומעים סיפורי לידה
)

אשנתי

New member
יש גם את "דבש מסלע"

הכנה רוחנית ללידה בהשראת לימודי ימימה.

צימעס

New member
יש להם גם קורס וגם סדנה

הקורס הוא ממש קורס הכנה ללידה, אבל אני משערת שרוב הקהל שלהן אינו של יולדות בית. הסדנה היא ההכנה הרוחנית.

אני אשמח לנסוע פעם בחודש לעין אילה

אפשר עוד פרטים? על מה המפגשים למשל? (אני מתעניינת מאוד אבל נבוכה בקלות במפגשים...) וחוצמיזה אני 5 דקות מעין אילה....

היי נתי

אני בשבוע 28 (תלמ 30 בדצמבר )ומחפשת בדיוק את אותו הדבר, קוראת כרגע את טבעי ללדת כמובן ואת BIRTHING FROM WITHIN המדהים לא יודעת אם ראית את השרשור למטה שאומר ששתי הנשים שמעבירות קורסים כאלה נמצאות בחופשת לידה... מה אילנה אומרת?? תשלחי לי מייל אם את עולה על משהו[email protected]

אשכר ש

New member
חברה שלי, שילדה בבית, עשתה קורס

פרטי אצל מישהי בשם קמילה. עד כמה שידוע לי, היא הייתה מרוצה. אברר פרטים ואחזור אליכן.

אני אשמח מאוד ותודה לכל התגובות

מישהי עשתה קורס עם אורית רז? זו האופציה הנוספת שנתנה לי אילנה

אמממה

New member
קורס הכנה ללידה

הי נתי, אנחנו עשינו קורס פרטי אצל יסמין זיו היא גרה באיזור צומת מגידו יסמין היתה מאוד גמישה מבחינת התאמת התכנים לצרכים שלנו היא גם מטפלת בשיאצו ונתנה הרבה טיפים מהתחום הזה גם דולה ומלמדת בקורס דולות וגם מכינה ללידות בית היה לנו מאוד נוח שהקורס היה פרטי כי ככה תיאמנו כל פגישה לפי מתי שהתאים לנו העלות היתה כשלוש מאות ש"ח יותר מקורס קבוצתי שאינו בבי"ח רציתי להתייחס להערה שלך לגבי הידע שצברת בנושא בתי חולים - אנחנו מצאנו שלמרות שהקורס לא חידש לי הרבה עובדות הוא עזר לי מאוד לארגן את כל הידע לאיזשהו רצף הגיוני שיכול לסייע במציאות ובעיקר עזר לבן הזוג להבין היבטים רבים ולי לדעת שהוא מעודכן ומבין עד לקורס למדתי בעצמי המון אך רציתי שגם בן הזוג יבין והיה לי קשה להעביר אליו את כל החומר לגבי הנושאים שבהם ביקשת להתמקד לדעתי יסמין העבירה לנו אותם בצורה מעולה לגבי הנקה אם את ממש רוצה להניק לדעתי חשוב מאוד להתכונן אם לא במסגרת הקורס אז בצורה אחרת (למרות שגם בנושא הזה יסמין היתה המצילה שלי) אני זוכרת את עצמי אומרת שזה הרבה יותר קשה מללדת גם בשיחות עם חברות עולים הרבה תסכולים שקשורים לחוסר מוכנות להנקה לגבי השבוע נראה לי שבסביבות 28 30 כדאי להתחיל את הקורס בהצלחה

מסכימה איתך לחלוטין ../images/Emo13.gif ותודה

במקרה שלי ושל בן זוגי - התחלנו לדבר על לידה ברצינות בערך שנה לפני שנכנסנו להריון כי זה נושא שמאוד עניין אותי. התחלתי לשתף אותו בסיפורים מהאתר באופן טבעי ודיברנו על התערבות וההיבט הנפשי והפיזי בלידה וכמובן על בתי חולים. אני חשבתי שפשוט הלידה העתידית תהיה סיוט בשל מאבקים עם רופאים ודווקא בעלי הפתיע כשאמר לי שהוא לא רואה סיבה לא ללדת בבית. עד עכשיו ,הוא מאוד אופטימי בעניין ותומך במה שלא אבחר והוא כבר בהחלט מבין איך עובדת המערכת כי הוא קורא ספרים בנושא (לידה פעילה , ללדת בבית ועכשיו הוא כבר בספר על גידול ילדים...)ומקשיב לכל הסיפורים שאני מספרת מהפורום. מה שכן , אנחנו כבר לא חושבים שיהיה סיוט בבית חולים אלא שאם לא יצא ללדת בבית אז פשוט נהיה אסרטיביים ורגועים בבית החולים וכמובן שנבחר בית חולים תומך ונתכונן היטב לכל תרחיש אפשרי... מסכימה איתך גם לגבי הנקה ואני אכן מתכוונת להתכונן לפני הלידה ולקחת עזרה מקצועית אחרי אם אני אצטרך.

איימי לא צריכה לחזור

מתאי שהוא לעבוד? יש לך מושג עד מתי היא בחופש לידה. אני פוגשת אותה יום שלישי הבא- אני אשאל אותה. באיזור שלך יש גם את תמי גינטר נותב- שהיא מדריכת הכנה ללידה ודולה. הקבוצות בבית אצלה הם קטנות ואינטימיות, ואולי היא תקבל גם משהו פרטני יותר- את זה את צריכה לשאול אותה. זה לא קורס לגמרי טיבעי/ביתי, אבל אולי היא תהיה מוכנה להתרכז בנושאים במיוחד אצלכם. לגבי הנקה- יש בדיאדה (גם מודיעין וגם תל אביב) הכנה להנקה- שיעור עם ג'ולי שור, יועצת הנקה מוסמכת- שנותנת הרצאה של שעתים על הנקה ואיך אפשר להכין את עצמנו כמה שיותר. כמובן שאם צריך אח"כ רצוי להעזר ביועצת הנקה, אבל זה נותן כלים ואינפורמציה טובה. יש גם את קטי נחשון- בגדרה שגם עושה זאת, אבל גם היא בחופשת לידה... וגם אותה אני צריכה לפגוש שאותו יום שלישי- אז אני אשאל את שתיהן מתי הן חוזרות לעבוד (אם אני אדבר איתם לפני, ויש סיכוי טוב- כמובן אכתוב.....) :)

למעלה