קורס הכנה ללידה. כן או לא?

etilly

New member
קורס הכנה ללידה. כן או לא?../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif

מה דעתכן, בנות??

כן כן כן כן כן!

אני מאוד בעד הקורס, ולא בגלל שלא תוכלי לעבור לידה בלעדיו, פשוט כי הוא כיפי, מלמד הרבה דברים שלא ידעת ואצלי זה גם קירב ביני לבעלי. אני הגעתי די רגועה לבית חולים כשכבר ידעתי בדיוק איך נראה החדר לידה ומה קורה שם, מה זה אפידורל ומה עושים כשיש צירים... למרות שלא השתמשתי בכלום כי עברתי קיסרי, לא הייתי מוותרת על הקורס.

יערה+

New member
בשבילי הוא היה מיותר לחלוטין

הגעתי כל פעם בחוסר חשק, אבל עשיתי כי כולם אמרו לי שכדאי. האמת שלא למדתי כלום מהקורס כי הכל כבר קראתי בספרים, הדבר היחיד שהיה מוצלח בעיני זה היה הסיור בחדר לידה, אבל את זה אפשר לעשות ללא קורס. אז זו החלטה מאד אישית ותחשבי אם את צריכה או לא. בלידה לא השתמשתי בכלום ממה שלמדתי בקורס, לא זכרתי כלום מהנשימות.

כשאותי לקחו במהירות לחדר ניתוח

ולא הפסקתי לשאול שאלות, אז הרופא ממש צעק עלי, אולי אפילו בצורה קצת מעליבה (אבל מי שופט כשאישה כורעת ללדת?) : "מה, לא עשית קורס הכנה ללידה" הרגשתי ממש מטומטמת אבל לא היה לי זמן לספר לו למה לא עשיתי. אבל לכן יש לי זמן לספר. כל ההריון הייתי בעננים ולא האמנתי שאני בהריון, כל הזמן חשבתי שיש לי את כל הזמן שבעולם. כשנרשמתי לקורס כבר היה קצת מאוחר וכל החומר החשוב יצא אחרי שכבר הייתי צריכה ללדת, מה גם שהאחות שהעבירה את הקורס היתה משעממת מוות. אז עזבתי ביחד עם עוד בחורה שהיתה בשבוע שלי בערך. מצאנו מישהי שתעביר לנו את הקורס בשתים שלש פעמים, וגם את זה לא הספקתי. מה גם, שלא חלמתי שאעבור ניתוח אז דילגתי על כל החומר הנוגע לניתוח קיסרי
וזהו. אז את כל זה הייתי אמורה לספר לרופא? והמלצתי היא
כן לעשות קורס, וכמובן שתלוי איפה עושים אותו. כדאי למצוא מקום טוב עם המלצות מכאלו שעשו שם. טל

anat_i

New member
אמנם עשיתי קורס לפני 7 שנים

ואני לא זוכרת ממנו הרבה, אבל אני זוכרת שזה בעיקר עזר לי להבין כל מיני מונחים שהרופאים והאחיות "זורקים" מסביבך בזמן הלידה, שנשמעים מאד מבהילים (כשהם בעצם לא) וחוץ מזה הזדמנות לשאול שאלות (ואת זה אי אפשר לעשות כשקוראים בספר). אני חושבת שבכל מקרה כדאי לעשות קורס. להזיק זה לא יכול.

פוגית

New member
אני עם יערה

אני מסכימה עם יערה למרות שעדיין לא ממש ילדתי (טוב, עשיתי הפסקת הריון בצורה של לידה, אבל לזה אין קורס הכנה). אפשר לקרוא את הכל בספרים ולחפש חומר באינטרנט וכו´. שמעתי מהרבה בנות שהן לא השתמשו בנשימות ושבמילא לא זוכרים מה צריך לעשות ויש הנחיה מהמיילדות. וחוץ מזה יש לי בעיה אישית עם הקטע החברתי של זה (כל הזוגות ההריוניים בחדר אחד ותחושת ההזדהות הזו, זה קצת יותר מדי בשבילי). אבל זה כמובן משהו באמת אישי שלי ואני יודעת שאני די במיעוט. והאמת, לא בא לי לשלם על זה. כל ההריון הזה מה-זה מסחטת כספים. חאלס. שיעשו כסף על חשבון מישהו אחר!

יערה+

New member
עושים, לא לדאוג

על חשבון התינוקות, על חשבון השמנות (וסליחה עם כולם, גם אני בקטגוריה זו) ועושים כסף, על כל דבר שקצת שונה או שחייבים אותו.

../images/Emo91.gifמומלץ בחום

אני עשיתי קורס הכנה. בעלי קצת עשה קולות בהתחלה, אבל כשהוא ראה שכולם באים בזוגות הוא אפילו נהנה. דבר ראשון - שומעים בקורס עוד נשים בהריון, לפעמים טוב לדעת שאת לא לבד "צרת רבים, חצי נחמה?!". דבר שני - נהיים מומחים בכל המושגים המוזרים. דבר שלישי - הנשימות. כן כן, כמו ששמעתן, הנשימות עזרו לי מאוד. בעלי מאוד תמך והזכיר לי את הנשימות, וכל הצירים היו ממש בסדר חוץ משניים שהוא לא היה איתי ולא הצלחתי לאסוף בעצמי מספיק כוחות בשביל הנשימות. כמובן, שהכל נעלם כלא היה, כשהאפידורל התחחיל לעבוד..

כן, בהחלט כן.

בקורס (אם הוא טוב) מקבלים ידע. וידע זה כוח. - לזמן הלידה - מול הצוות בחדר הלידה (תוכלו להבין מה הם אומרים, להציע הצעות משלכם אם מה שהם יציעו לא ימצא חן בעיניכם, ובקיצור, תהיה לכם יותר שליטה בענינים) - לזוגיות שלכם (או לקשר בינך לבין מי שילווה אותך בלידה). אנחנו עשינו קורס מאוד מוצלח במשגב לדך לפני ארבע שנים (אבל זה לא רלוונטי כי הוא נסגר). אולי תהיה לי הזדמנות לספר פה על איך קורס כזה מתנהל באנגליה...

dana29

New member
כן, כן, כן....אפילו אם יודעם ה-כ-ל

עצם החשיפה לעוד קבוצה ולא וירטואלית של אנשים שהם באותה סירה....ומקום בו ניתן לשאול הכל...ומקום בו ממקמים את המציאות ביחס לכ-ל מה ששמענו קודם לכן...כולל המחשות של בובת תינוק היוצא מ"פסל" של אגן וכו´......לי אישית מאד עוזר...חוץ מזה שזה בילוי חברתי...משהו כמו קבוצת תמיכה.... אני מסייגת רק בכך שזו תחושתי, ושיש לנו קבוצה דינמית ומדריכה מהממת...וכמובן אפשר "ליפול" עם הדרכות משעממות, קבוצה ישנה ומדריכה מעצבנת....

למעלה