קורס הכנה ללידה לחד-הורית

Amalya

New member
קורס הכנה ללידה לחד-הורית../images/Emo95.gif

מזה כמה חודשים, מאז קיבלתי את ההחלטה להיות אם חד הורית, אני משתתפת פאסיבית בפורום הזה. עכשיו אני לקראת סיום החודש הרביעי להריוני, ואם הכל יתקדם כמו שצריך, בלי בעיות וכו´ וכו´ – בחודש יולי אלד את בני בכורי. אני רוצה להתייחס לנושא קורס הכנה ללידה לאמהות חד הוריות. הנושא עלה כאן בפורום כמה פעמים, אבל לא זכור לי שהועלה פתרון מעשי, כלומר האם והיכן מתקיים קורס כזה. אם למישהי מכן יש תשובה, אשמח לקבל אותה. אני, מבחינתי, ערכתי בירור בנושא במספר בתי חולים, אך לא מצאתי קורס מיוחד לחד הוריות. עם זאת, אביבה מביה"ח ליס בתל-אביב אמרה לי, בשיחה שקיימתי עימה, כי אם אצליח לארגן קבוצה של כמה חד הוריות (6 לפחות), היא תשמח להעביר לנו קורס מיוחד. גם אני, כמו אחרות שהתייחסו לנושא, לא ממש מתלהבת מהרעיון לעבור את הקורס בחברת זוגות, ומעדיפה להתכונן ללידה עם אמהות חד הוריות לעתיד כמוני. אם יש כאן עוד כמה אמהות-לעתיד שמרגישות כך, ואני משוכנעת שיש כאלה, אני מציעה שתתקשרו לאביבה, לטלפון מס´ 03-6973113, בימים א, ג, ד, ה בין השעות 15:00 – 12:30 (בשעות אחרון עונה משיבון, וניתן להשאיר פרטים. מנסיוני האישי, אביבה מחזירה טלפונים). בדרך כלל, בכל קורס משתתפות אמהות שעתידות ללדת בתאריכים סמוכים מאוד. נראה לי, שלנו כדאי יותר לתת עדיפות לעניין חברותינו לקורס ומצבן המשפחתי, ופחות לתאריך הלידה המשוער. מכאן – גם אם אתן אמורות ללדת קצת לפני או אחרי חודש יולי, כדאי, לדעתי, שנתארגן ביחד. ילדינו היקרים כל-כך יהיו קרובים מאוד בגיל בכל מקרה. אם דיברתן עם אביבה, או אם אתן מתכוננות להתקשר אליה, אשמח אם תשלחו תגובה להודעה הזו שלי, כדי שנוכל לדעת היכן אנחנו עומדות. בהזדמנות הזו, אני רוצה לאחל המון המון הצלחה לאמהות שבינינו, ולאמהות-לעתיד בשלבים השונים של ההריון או הטיפולים, ולקוות שבשנה הבאה, או בזו שאחריה, יהיה מי שיקרא לנו "אמא". נכון שהגיע הזמן ?

TWEETY =^.^=

New member
עמליה ../images/Emo24.gif ברוכה הבאה

ראשית קבלי איחולים על הריונך,,,אז המון המון
שנית,,,לא זכור לי ששאלו על קורסים להכנה ללידה, מה שכן הייתה שאלה בעבר על קורסים להכנה להורות חד הורית (שזה שונה), אותה בחורה הופנתה למקומות שונים, והיא לא חזרה עם שאלות/תשובות, וכשלא כותבים ולא שואלים, אי אפשר לדעת מה הכי מעניין אותכן. לומשנה כרגע יש מספר הריוניות שממש הסוף דרכן, ויש כמה ממש חדשות שצריכות ראשית להקל את העובדה שעוד 8 חודשים הן הופכות לאמהות. אני בטוחה שיש עוד כמה שאני לא יודעת עליהן, ואשמח אם הן יענו לך. יאללה בנות תרימו את הכפפה ותתחילו להתארגן
שיהיה לך המשך ערב נפלא ואחלה הריון שבעולם.
ים מלא
ות מלא

עמליה חביבתי

ראשית, המון מזל טוב, ובהצלחה! שמי ענת, ילדתי את בכורי לפני כמעט ארבע שנים, גם אני חד-הורית. את קורס ההכנסה ללידה עשיתי עם עוד כמה זוגות, והיה ממש אחלה. הם קיבלו אותי בכיף (כפי שאני קובלתי את עצמי), עזרו ותמכו. את התרגילים ה"זוגיים" עשיתי עם מדריכת הקורס, רוב התרגילים אגב אינם זוגיים (כמה הם כבר צריכים להתאמן על "עוד קצת חמודה, לא, אסור לך לשתות", ועל שריטות בידיים?), חד-הורית, דו-הורית או חד-תאית, לידה היא חוויה של נשים. ושנית - כמה נקודות למחשבה: 1. תחשבי עם מי את רוצה להיות בלידה (אני לקחתי את אחותי למשל) - אמא, קרובת משפחה, חברה טובה, דאולה (דאולה היא "תומכת לידה" - אשה שתמורת כסף כמובן באה איתך ללידה, ותומכת בך. נשמע לי אחלה פטנט, משום שנשים מנוסות בחדר לידה, שהם לא אמא שאולי יש מולה משקעים, הן עזר מצוין!). ובדקי אם ניתן ללכת עימה לקורס הכנה ללידה. 2. אני לא ממש רואה למה להכניס את עצמנו ל"גטו" חד הורי. את תפגשי הרבה זוגות הורים גם בבית היולדות, בגני הילדים, בקופת חולים או טיפת חלב, וזה ממש אחלה. תאמינו או לא - רוב חברותי הטובות הן נשים נשואות עם ילדים, הרבה מהן אמהות בגן של הבן, והן מקבלות אותנו בכיף, בברכה, ועם *המון* הערצה... תמיד מציעים לי עזרה (שאני שמחה לקבל - לקחת את הבן מהגן כדי שאוכל לעבוד עוד שעה שעתיים, או סתם להסתובב), הבעלים שלהן באופן די טבעי משתדלים "לפרוס חסות" גם על הקטנצ´יק שלי, וזה נעים ונוח (למשל - בשמחת תורה בבית הכנסת - חילקו מתקים בעזרת הגברים כמובן, לכל הילדים. כל גבר בסביבה שראה את הקטנצ´יק שלי לקח אותו לקבל ממתקים - הקטן חזר עם 7 שקיות...). בקיצור מה שאני אומרת, אולי כבר עכשיו, בהכנה ללידה, בהכנה להורות, כדאי להיפתח לעולם הרחב, שרוב רובו זוגות הורים, בלי להרגיש רע או דחוי, כי זה ממש לא ככה, ולהתחבר לחוויה ההורית, שחד-הורי או דו-הורי הם ממש משניים בה. הצלחתי להעביר את המסר? ענת

דבורי

New member
אולי תחפשי במרכזים דתיים קורס לנשים

אני עשיתי קורס הכנה ללידה שיועד לנשים בלבד. שאר הנשים היו נשים נשואות דתיות (לא חרדיות) צעירות מאד, כך שבכל זאת הייתי חריגה (אני דתיה אבל את גיל 18-20 כבר עברתי די מזמן), אבל הרגשתי יותר נוח מאשר לעבור זאת עם זוגות. נכון שלא צריך להסתגר ב"גטו" של נשים חד-הוריות, אבל מצד שני אני חושבת שקשה במצב הזה לעמוד כל הזמן במצב של חריגות ללא בן-זוג תומך. עכשיו שיש לי ילד אני כל הזמן בקשר עם הורים נשואים (בעיקר אמהות) לילדים בגיל של אביחי, אבל לפני שהוא נולד זה היה יותר קשה.

Amalya

New member
תגובה לתגובות ../images/Emo45.gif

קודם כל - תודה על התגובות המהירות והנעימות. כבר קיבלתי מכן כמה טיפים חשובים. יחד עם זאת - יש לי הרגשה שלא הבהרתי את עצמי כל-כך טוב. אין לי כל כוונה להכניס את עצמי ו/או את בני ל"גטו" של אמהות חד-הוריות. ממש ממש לא. כמו שעד כה, כמעט כל חברותיי וחבריי, כמרבית האנשים בעשור הרביעי לחייהם, הם אנשים נשואים, הורים לילדים, וגם אחותי נשואה ואם, אותם אנשים ממש ימשיכו למלא תפקיד חשוב ומשמעותי בחיינו גם בעתיד. במקביל, אני חושבת שנכון שנכיר בהמשך גם משפחות חד-הוריות כמונו, על מנת שבני לא יחוש יוצא-דופן. שמחתי לשמוע את הסיפורים על הקבלה הטובה והטבעית שלכן ושל ילדיכן בקרב אחרים. גם אני, עד כה, קיבלתי תגובות תומכות ומחבקות מהסובבים אותי, עם "פרוץ" ההודעה על הריוני, ואני מקווה ומאמינה שבני יזכה גם הוא לאותה קבלה ותמיכה. למרות הכל ואף-על-פי-כן, את ההכנה ללידה אני עדיין מעדיפה לעבור עם חד-הוריות. אני פשוט מרגישה שזה יהיה נכון יותר בשבילי. לכן - אשמח אם נצליח להתארגן כפי שהצעתי בהודעתי המקורית. ביי בינתיים.

TWEETY =^.^=

New member
גמ´אני חושבת שצריך את השילוב בין,,,

השניים. חשוב מאוד להתערבב בין משפחות מין המניין, אבל חשוב גם להתערבב ביננו לבין עצמנו(החד הוריות), מכאן יוצא שבכל סיטואציה כל אחת מאיתנו תבחר או באפשרות הראשונה או בשניה, אבל תמיד 2 האפשרויות תהיינה אטרקטיביות עבורנו. פששששש איזה הסבר מעפן...

למעלה